Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Zavod za turizem Šaleške doline uspešno zaključil projekt Šaleška dolina 4.0

Zavod za turizem Šaleške doline je uspešno zaključil projekt Šaleška dolina 4.0 v okviru javnega razpisa za preoblikovanje turistične ponudbe v vodilnih turističnih destinacijah v letih 2020 in 2021 zaradi epidemije covid-2019. Digitalizirali smo tri elemente kulturne dediščine in razvili šest atraktivnih ter avtentičnih turističnih produktov, ki smo jih že lansirali na trg. Z namenom dviga kompetenc zaposlenih v gostinstvu in turizmu smo izvedli dvanajst usposabljan in izobraževanj.

Šaleška dolina je bogatejša za tri ekskluzivne 5-zvezdične produkte, katerih del je tudi digitalizacija: Skrivnosti potopljenih vasi – odplujmo po dragoceni košček preteklosti, Tito vas gleda. Vi gledate moderno – arhitekturno kulinarična tura po mestu nove dobe in Polet v usnjarno Evrope – Gosposko po Šoštanju. Produkte smo lansirali na trg že v oktobru preteklega leta, ko bili dokončani in razviti do tržne sposobnosti, oblikovani pa so tudi v 5-zvezdična doživetja, ki jih nameravamo prijaviti na Slovensko turistično organizacijo za znak kakovosti Slovenia Unique Experience.

Skupaj z lokalnimi jamarskimi društvi smo oblikovali prav poseben produkt Pustolovščina v podzemlju – avanturistični jamski treking v podzemlje, ki buri domišljijo, ki posameznim obiskovalcem ponuja adrenalinsko izkušnjo, preko katere doživijo čudežni kraški svet Šaleške doline (Huda luknja).

Produkt V Šaleško dolino k sebi – Retreat za oddih na poti k sebi in motivacijo za nove življenjske izzive ponuja umik od stresnega vsakdanjika, nova doživetja, obnovo energije in podporo pri premagovanju življenjskih izzivov ter razvijanju svojih potencialov. V produkt je vključena izključno lokalna kulinarična izkušnja.

V produkt Mestna zakladnica smo v eno zgodbo povezali bolj ali manj znane enote naravne in kulturne dediščine Šaleške doline. Poleg iskanja skritih »zakladov«, mobilna aplikacija služi tudi kot e-turističnih vodnik po destinaciji.

V okviru digitalnega inoviranja slovenske kulturne dediščine smo dokončali digitalizacijo treh enote kulturne dediščine v turistične namene, in sicer Stari rudniški jašek v Velenju (EŠD: 23999), spomenik Josipu Brozu Titu v Velenju (EŠD: 14430) in Vošnjakovo tovarno v Šoštanju (EŠD: 16621). Vsebine smo grafično oblikovali, izdelali, prilagodili in objavili 3d modele na spletnih straneh, tudi na destinacijski strani visitsaleska.si. Na podlagi digitizacije Starega Jaške in Vošnjakove tovarne sta nastala dva atraktivna videa, ki se predvajata v okviru produkta (video na temo premogovništva in nastajanja jeter ter video na temo družine Vošnjak). Prav tako so bile izdelane in postavljene razstavne in informacijske table v Muzeju premogovništva Slovenije. Preko VR očal pa se lahko obiskovalci podajo na virtualni potop in ogled potopljene vasi Škale s cerkvijo Sv. Jurija.

V okviru izobraževanj smo izvedli dvanajst usposabljanj, izobraževanj in/ali delavnic, ki so bila namenjena različnim ciljnim skupinam: Zadovoljen zaposlen – zadovoljen gost v novi realnosti; Znanje in kakovost v turizmu; Vodnik interpretator; Bonton, protokol in diplomacija v turizmu; Trajnostni turistični produkti, 5-zvezdična doživetja ter Storytelling, Razvoj gastronomskih turističnih produktov in prehrambni trendi s specifikami gostov v gastronomskem turizmu; Upravljanje težavnih situacij in reševanje konfliktov s kupci v turizmu; Strežba in osnove kombiniranja vina in hrane; Izzivi in priložnosti upravljanja digitalnih platforma, upravljanje z družbenimi mediji in Zeleni turizem, Gostitelj Interpretator; Medsebojna komunikacija in razvoj tima.

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska