Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Zdaj je čas. Za kulturo.

Kultura se počasi prebuja in veseli smo, da poleg muzejev in galerij, svoja vrata odpirajo tudi kinodvorane in gledališča. Počasi bodo za obiskovalce na voljo tudi dogodki. Zaenkrat le takšni za do 50 oseb in seveda še vedno ob upoštevanju vseh preventivnih ukrepov. 1. junija tudi kino ponovno odpira svoja vrata.


Vrnimo živl’e’je v Vele’je

V ponedeljek, 25. maja, bomo v Velenju, mestu, ki ima srce, ponovno postavili tri srca iz sončnic, ob katerih ste se lani tako radi fotografirali. Srca smo obnovili in jih bomo postavili pred mestno hišo, v Sončni park in na Velenjsko plažo. Veseli bomo, če se boste tudi letos ob njih fotografirali in objavljali fotografije na družbenih omrežjih, pripišite #vrnimoživlejevveleje.

Imamo tudi novo podobo, ki s sončnicami obljublja, da bo vse še dobro in da bo v Velenju kmalu spet živahno.

Pokažimo, da držimo skupaj in da bomo skupaj zmogli tudi v tej situaciji. In počasi bo Velenje ponovno zaživelo v vsej svoji ponudbi in priložnostih.


Ustvarjalci, kreativci, kritiki, umetniki – vabljeni k sodelovanju!

Vabimo kreativne ustvarjalce, da svoje ideje strnejo v interaktivne, likovne, vedo ali druge umetniške zvrsti kot umetniški odziv na Covid-19 v temi: Kaj sporoča »TRIS« (zaščitna maska in par rokavic) dobe Covid-19? Vaše kreativne produkte pošljite na naslov info@gelerijavelenje.si do konca meseca maja.

Hkrati vas vabimo na ogled razstave kiparke Metke Kavčič v Galerijo Velenje.

Preberi več – Galerija Velenje

Preberi več – Festival Velenje


Vabljeni k ogledu razstave z naslovom “Velenjčan sem!”,  ki so jo v Muzeju Velenje pripravili v okviru istoimenskega projekta ob občinskem prazniku leta 2017, ko je muzej praznoval 60. obletnico delovanja. Preberi več

Hkrati vas vabimo na konferenco z naslovom »Upravljanje s kulturno dediščino«, ki bo v torek, 26. maja.  Konferenca, ki bo od 12.30 dalje potekala na Velenjskem gradu, bo posvečena problematiki revitalizacije in trajnostnega razvoja kulturne dediščine.Preberi več


Vabimo vas tudi v ostale kulture ustanove, ki so za obiskovalce že odprla svoja vrata:

Muzej usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju,

Knjižnica Velenje,

Galerija F-bunker v podhodu pri Vili Bianci,

Mestna galerija Šoštanj

Vila Mayer …

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.