Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Že 45. mednarodni festival Graška Gora poje in igra

Na Graški Gori bo letos potekala že 45. prireditev Graška Gora poje in igra. Festival z večletno tradicijo bo v nedeljo, 15. avgusta, od 14. ure dalje gostil izjemna imena narodno-zabavne glasbe. Prisotne bodo nagovorili tudi župani Mestne občine Velenje, Mestne občine Slovenj Gradec in Občine Mislinja. Prireditev bo revialnega značaja, nastopili pa bodo tudi ansambli, ki so bili v preteklih letih na tem festivalu zelo uspešni.

Kulturno društvo Graška Gora bo v sodelovanju s soorganizatorji v nedeljo, 15. avgusta, pripravil že 45. mednarodni festival narodno-zabavne glasbe Graška Gora poje in igra 2021. Eden izmed starejših tovrstnih festivalov v Sloveniji poteka na edinstvenem prireditvenem prostoru z izjemno naravno kuliso, na tromeji občin Velenje, Slovenj Gradec in Mislinja, kar daje glasbenemu srečanju poseben pečat.

Na festivalu bodo nastopili: Vera & Originali, Veseli svatje, Jodel Express s kraljico jodlanja Brigito, Trio Roberta Goterja, Zupan, Katrca, Golte, Zaka’ pa ne, Vikend, Grupa Štimung iz Hrvaške ter domača skupina Fantje z Graške Gore.

Kulturno društvo Graška Gora v sodelovanju z Mestno občino Velenje, Mestno občino Slovenj Gradec, Občino Mislinja, ZKD Šaleške doline, JSKD Območno izpostavo Slovenj Gradec in Festivalom Velenje z izvedbo festivala zelo uspešno promovira domačo glasbo in glasbenike.

Svoj ugled krepi in dviguje festivalsko raven z uspešnim delom in organizacijo, po kateri se zgledujejo tudi številni drugi tovrstni festivali.

Vstop na prireditev bo prost, potekala pa bo v skladu s priporočili NIJZ in ob upoštevanju pogojev PCT.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.