Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Že tretje leto zapored Velenjska plaža najboljše naravno kopališče

Velenjska plaža je tudi letos osvojila prvo mesto v kategoriji naravnih kopališč v akciji Naj kopališče 2020, ki jo že 30. leto zapored organizira RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom Dobro jutro, Slovenija. Kopalci so glasovali za najboljše v kategoriji malih, srednjih in velikih termalnih kopališč, letnih in naravnih kopališč ter pokritih bazenskih kopališč.

V izboru Naj kopališče 2020 je v kategoriji naravnih kopališč Velenjska plaža zmagala že tretjo leto zapored. V poletni sezoni 2020 se ekipa radijske oddaje »Naj kopališče« že 30. leto zapored vsak teden odpravlja na slovenska kopališča, kjer preveri kako je poskrbljeno za dobro počutje in zabavo kopalcev. Glasovanje je potekalo na dva načina, in sicer prek spletne strani www.najkopalisce.si in z glasovnicami, ki so jih kopalci lahko oddali na kopališčih. Ocenjevalci so izbirali najboljša, najbolj urejena in za kopanje najbolj prijetna kopališča.

Velenjska plaža vsako leto v času kopalne sezone s številnimi brezplačnimi vsebinami privabi 100.000 obiskovalcev iz Slovenije in tujine. Sprostitev zagotavlja čista voda, prijazni lokali, brezplačna uporaba ležalnikov in urejenih lesenih površin ter najrazličnejše priložnosti za vodne športe in drugo rekreacijo, nepozabna doživetja pa tudi različne animacije in prireditve. Z gradnjo prireditvenega odra in prireditvenega prostora v neposredni bližini Velenjske plaže pa želimo ustvariti dobre pogoje za razvoj festivalskih in drugih vsebin. Z raznoliko in bogato ponudbo bomo ustvarili dodano vrednost vse bolj prepoznane turistične destinacije. Letošnja kopalna sezona je sicer zaradi preventivnih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa prinesla nekaj sprememb, saj je varnost in zdravje obiskovalcev na prvem mestu.

Več informacij je na voljo na spletni strani www.visitsaleska.si, FB in IG strani @VisitSaleska in preko e-pošte tuizem@velenje.si ali telefona 03/ 896 17 15.

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.