Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Zelena turistična vodenja na Velenjskem jezeru

Na Zavodu za turizem Šaleške doline v sodelovanju z Mestno občino Velenje pripravljamo zelena turistična vodenja in spoznavanje ekoremediacijskih otokov na Velenjskem jezeru. Turistično vodenje zajema vožnjo s pletrco po Velenjskem jezeru vse do dveh ekoremediacijskih otokov, kjer bomo predstavili pomen ohranjanja biodiverzitete na tem ranljivem območju in udeležence vzpodbudili k skupnemu spreminjanju navad za sonaravni razvoj turizma ob Velenjskem jezeru. Izvedli bomo štiri zelena doživetja, in sicer v petek, 26. 5. 2023 v dopoldanskem času za strokovno in poslovno javnost, v popoldanskem času pa za lokalne turistične vodnike in turistična društva.

Za širšo javnost razpisujemo dva termina in sicer v soboto, 27. 5. 2023 s pričetkom ob 10. uri in ob 11.30. Zbirno mesto je pri Čolnarni Velenje. Število mest je omejeno, zato so prijave obvezne. Prijave zbiramo do zasedbe mest, oziroma do srede, 24. 5. 2023 do 12. ure, preko e-maila turizem@velenje.si ali telefona 03/ 896 17 15.  

Na severni strani Velenjskega jezera, kjer so pretežno kmetijske površine, sta na vodno gladino umeščena dva ekoremediacijska otoka s površino vsak po 50 m2. Projekt je namenjen zaščiti naravne dediščine jezer kot protiutež investicijskim načrtom kot so: Velenjska plaža, prireditveni prostor, prireditveni oder. Namen je vzdrževanje in izboljšanje kakovosti jezerske vode, ki omogoča nadaljnji trajnostni razvoj na, v in ob jezerih.

Čistilna otoka sta nastala v okviru projekta Za aktivnejši jutri, ki je sofinanciran s finančno pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Odprite srca zelenim navadam in se nam pridružite na zelenem vodenju. Obiskovalcem in drugim se že vnaprej zahvaljujemo za podporo trajnostnim prizadevanjem in jih naprošamo, da tudi sicer v vsakodnevnem življenju ravnajo prijazno okolju in sebi. Veseli bomo, če se nam boste pridružili peš, s kolesom ali Lokalcem.

Ostanite na tekočem, spremljajte našo spletno stran visitsaleska.si, prijavite se na naše e-novičke ali nam sledite na socialnih omrežjih @VisitSaleska.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska