Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Izvedli zeleno doživetje “Zelene oaze Velenjskega jezera”

Na Zavodu za turizem Šaleške doline smo organizirali zeleno doživetje “Zelene oaze Velenjskega jezera“. V okviru doživetja smo spoznavali ekoremediacijske otoke na Velenjskem jezeru. Zeleno doživetje je zajemalo vožnjo s pletrco po Velenjskem jezeru vse do dveh ekoremediacijskih otokov, kjer smo predstavili pomen ohranjanja biodiverzitete na tem ranljivem območju in udeležence vzpodbudili k skupnemu spreminjanju navad za sonaravni razvoj turizma ob Velenjskem jezeru. Po vožnji s pletrco nas je čakala lokalna kulinarika, ki so jo pripravili ponudniki ob Velenjski plaži.

Izvedli smo štiri zelena doživetja za strokovno in poslovno javnost ter za lokalne turistične vodnike in turistična društva.

    

     

     

Na severni strani Velenjskega jezera, kjer so pretežno kmetijske površine, sta na vodno gladino umeščena dva ekoremediacijska otoka s površino vsak po 50 m2. Projekt je namenjen zaščiti naravne dediščine jezer kot protiutež investicijskim načrtom kot so: Velenjska plaža, prireditveni prostor, prireditveni oder. Namen je vzdrževanje in izboljšanje kakovosti jezerske vode, ki omogoča nadaljnji trajnostni razvoj na, v in ob jezerih. Čistilna otoka sta nastala v okviru projekta Za aktivnejši jutri, ki je sofinanciran s finančno pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Spremljajte našo spletno stran visitsaleska.si, prijavite se na naše e-novičke ali nam sledite na socialnih omrežjih @VisitSaleska.

*Zeleno doživetje je bilo razvito v okviru “Javnega razpisa za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe v vodilnih turističnih destinacijah v Sloveniji v letu 2023.”

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska