Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Zeleni list Velenju

Mesto Velenje je postalo zeleni ambasador Evrope.

Evropska komisija je včeraj v Grenoblu, mestu v Franciji, izmed treh finalistov za prejemnika naziva zeleni list izbrala dve zmagovalni mesti in eno je Velenje, ki bo zato prejelo 200 tisoč evrov sredstev za izvedbo dejavnosti v letu, ki bo nosilo naziv evropskega zelenega lista.
Priznanje je skupaj s sodelavkami iz občinske uprave prevzel župan Mestne občine Velenje Peter Dermol. Kot primer dobre prakse se je Mestna občina Velenje z uspešno okoljsko sanacijo v preteklosti in ukrepi, ki jih izvajajo tudi danes, konec maja prijavila na razpis. V finalni izbor so se uvrstila tri mesta: Velenje, Elsinore (Danska) in Bistrita (Romunija). Včeraj sta Velenje in Elsinore prejela naziv zeleni list.
Cilji evropske nagrade Zeleni list so trije: prepoznati mesta, ki izkazujejo dobre okoljske rezultate in zavezanost ustvarjanju zelene rasti, spodbujati mesta, da dejavno razvijajo okoljsko zavest in vključenost državljanov in Identificirati mesta, ki so sposobna delovati kot zeleni ambasadorji, in spodbuditi druga mesta, da napredujejo k boljšim trajnostnim rezultatom.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska