Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

2. Turistični forum Šaleške doline

DEDIŠČINA PREMOGOVNIŠTVA KOT PRILOŽNOST ZA RAZVOJ TURIZMA ŠALEŠKE DOLINE

Sreda, 8. maj 2024, 9.30–15.00, Vila Bianca (Stari trg 3, Velenje)

Kakšen potencial ima industrijska kulturna dediščina za razvoj turizma? Kako ohranjati snovno in nesnovno dediščino premogovništva v Šaleški dolini? Kako s povezovanjem kulture in turizma v procesu pravičnega prehoda iskati nove smeri naprej? Ideje bomo nizali na 2. Turističnem forumu Šaleške doline, ki ga Zavod za turizem Šaleške doline v sodelovanju z Razvojno agencijo SAŠA pripravlja v sredo, 8. maja 2024, med 9.30 in 15.00 v Vili Bianca v Velenju. Izbrani gostje iz lokalnega in nacionalnega okolja bodo predstavili svoje poglede na premogovniško zapuščino in njene potenciale za razvoj turizma. Na okrogli mizi pa bodo izpostavili pomen razvoja kulturnega turizma premogovne regije na pragu gospodarskega prestrukturiranja. Bodite z nami in raziščite svoje priložnosti v pravičnem prehodu s povezovanjem kulture in turizma.

Slovenska turistična organizacija je 2024 in 2025 razglasila za leti umetnosti in kulture v globalni promociji Slovenije kot turistične destinacije. Zato bo v središču 2. Turističnega foruma Šaleške doline raziskovanje dediščine premogovništva in energetike v Šaleški dolini z vidika razvoja turizma. Naša destinacija z zelenim, trajnostnim ter hkrati urbanim in zgodovinsko bogatim okoljem ponuja okvir za razvoj inovativnih kulturno-turističnih doživetij. Na forumu bomo izpostavili pomen integracije kulturne dediščine v turistično ponudbo – ne le kot načina njenega ohranjanja, temveč tudi kot gonila gospodarskega razvoja in orodja za spodbujanje pravičnega prehoda degradiranega območja.

S prispevki govorcev in okroglo mizo bomo naslovili spoštljivo ohranjanje kulturne dediščine, inovativno ustvarjanje nove dodane vrednosti in podjetno predstavljanje domačim in tujim gostom.

Podroben program dogodka bomo razkrili kmalu. Spremljajte nas na spletni strani visitsaleska.si in na družbenih omrežjih @visitsaleska.

Turistični forum Šaleške doline je ključno srečanje lokalnih in nacionalnih deležnikov, ki delujejo na presečišču turizma, kulture in pravičnega prehoda. S povezovanjem in medsebojno podporo zvišujemo potenco naših prizadevanj, usmerjenih v razvoj turistične ponudbe Šaleške doline ter krepitev avtentičnosti in kakovosti naše destinacije.

Verjamemo, da lahko skupaj ustvarimo trajnostno in uspešno turistično prihodnost za Šaleško dolino. Ne zamudite priložnosti za izmenjavo idej, povezovanje in mreženje. Dobimo se na 2. Turističnem forumu Šaleške doline!

Število udeležencev na forumu je omejeno, zato so prijave obvezne najkasneje do 3. maja 2024.

 

PRIJAVA

PROGRAM

Za več informacij smo vam na voljo preko e-naslova turizem@velenje.si ali preko telefona 03/ 896 17 15.

Foto: Jure Dobelšek

 

Organizatorja dogodka sta Zavod za turizem Šaleške doline in Razvojna agencija SAŠA.

Aktivnosti Centra za pravični prehod SAŠA, ki deluje v okviru Razvojne agencije SAŠA, so v celoti financirane iz tehnične pomoči Sklada za pravični prehod.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska