Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Darilo Zavoda za turizem Šaleške doline ob slovenskem kulturnem prazniku

Zavod za turizem Šaleške doline ob slovenskem kulturnem prazniku podarja delček mozaika, ki ga v Šaleški dolini tvorimo skupaj z različnimi organizatorji. V intimnem vzdušju Vile Biance je v izvedbi priznanega violončelista Bernarda Brizanija zazvenela svetovno znana skladba Caruso (Lucio Dalla). Čeprav bi si želeli to doživeti v živo v veličastni Vili Bianci, smo morali zaradi trenutnih razmer, dogodek izpeljati preko spleta. Pridružite se nam danes, 8. februarja, ob 16.30 uri na Facebook strani @VisitSaleska in Youtube kanalu VisitSaleska.

Iskrene čestitke ob slovenskem kulturnem prazniku.

Dobrodošli v Vili Bianci, dobrodošli v Šaleški dolini.

Dogodek je dostopen na spodnji povezavi:

“Glasbeni poklon kulturi v Vili Bianci”

Violončelist Bernardo Brizani je za violončelo poprijel že pri petih letih. Kmalu je pokazal izjemen talent, ki mu je omogočil, da se je že takoj po končani osnovni šoli vpisal na študij violončela na ljubljansko Akademijo za glasbo, vzporedno s študijem v Ljubljani je končal izobraževanje na Konservatoriju v Firencah pri izjemni profesorici Nataliji Gutman, leta 2016 pa magistriral na Akademiji za glasbo v Detmoldu. Kljub mladosti je osvojil številne nagrade in se izkazal na pomembnih glasbenih prireditvah doma in v tujini.

                   

 

V sodelovanju z Društvom šaleških likovnikov predstavljamo spletno razstavo BILO JE LETO. Dimenzijo časa vsak posameznik pojmuje in čuti drugače.  A v preteklem letu smo nenadoma na novo spoznali dimenzijo časa in prostora.  In v vsej kloaki dogodkov so kreativni umetniki zbežali v čas tišine in ustvarjanja. Razstava je na ogled na spletni strani visitsaleska.si.

V letošnjem letu smo premišljeno napolnili police Turistično-informacijskega centra v Vili Bianci z bogato izbiro lokalnih in butičnih izdelkov ter spominkov. Ob slovenskem kulturnem prazniku vas vabimo, da delček kulturne dediščine podarite sebi ali bližnjim. Omogočamo osebni prevzem in pošiljanje prek pošte.

Hkrati vas ob tej priložnosti vabimo na virtualen ogled naše historične palače in protokolarnega objekta, Vile Biance, kjer domuje Zavod za turizem Šaleške doline. Prek spletne strani visitsaleska.si si lahko z domačega kavča ogledate tudi druge znamenitosti in kotičke Šaleške doline.

Vabimo vas, da se pridružite tudi ostalim kulturnim dogodkom v Šaleški dolini, ki jih je letos več kot trideset. Več o dogodkih na tej povezavi.

 

Prijetno praznovanje vam želimo.

 

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska