Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Dogodki v Vili Bianca

Dogodki v Vili Bianca

Stopimo skupaj v svet lončarstva s Keramiko Bahor

4. aprila 2024, je v Vili Bianca potekal dogodek Vstopimo skupaj v svet lončarstva s Keramiko Bahor.  Na dogodku smo razkrili vsak korak od gline do umetnine.
Iskrena hvala vsem, ki ste prišli na dogodek. Večer je bil prežet s strastjo, umetnostjo in zgodovino, zahvaljujoč našima gostoma, Jani in Igorju Bahorju, izjemnemu paru v svetu lončarstva. Njuno delo in pripoved sta nas popeljala na potovanje od gline do umetnine, raziskovanju skrivnosti arheoloških replik in deljenju zgodb s potovanj, ki so obogatila naše razumevanje in spoštovanje do lončarstva.
Hvala tudi glasbenemu duetu BosaZnova, Vanji in Matjažu Romihu, ki sta z glasbo obogatila naš večer.
Vsak trenutek tega večera je bil dokaz, da ko združimo preteklost in sedanjost, tradicijo in inovacije ter strast do umetnosti in glasbe, lahko ustvarimo izjemne zgodbe.
Naj ta večer ostane v naših srcih kot vir navdiha in lepote, dokaz, da umetnost, kultura in turizem združujejo ljudi in gradijo mostove med generacijami in kulturami. Hvala, da ste bili del te čudovite izkušnje, hvala za vašo prisotnost, energijo in ustvarjalnost, ki ste jo delili z nami.
Vstopimo skupaj v svet lončarstva

Vstopimo skupaj v svet lončarstva

Več Puščica povezave

Ali obleka naredi človeka? Z Leo Pisani

 

Na predvečer mednarodnega dneva žena, 8. marca, smo skupaj preživeli lep večer, posvečen vsem ženskam. Posebna zahvala gre Lei Pisani za njeno predavanje na temo »Ali obleka naredi človeka?« in Gregorju Ravniku za glasbeno razvajanje.

Stopimo skupaj v svet vrtnic s Simonom Ogrizkom in Bredo Čopi

V torek, 13. februarja je v Vili Bianca potekal dogodek “Vstopimo skupaj v svet vrtnic” s Simonom Ogrizkom in Bredo Čopi.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste nas v tako velikem številu obiskali in z nami spoznavali številne rožnike sveta, pa tudi tiste, ki jih imamo v Sloveniji, se seznanili z zgodovinskimi vrtnicami, dišečimi sortami in vsemi skrivnostmi, ki jih ponujajo te kraljice vrta ali s preprostim imenom – rože. Ali ste vedeli, da so pred Vilo Bianca posajene vrtnice sorte “Prešeren” žlahtnitelja, častnega občana Mestne občine Velenje gospoda Matjaža Kmecla? Že v tem poletju boste lahko občudovali njihove prve cvetove.

Zahvaljujemo se Bredi Čopi in Simonu Ogrizku za izjemen večer.
Hvala vsem obiskovalcem iz Velenja in okolice, tudi obiskovalcem iz Celja in Rogaške Slatine, da ste prišli na dogodek.
Dogodek je na harfi spremljala glasbenica Naja Mohorič.

#VisitSaleska