Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Čarobnost okusov

Obiščite turistične kmetije, odkrivajte butične ponudnike okusnih posebnosti in se oskrbite z odličnimi živili in pijačami, pridelanimi na ekološki, tradicionalen in vselej pristen način. Spoznajte najboljše ponudnike!

Tri skrivnosti življenja.

 

Turistična kmetija Apat

Če si želite pobegniti v kak samoten kotiček v naravi, se spočiti in dobro jesti, potem morate na Turistično kmetijo Apat. Tu živijo tri generacije, ki potrjujejo: kjer je ljubezen do narave, radost pri delu in volja, tam se začnejo zgodbe o uspehu. Apatovi nudijo kmečke jedi, edinstvene zaradi družinskih receptov. Skoraj vse sestavine so s kmetije, skrbno pridelane in okusno pripravljene. Pri Apatovih vas bodo sprejeli, kot bi bili družinski člani.

Več

Turistična kmetija Karničnik

Ljubitelji preprostih, a vrhunsko pripravljenih jedi iz krušnih peči ne smete izpustiti obiska Turistične kmetije Karničnik, znane po vzreji avtohtonega slovenskega krško-poljskega prašiča. Ta slovi po marmoriranem mesu višje kakovosti, ki navdušuje gurmane. Marko in Matejka Karničnik vas bosta pogostila v stari sušilnici za hmelj, preurejeni v družaben prostor, primeren tudi za večje družbe. Presenetite domače in prijatelje z izvrstnimi suhomesnatimi izdelki iz Karničnikove trgovine.

Več

Turistična kmetija Tuševo

Če bi radi združili športne aktivnosti, igro, okusen obed, sprostitev ob razgledu in dober spanec na podeželskem zraku, obiščite Turistično kmetijo Tuševo. Uroš Drev z družino vam lahko razkaže domačijo. Otroci bodo ob spoznavanju domačih živali zagotovo uživali. Tu si lahko lakoto potešite s tipičnimi podeželskimi jedmi. Znani so po domačem jabolčniku, gobovi juhi, ki jo postrežejo z domačim kruhom in ajdovih žgancih. Tu vas bo očaral prostran razgled na Šaleško dolino.

Več

Skubeer brewing

Primož Škruba in Aleksander Stankovič piva ne pijeta zgolj za žejo, temveč zaradi izkušnje, ki jo iščeta v pestrem izboru okusov. Ker jima je na trgovskih policah kmalu zmanjkalo piv, sta se odločila, da bosta zvarila svoje pivo. Garažno pivovarjenje se je prevesilo v butično pivovarno Skubeer, ki danes vari različice indina pale ale, pale ale in stout piva. Vzemite si čas za degustacijo, prisluhnite zgodbam piva in razveselite domače z jagodnim izborom izdelkov Šaleške kraft pivovarne.

Več

Kmetija Pr’ Krajn’k in Loko Lokoviško pivo

Na kmetiji Pr’ Krajn’k sta Marija in Herman obudila tradicijo pivovarstva in žganjekuhe. Na samooskrbni kmetiji so v drugi polovici 20. stoletja pridelovali hmelj golding, iz njega pa varili pivo. Odprla sta butično varilnico svetlega in temnega ležaka ter jo dopolnila s destilarno viskija, džina in domačih žganj. Obisk kmetije pa je tudi izlet v preteklost. V središču je zbirka kmečke mehanizacije in orodja, ki so ga na kmetiji nekoč uporabljali predniki.

Več

Špančeva zidanca

Špančeva zidanica je biser kulturne in etnološke dediščine slovenskega vinogradništva. Tu še danes tako kot njihovi predniki, obdelujejo vinograd in stiskajo prvovrstno grozdje v mogočni hrastovi preši iz leta 1791. V Špančevi zidanici vam bo vinar Anže Podgoršek pojasnil, kako deluje vinska preša, predstavil vam bo tradicionalno kletarjenje in ponudil unikatno vino iz avtohtone vrste bele trte ranfol, hladne prigrizke in posebnost – vinski kruh.

Več

Vinotoč Primožič

Vinotoč Primožič vodi Mojca Praprotnik z družino, za katero je pridelava vina predvsem sprostitev. Mojca nadaljuje očetovo vinogradniško prakso, saj razume, da je kvalitetno vino odvisno od kakovosti grozdja. Vina edine ženske vinarke v okolišu, ki je kot prva na tem območju razvila tudi rose penino, so dobila številna priznanja. Ob degustaciji s pogledom na okoliška hribovja in Kamniško-Savinjske Alpe v ozadju, vam bodo postregli z domačimi suhimi mesninami, paštetami ali zasekami.

Več

Klet Kugler

Ste vedeli, da je vinski sod lahko tudi tako velik, da zadrži 8.345 litrov vina in se vanj lahko stisne osem oseb? Pri Kuglerjih imajo na dvorišču prav takšen sod, v katerem vam bo Jože Kugler postregel njegov sauvignon, chardonnay, rumeni muškat, laški rizling in druga izvrstna vina. Jože obdeluje 1.800 trsov, ki jih je zasadil pred tremi desetletji. Kot butični vinogradnik se skrbno posveča vsakemu grozdu. Vino tudi stekleniči in tako nudi pester izbor izbranih buteljk.

Več

Šili testenine

Ljudje na podeželju so vedno bili iznajdljivi in prilagodljivi. Da je tako še danes, potrjuje štiričlanska družina Šilc, ki izdeluje testenine. Naravno sušene domače butične testenine so izdelane z veliko mero ustvarjalnosti in željo po dobrem okusu, ki ga zagotavljajo najboljše sestavine. Ne vsebujejo barvil in konzervansov. Povprašajte družino Šilc po špagetih, fusilih, širokih rezancih ali tagliatellah različnih okusov kot so špinača, paradižnik, kurkuma, pira, ajda in tudi sveže borovnice. Njihove testenine so izdelek z nazivom Art & Craft Slovenija.

Več

Kmetija Napotnik

Živinorejska kmetija Napotnik, na kateri že več generacij družine vzreja krave mlekarice, se je v zadnjem desetletju uveljavila tudi kot sirarna. Odlikuje jo mleko vrhunske kakovosti, ki je plod skrbnega ravnanja z živalmi. Izbirate lahko med kajmakom, skutami, jogurti, smetanami, siri, namazi z okusnimi dodatki začimb in zelišč. Košarico lahko napolnite kar iz avtomata, če si želite degustacije in svetovanja, pa obiščite družinsko trgovinico.

Več

Kmetija Imperl

Če si boste na svojem oddihu zaželeli košarico sveže zelenjave ali kakšno specialiteto iz kmečke ozimnice, se oglasite pri družini Imperl. Kupcem ponujajo le najboljše pridelke. Višek pridelane zelenjave vložijo v kis ali jo predelujejo v domačo začimbno mešanico, ajvar, mezgo, pesto, namaze, marmelade, kompote, sirupe in podobne dobrote, ki so nepogrešljive v vsaki ozimnici, zato bo uporabno, okusno in pristno lokalno darilo. Njihov zelenjavni asortima vam bo brez dvoma vzdražil brbončice.

Več

EKO kmetija Potočnik-Poprask

Blagovna znamka Potočnik-Poprask slovi po piškotih neprekosljive kakovosti. Njihovi piškoti so izdelani v družinskem krogu. Zanje Tatjana izbira najboljše sestavine in jih skrbno uravnoteži. Iz doma pridelane pirine moke, ki jo sproti nameljeta sinova, peče piškote z lešniki in čokolado, pirine veganske žemlje, kvašen kruh in še mnoge dobrote, ki navdušujejo gurmane. V prikupni trgovinici si privoščite sladke grižljaje podeželja, ki vam bodo obujali spomine na čarobne dni v okolici Šaleške doline.

Več

Čebelarstvo Čanč

Franc in Anica Čanč na Plešivcu vodita čebelarstvo z najdaljšo tradicijo v Šaleški dolini. Na obisku boste lahko prisluhnili ptičjemu petju, opazovali čebele izza panjskih končnic, si ogledali satnice ali potipali surovi čebelji vosek. Vabljeni na degustacije medenih pijač ter medu. Med izdelki, ki so lahko tudi okusno in lično darilo, so priljubljeni peneča medica, kremni med, apimix, cvetni prah, medeno satje, medeno žganje in voščeni izdelki, ki so izdelani iz naravnih materialov.

Več

Eko kmetija Kozman

Družina Kozman se je z ekološkim kmetovanjem začela ukvarjati, da bi ljudem ponudila zdrave izdelke – pirine, pšenične, ajdove in ržene, krušno pecivo brez kvasa, marmelade, sokove in druge domače dobrote. Če se vam bo pri njih čas ustavil, vas bodo z veseljem namestili v eni izmed njihovih lesenih glamping hišic. Preprosto opremljene hišice vas bodo razvajale z udobjem. Prebudili se boste v jutro z razgledom na pašnik, gozdove, polja s pridelki in kmetije, posejane po zeleni dolini.

Več

VELENJE UNDERGROUND Edinstveno večerno doživetje

Vrhunska kulinarika 160 m pod površjem zemlje – Štajgerjeva južna nagrajenih kuharskih mojstrov (chefov) – Spust z najstarejšim dvigalom in vožnja s podzemnim vlakom
Želim izvedeti več

Paketi doživetij

Vsi programiZameZa najuZa našo družinoZa skupine
Vsi paketi
Petek in sobota na najin način

Dvodnevna romantika

Vstopite v vikend z radovednostjo in ga nadaljujte s sprostitvijo v savni samo za vaju.

Več
Šaleško razvajanje

Tridnevni romantični oddih

Vzemita si čas zase in uživajta v izbranih doživetjih Šaleške doline.

Več
Družinske počitnice

Drugačne počitnice

Združite čofotanje v bazenih, presenetljivo učenje in potepe po Šaleški dolini.

Več
Aktivno drugačna dvojina

Tridnevna izkušnja Velenja

Začinite si posebnosti Velenja s kulinaričnimi doživetji z najlepšimi razgledi in najboljšimi chefi.

Več
Vikend z zmajem Pozojem

Dvodnevno za celo družino

Nastanite se blizu jezer s posebnimi zgodbami in presenetite najmlajše s prijaznimi potepi.

Več
Usnjarsko popotovanje družine Woschnagg

Poldnevni program za raziskovalce

Nov začetek preteklega časa v »usnjarskem« Šoštanju.

 

Več
Ples, vino in kulinarika

Martinov vikend za dva

Počastita praznik vina s plesnimi koraki in izbranimi jedmi.

Več
Trio underground

Enodnevni izlet

Doživite različnost preteklih časov in današnjih doživetij v treh mestih s tako drugačnimi zgodbami!

Več
Unique trio

Tridnevni program

Doživite različnost preteklih časov in današnjih doživetij v treh mestih s tako drugačnimi zgodbami!

Več
Kolesarski vodnik za vodena doživetja S kolesom po Šaleški dolini

Po nove zgodbe, razglede in doživetja.

Aktivnosti v naravi Šaleške doline in skrite poti v družbi licenciranega kolesarskega vodnika.

Več

Povpraševanje

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.