Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Čarobnost okusov

Čarobnost okusov

Obiščite turistične kmetije, odkrivajte butične ponudnike okusnih posebnosti in se oskrbite z odličnimi živili in pijačami, pridelanimi na ekološki, tradicionalen in vselej pristen način. Spoznajte najboljše ponudnike!

Tri skrivnosti življenja.

 

Turistična kmetija Apat

Če si želite pobegniti v kak samoten kotiček v naravi, se spočiti in dobro jesti, potem morate na Turistično kmetijo Apat. Tu živijo tri generacije, ki potrjujejo: kjer je ljubezen do narave, radost pri delu in volja, tam se začnejo zgodbe o uspehu. Apatovi nudijo kmečke jedi, edinstvene zaradi družinskih receptov. Skoraj vse sestavine so s kmetije, skrbno pridelane in okusno pripravljene. Pri Apatovih vas bodo sprejeli, kot bi bili družinski člani.

Več

Turistična kmetija Karničnik

Ljubitelji preprostih, a vrhunsko pripravljenih jedi iz krušnih peči ne smete izpustiti obiska Turistične kmetije Karničnik, znane po vzreji avtohtonega slovenskega krško-poljskega prašiča. Ta slovi po marmoriranem mesu višje kakovosti, ki navdušuje gurmane. Marko in Matejka Karničnik vas bosta pogostila v stari sušilnici za hmelj, preurejeni v družaben prostor, primeren tudi za večje družbe. Presenetite domače in prijatelje z izvrstnimi suhomesnatimi izdelki iz Karničnikove trgovine.

Več

Turistična kmetija Tuševo

Če bi radi združili športne aktivnosti, igro, okusen obed, sprostitev ob razgledu in dober spanec na podeželskem zraku, obiščite Turistično kmetijo Tuševo. Uroš Drev z družino vam lahko razkaže domačijo. Otroci bodo ob spoznavanju domačih živali zagotovo uživali. Tu si lahko lakoto potešite s tipičnimi podeželskimi jedmi. Znani so po domačem jabolčniku, gobovi juhi, ki jo postrežejo z domačim kruhom in ajdovih žgancih. Tu vas bo očaral prostran razgled na Šaleško dolino.

Več

Skubeer brewing

Primož Škruba in Aleksander Stankovič piva ne pijeta zgolj za žejo, temveč zaradi izkušnje, ki jo iščeta v pestrem izboru okusov. Ker jima je na trgovskih policah kmalu zmanjkalo piv, sta se odločila, da bosta zvarila svoje pivo. Garažno pivovarjenje se je prevesilo v butično pivovarno Skubeer, ki danes vari različice indina pale ale, pale ale in stout piva. Vzemite si čas za degustacijo, prisluhnite zgodbam piva in razveselite domače z jagodnim izborom izdelkov Šaleške kraft pivovarne.

Več

Kmetija Pr’ Krajn’k in Loko Lokoviško pivo

Na kmetiji Pr’ Krajn’k sta Marija in Herman obudila tradicijo pivovarstva in žganjekuhe. Na samooskrbni kmetiji so v drugi polovici 20. stoletja pridelovali hmelj golding, iz njega pa varili pivo. Odprla sta butično varilnico svetlega in temnega ležaka ter jo dopolnila s destilarno viskija, džina in domačih žganj. Obisk kmetije pa je tudi izlet v preteklost. V središču je zbirka kmečke mehanizacije in orodja, ki so ga na kmetiji nekoč uporabljali predniki.

Več

Špančeva zidanca

Špančeva zidanica je biser kulturne in etnološke dediščine slovenskega vinogradništva. Tu še danes tako kot njihovi predniki, obdelujejo vinograd in stiskajo prvovrstno grozdje v mogočni hrastovi preši iz leta 1791. V Špančevi zidanici vam bo vinar Anže Podgoršek pojasnil, kako deluje vinska preša, predstavil vam bo tradicionalno kletarjenje in ponudil unikatno vino iz avtohtone vrste bele trte ranfol, hladne prigrizke in posebnost – vinski kruh.

Več

Vinotoč Primožič

Vinotoč Primožič vodi Mojca Praprotnik z družino, za katero je pridelava vina predvsem sprostitev. Mojca nadaljuje očetovo vinogradniško prakso, saj razume, da je kvalitetno vino odvisno od kakovosti grozdja. Vina edine ženske vinarke v okolišu, ki je kot prva na tem območju razvila tudi rose penino, so dobila številna priznanja. Ob degustaciji s pogledom na okoliška hribovja in Kamniško-Savinjske Alpe v ozadju, vam bodo postregli z domačimi suhimi mesninami, paštetami ali zasekami.

Več

Klet Kugler

Ste vedeli, da je vinski sod lahko tudi tako velik, da zadrži 8.345 litrov vina in se vanj lahko stisne osem oseb? Pri Kuglerjih imajo na dvorišču prav takšen sod, v katerem vam bo Jože Kugler postregel njegov sauvignon, chardonnay, rumeni muškat, laški rizling in druga izvrstna vina. Jože obdeluje 1.800 trsov, ki jih je zasadil pred tremi desetletji. Kot butični vinogradnik se skrbno posveča vsakemu grozdu. Vino tudi stekleniči in tako nudi pester izbor izbranih buteljk.

Več

Šili testenine

Ljudje na podeželju so vedno bili iznajdljivi in prilagodljivi. Da je tako še danes, potrjuje štiričlanska družina Šilc, ki izdeluje testenine. Naravno sušene domače butične testenine so izdelane z veliko mero ustvarjalnosti in željo po dobrem okusu, ki ga zagotavljajo najboljše sestavine. Ne vsebujejo barvil in konzervansov. Povprašajte družino Šilc po špagetih, fusilih, širokih rezancih ali tagliatellah različnih okusov kot so špinača, paradižnik, kurkuma, pira, ajda in tudi sveže borovnice. Njihove testenine so izdelek z nazivom Art & Craft Slovenija.

Več

Kmetija Napotnik

Živinorejska kmetija Napotnik, na kateri že več generacij družine vzreja krave mlekarice, se je v zadnjem desetletju uveljavila tudi kot sirarna. Odlikuje jo mleko vrhunske kakovosti, ki je plod skrbnega ravnanja z živalmi. Izbirate lahko med kajmakom, skutami, jogurti, smetanami, siri, namazi z okusnimi dodatki začimb in zelišč. Košarico lahko napolnite kar iz avtomata, če si želite degustacije in svetovanja, pa obiščite družinsko trgovinico.

Več

Kmetija Imperl

Če si boste na svojem oddihu zaželeli košarico sveže zelenjave ali kakšno specialiteto iz kmečke ozimnice, se oglasite pri družini Imperl. Kupcem ponujajo le najboljše pridelke. Višek pridelane zelenjave vložijo v kis ali jo predelujejo v domačo začimbno mešanico, ajvar, mezgo, pesto, namaze, marmelade, kompote, sirupe in podobne dobrote, ki so nepogrešljive v vsaki ozimnici, zato bo uporabno, okusno in pristno lokalno darilo. Njihov zelenjavni asortima vam bo brez dvoma vzdražil brbončice.

Več

EKO kmetija Potočnik-Poprask

Blagovna znamka Potočnik-Poprask slovi po piškotih neprekosljive kakovosti. Njihovi piškoti so izdelani v družinskem krogu. Zanje Tatjana izbira najboljše sestavine in jih skrbno uravnoteži. Iz doma pridelane pirine moke, ki jo sproti nameljeta sinova, peče piškote z lešniki in čokolado, pirine veganske žemlje, kvašen kruh in še mnoge dobrote, ki navdušujejo gurmane. V prikupni trgovinici si privoščite sladke grižljaje podeželja, ki vam bodo obujali spomine na čarobne dni v okolici Šaleške doline.

Več

Dobrote čebeljih panjev

Okusite izobilje tradicionalnih domačih čebeljih izdelkov, ki jih ob skrbni negi čebel pridelujejo čebelarji Šaleške doline. Izjemno znanje, ki prehaja iz roda v rod, in ljubezen do čebel sta ključni sestavini medenih dobrot, ki jih lahko ob obisku pri čebelarjih tudi okusite. Raznovrstnost medu ponujajo pisani travniki, raznovrstni sadovnjaki in obširni gozdovi, na katerih se pasejo marljive čebele.

Več

Eko kmetija Kozman

Družina Kozman se je z ekološkim kmetovanjem začela ukvarjati, da bi ljudem ponudila zdrave izdelke – pirine, pšenične, ajdove in ržene, krušno pecivo brez kvasa, marmelade, sokove in druge domače dobrote. Če se vam bo pri njih čas ustavil, vas bodo z veseljem namestili v eni izmed njihovih lesenih glamping hišic. Preprosto opremljene hišice vas bodo razvajale z udobjem. Prebudili se boste v jutro z razgledom na pašnik, gozdove, polja s pridelki in kmetije, posejane po zeleni dolini.

Več

VELENJE UNDERGROUND Edinstveno večerno doživetje

VELENJE UNDERGROUND Edinstveno večerno doživetje

Vrhunska kulinarika 160 m pod površjem zemlje – Štajgerjeva južna nagrajenih kuharskih mojstrov (chefov) – Spust z najstarejšim dvigalom in vožnja s podzemnim vlakom
Želim izvedeti več Puščica povezave

Paketi doživetij

Vsi programi5*doživetjaZa najuZa našo družinoZa skupine
Vsi paketi
Velenje Underground
Velenje Underground

Edinstveno večerno doživetje

Pridite po rudarske in gastronomske presežke Slovenije. Doživite jih z vsemi čuti!

Več
Skrivnosti potopljenih vasi
Skrivnosti potopljenih vasi

Odplujte po dragoceni košček preteklosti!

Pomagajte potomcu rudarjev, ki so z odkopavanjem lignita na eni od najdebelejših plasti premoga na svetu spremenili pokrajino svojega bivanja, najti dragocen predmet pod gladino jezera!

Več
Polet v usnjarno Evrope
Polet v usnjarno Evrope

Gosposko po Šoštanju

Počutite se kot legendarni podjetnik na zasebnem obisku v nekdaj najuglednejši Tovarni usnja daleč naokoli! V Šoštanju, mestu svetlobe, obiščite usnjarsko rodbino Vošnjak – Woschnagg.

Več
Velenjske skrivnosti
Velenjske skrivnosti

Pridružite se nam na družinskem animiranem raziskovanju.

Družinsko animirano raziskovanje se začne v središču mesta. Vzdušje bo polno veselja in smeha, saj se vam bo pridružil skrivnostni lik. Morda veš kdo?

Več
Tito vas gleda! Vi gledate moderno.
Tito vas gleda! Vi gledate moderno.

Arhitekturno in kulinarično doživetje Velenja

Na trgu pod največjim spomenikom kipa Tita, voditelja nekdanje Jugoslavije, vstopite v čas nastajanja in razcveta mesta, ki velja za socialistični čudež.

Več
V Šaleško dolino k sebi
V Šaleško dolino k sebi

Retreat za oddih na poti k sebi in motivacijo za nove življenjske izzive

Vsak ima vsaj en dober razlog za počitnice na podeželju. Če tudi vaše telo kliče k počitku, duh pa k miru, si prisluhnite na tridnevnem joga retreatu V Šaleško dolino k sebi.

Več
Pustolovščina v podzemlju
Pustolovščina v podzemlju

Avanturistični jamski treking v podzemlje, ki buri domišljijo

Raziskovalci jame Huda luknja težko opišejo občutke, ki jih prevzemajo v globinah kraške lepotice v Šaleški dolini. Doživeti jih morate sami. Si drznete na Pustolovščino v podzemlje?

Več
Šaleško razvajanje
Šaleško razvajanje

Tridnevni romantični oddih

Vzemita si čas zase in uživajta v izbranih doživetjih Šaleške doline.

Več
Otroške zgodbe izgubljenih vasi
Otroške zgodbe izgubljenih vasi

Ogled Muzeja premogovništva, sprehod do Velenjskega jezera ter vožnja s pletrco po Velenjskem jezeru.

Več
Po poteh Kajuha
Po poteh Kajuha

Sprehod po starotrškem jedru Šoštanja, spoznavanje zgodovine in vloge Karla Destovnika Kajuha, obisk Kajuhovega parka in doma ter obisk Vile Mayer

Več
Vikend z zmajem Pozojem
Vikend z zmajem Pozojem

Dvodnevno za celo družino

Nastanite se blizu jezer s posebnimi zgodbami in presenetite najmlajše s prijaznimi potepi.

Več
Družinski dan na Velenjski plaži
Družinski dan na Velenjski plaži

Enodnevno doživetje

Preživite dan na najboljši slovenski naravni plaži. Po svoje!

Več
Dediščina preteklosti
Dediščina preteklosti

Zgodovinski sprehod skozi Velenje, spoznavanje vloge Šaleške doline v času osamosvajanja Slovenije ter ogled Spominskega centra 1991 v Topolšici.

Več
Kulinarično doživetje z razgledom
Kulinarično doživetje z razgledom

Tridnevna izkušnja Velenja

Začinite si posebnosti Velenja s kulinaričnimi doživetji z najlepšimi razgledi in najboljšimi chefi.

Več
Ples, vino in kulinarika
Ples, vino in kulinarika

Martinov vikend za dva

Počastita praznik vina s plesnimi koraki in izbranimi jedmi.

Več
Lahkoten potep s kolesom
Lahkoten potep s kolesom

2-urno doživetje

Odkrivanje skritih kotičkov Šaleške doline s kolesom.

Več
Po poteh usnjarjev
Po poteh usnjarjev

Izkustvo dediščine usnjarstva v Šoštanju prehod skozi Šoštanj, obisk vile Mayer in dvorca Gutenbuchel.

Več
Petek in sobota na najin način
Petek in sobota na najin način

Dvodnevna romantika

Vstopite v vikend z radovednostjo in ga nadaljujte s sprostitvijo v savni samo za vaju.

Več
Kolesarski vodnik za vodena doživetja S kolesom po Šaleški dolini
Kolesarski vodnik za vodena doživetja S kolesom po Šaleški dolini

Po nove zgodbe, razglede in doživetja.

Aktivnosti v naravi Šaleške doline in skrite poti v družbi licenciranega kolesarskega vodnika.

Več
Usnjarsko popotovanje družine Woschnagg
Usnjarsko popotovanje družine Woschnagg

Poldnevni program za raziskovalce

Nov začetek preteklega časa v »usnjarskem« Šoštanju.

 

Več
Unique trio
Unique trio

Tridnevni program

Doživite različnost preteklih časov in današnjih doživetij v treh mestih s tako drugačnimi zgodbami!

Več
Trio underground
Trio underground

Enodnevni izlet

Doživite različnost preteklih časov in današnjih doživetij v treh mestih s tako drugačnimi zgodbami!

Več
Kulinarični trio
Kulinarični trio

Enodnevni izlet

Doživite različnost preteklih časov in današnjih doživetij v treh mestih s tako drugačnimi zgodbami!

Več
Drugačen mestni trio
Drugačen mestni trio

Enodnevni izlet

Doživite različnost preteklih časov in današnjih doživetij v treh mestih s tako drugačnimi zgodbami.

Več
Drugačen mestni trio
Drugačen mestni trio

Enodnevni izlet

Doživite različnost preteklih časov in današnjih doživetij v treh mestih s tako drugačnimi zgodbami!

Več
Pika se po mestu potika
Pika se po mestu potika

Družinski vikend na Pikinem festivalu

Gremo vsi pegasti in z različnimi nogavičkami na Pikine norčije v Velenje!

Več
Jezerski super sup odklop
Jezerski super sup odklop

Dvodnevni aktivni oddih v dvoje ali v družbi

Prenočite v mladinskem ali mestnem hotelu in raziščite območje s supom in na kolesu.

Več
Doživetje treh dolin
Doživetje treh dolin

Enodnevni izlet

Privoščite si potep, ki povezuje tri reke, tri doline in velika doživetja pristnih posebnosti!

Več
Utrip tehnologije
Utrip tehnologije

Organizirana vodenja za skupine

Pokukajte v središče naprednih tehnologij!

Več
Središče električne energije
Središče električne energije

Organizirana vodenja za skupine

Vam primanjkuje energije? V Šaleški dolini je imamo vedno dovolj!

Več
Doživetje socializma v Velenju
Doživetje socializma v Velenju

2-urni program za skupine

Podajte se na nenavadno in zanimivo doživetje ter obudite spomine na življenje v času tovarištva.

Več
Organizirana vodenja za skupine
Organizirana vodenja za skupine

Organizirana vodenja za skupine

Občane in obiskovalce Šaleške doline vabimo na butična doživetja in lokalna turistična vodenja, ki jih lahko organiziramo za do 10 oseb.

Več
Mesto svetlobe skozi čas
Mesto svetlobe skozi čas

3-4-urni program za skupine

Spoznajte Šoštanj, oglejte si spomenike padlih borcev ter TEŠ.

Več
Po stopinjah usnjarjev
Po stopinjah usnjarjev

4-urni program za skupine

Podajte se na pustolovščino z vonjem po usnju in spoznajte kako je dediščina usnjarstva zaznamovala mesto Šoštanj!

Več
Velenje skozi čas
Velenje skozi čas

5-urni program za skupine

Doživite Šaleško dolino in spoznajte Velenje na poti skozi čas!

Več
Pozojeva grajska pot
Pozojeva grajska pot

5-urni program za otroke

Podajte se na Pozojevo grajsko pot in odkrijte po katerem gradu je naša dolina dobila ime!

Več
Šepet Šoštanjskega podeželja
Šepet Šoštanjskega podeželja

Poldnevni program za aktivne

Prebudite čute in začutite gostoljubje mesta Šoštanj!

Več
Šepet podeželja
Šepet podeželja

4 do 5-urni program za skupine

Prebudite čute in začutite gostoljubje Šaleške doline!

Več
Retro sprehod po Velenju
Retro sprehod po Velenju

2-urni program za skupine

Se še spominjate, kako je bilo odraščati v času socializma, od cicibanov, pionirčkov do mladincev?

Več
Po stopinjah rudarjev
Po stopinjah rudarjev

4-urni program

Podajte se na podzemno pustolovščino in spoznajte kako je dediščina rudarjenja zaznamovala Šaleško dolino.

Več
Zgodbe izgubljenih vasi za otroke
Zgodbe izgubljenih vasi za otroke

4-urni program za otroke

Pridite in z nami raziskujte ostanke potopljene vasi, ki se je zaradi kopanja premoga za vedno pogreznila pod gladino Velenjskega jezera.

Več
Zgodbe izgubljenih vasi
Zgodbe izgubljenih vasi

4-urni program

Pridite in z nami raziskujte ostanke potopljene vasi, ki se je zaradi kopanja premoga za vedno pogreznila pod gladino Velenjskega jezera.

Več
Škratov šolski dan
Škratov šolski dan

3-urni potep za osnovnošolce

V Dolini mlinov na območju Vinske Gore v Šaleški dolini čakajo otroke do 4. razreda osnovne šole nepozabna srečanja z naravnimi pojavi, živalmi, rastlinami in tradicionalnimi obrtmi.

Več
Kulinarične igre brez meja
Kulinarične igre brez meja

Dvodnevna skupinska ustvarjalnica

Ustvarjajte čisto nove jedi z znanjem in sestavinami, ki jih vaša skupina dobi na potepu po izbranih točkah Šaleške doline.

Več
Retro Velenje
Retro Velenje

2-urni sprehod

Privoščite si potep po časih, ko se je Velenje razvijalo v socialistični gospodarski čudež.

Več

Povpraševanje

#VisitSaleska