Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

11. 11. 2022

Martinovanje v Starem Velenju

Martinovanje v Starem Velenju
Stari trg v Starem Velenju
petek, 11. 11. med 11:11 dopoldan in 11:11 uro zvečer

Degustacija vin slovenskih vinorodnih okolišev in jesenska kulinarična spremljava.

PONUDNIKI VINA IN KULINARIKE

V petek, 11. 11. med 11:11 dopoldan in 11:11 uro zvečer, bo na Starem trgu v Starem Velenju potekalo Martinovanje na prostem z degustacijo vin slovenskih vinarjev, ki ga pripravlja Zavod za turizem Šaleške doline.

Martinovanje je poseben poklon dobremu vinu. Je dan, ko se mošt spremeni v vino, zato vabljeni na pokušino v čudovit ambient Starega Velenja. S svojimi vini se bo predstavilo več vinarjev iz različnih vinorodnih okolišev Slovenije. Poleg degustacije vin, bo poskrbljeno tudi za pokušino jesenskih in Martinovih dobrot, za glasbeno spremljavo in prijetno vzdušje.

Za vinogradnike in ostale ljubitelje žlahtne kapljice bodo namreč naslednji dnevi v znamenju njihovega osrednjega praznika – Martinovega. Ta v vseh vinorodnih okoljih predstavlja pomemben čas, ko se po starih šegah mošt spremeni v vino. Martinovo pomeni simboličen zaključek vinogradnikovega truda v vinogradu in je namenjeno predstavitvi vinogradnikov, vinarjev ter njihovega mošta in mladih vin. Za vse, ki živijo izključno od grozdja in vina, je to največji praznik v letu. Obeležuje se ga vsako leto 11. novembra, na god sv. Martina. Ne le na vinorodnih območjih, temveč tudi drugod po Sloveniji različna društva in predvsem gostinci god Sv. Martina obeležujejo z organizacijo različnih družabnih, etnoloških in športnih prireditev.

Dogodek je organiziran s spoštovanjem do okolja. Obiskovalce naprošamo, da na dogodek pridejo peš, s kolesom ali z brezplačnim mestnim avtobusnim prevozom. Spodbujamo lokalno. Opozarjamo na skrbno ločevanje odpadkov in spodbujamo uporabo povratne in biorazgradljive embalaže.

Glasbena spremljava:

Med 11. in 14. uro: zvoki harmonike z Damjanom Hrenom.

Od 16. ure dalje: Kristina Oberžan z bendom.

 

Vsi zainteresirani vinarji in gostinci nam pišite na e-naslov turizem@velenje.si.
PRIJAVNICA

MARTINOV VIKEND ZA DVE OSEBI

𝑂𝑟𝑔𝑎𝑛𝑖𝑧𝑎𝑡𝑜𝑟𝑗𝑎 𝑑𝑜𝑔𝑜𝑑𝑘𝑎 𝑠𝑡𝑎 𝑍𝑎𝑣𝑜𝑑 𝑧𝑎 𝑡𝑢𝑟𝑖𝑧𝑒𝑚 𝑆̌𝑎𝑙𝑒𝑠̌𝑘𝑒 𝑑𝑜𝑙𝑖𝑛𝑒 𝑖𝑛 𝑀𝑙𝑎𝑑𝑖𝑛𝑠𝑘𝑖 𝑐𝑒𝑛𝑡𝑒𝑟 𝑉𝑒𝑙𝑒𝑛𝑗𝑒 𝑣 𝑠𝑜𝑑𝑒𝑙𝑜𝑣𝑎𝑛𝑗𝑢 s 𝐹𝑒𝑠𝑡𝑖𝑣𝑎𝑙𝑜𝑚 𝑉𝑒𝑙𝑒𝑛𝑗𝑒, 𝑆̌𝑅𝑍 𝑅𝑑𝑒𝑐̌𝑎 𝑑𝑣𝑜𝑟𝑎𝑛𝑎 𝑉𝑒𝑙𝑒𝑛𝑗𝑒 𝑖𝑛 𝑜𝑏 𝑝𝑜𝑑𝑝𝑜𝑟𝑖 𝑀𝑒𝑠𝑡𝑛𝑒 𝑜𝑏𝑐̌𝑖𝑛𝑒 𝑉𝑒𝑙𝑒𝑛𝑗𝑒.


Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska