Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Kolesarjenje v Šaleški dolini vedno bolj priljubljeno

Izletniško, rekreativno, daljinsko ali tematsko? Šaleška dolina je prijazen prostor za ljubitelje kolesarjenja.

Mestna občina Velenje je na področju urejanja mestnih in drugih kolesarskih povezav v zadnjem obdobju zelo aktivna, saj si želimo, da bi se lahko naši občani in tudi obiskovalci na čim več lokacij pripeljali s kolesom. V lanskem letu so uredili skupaj približno 21 kilometrov kolesarskih povezav v mestu.

   

Občina Šoštanj je med kolesarji zelo priljubljena, saj jim ponuja kar nekaj izzivov – vzpon na Sleme, Smrekovec, Sveti Križ, Lom … V času epidemije se je število kolesarjev občutno povečalo, prav tako pa se je povečalo število uporabnikov električnih koles, s katerimi so cilji bistveno lažje dosegljivi. Ni pa nujno, da je vse ekstremno, tudi po dolini lahko nekoliko manj pripravljeni kolesarji nabirajo svojo kondicijo. Tisti, ki raje kot s kolesom raziskujejo peš, imajo na voljo skoraj 90 km planinskih poti. Po njih se lahko vzpnejo na vrhove, tudi najvišji vrh Občine Šoštanj Smrekovec, ali se sprehajajo po urejenih poteh v okolici Šoštanja, Lokovice, Gaberk, Raven, Topolšice, Belih Vod, Šentvida, Zavodnja, Skorna in Florjana. Možnosti za kakovostno preživljanje prostega časa v naravi je kar precej.

Poiščite pravo pot zase med številnimi predlaganimi kolesarskimi potmi:

  • Za dnevni izlet je odlična izbira kolesarska steza med Velenjem, Šoštanjem in Topolšico. Kolesarski navdušenci si dan lahko popestrite tudi z vstopom na kolesarski Štrekna bus, ki Šaleško dolino povezuje s Koroško in avstrijskim Labotom s kopalnim jezerom.

Štrekna bus

Bicikel Bus

  • Za mestne potepe lahko uporabite mestni sistem izposoje koles Bicy, najamete kolesa za turiste ali pa s svojimi kolesi raziščete lahko dostopne kolesarske poti okoli jezer.

Izposoja koles Bicy
Izposodite si kolo

  • Vodena kolesarska doživetja

Zakaj na vodeno kolesarsko turo? Ker vodnik pozna teren in znamenitosti ob kolesarski poti, se prilagodi glede na vaše zahteve znanje in kondicijsko pripravljenosti, pomaga pri nastavitvah kolesa in vam svetuje glede izboljšanja tehnike vožnje, ki vam bodo omogočale užitke in popoln izkoristek kolesa. Naši kolesarski vodniki imajo licenco Turno kolesarski vodnik TKV1.

Več

  • Zahtevnejši kolesarji lahko izberete tematske kolesarske poti, kakršne so Tematska kolesarska pot Paški Kozjak, Šentjanška kolesarka pot po Vinski Gori in Vinskogorska kolesarska pot. Osvajanje cilja pri Domu na Paškem Kozjaku na višini 1272 m ter premagovanje zahtevnih poti po vinskogorskem območju je primerno za kolesarje z gorskimi kolesi.

Navodila za uporaba bikemap aplikacije

   

 

V TIC Velenje ali TIC Vista si lahko izposodite moška, ženska in otroška gorska kolesa. Več informacij na 03 8961 715 ali na turizem@velenje.si.

Vabljeni k odkrivanju Šaleške doline na kolesih!

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.