Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

S kolesom po dolini

Med griči, gozdovi, rekami in jezeri kolesarite po številnih kolesarskih poteh, zbranih v katalogu in aplikaciji. S kolesarskim avtobusom se odpravite po nove izzive v sosednjo pokrajino.

Izletniško, rekreativno, daljinsko ali tematsko?

 

Vodena kolesarska doživetja

Zakaj na vodeno kolesarsko turo? Ker vodnik pozna teren in znamenitosti ob kolesarski poti, se prilagodi glede na vaše zahteve znanje in kondicijsko pripravljenosti, pomaga pri nastavitvah kolesa in vam svetuje glede izboljšanja tehnike vožnje, ki vam bodo omogočale užitke in popoln izkoristek kolesa. Naši kolesarski vodniki imajo licenco Turno kolesarski vodnik TKV1.

Več

Za mestne potepe

lahko uporabite mestni sistem izposoje koles Bicy, najamete kolesa za turiste ali pa s svojimi kolesi raziščete lahko dostopne kolesarske poti okoli jezer.

Izposoja koles Bicy
Izposodite si kolo

Za dnevni izlet

je odlična izbira kolesarska steza med Velenjem, Šoštanjem in Topolšico. Kolesarski navdušenci si dan lahko popestrite tudi z vstopom na kolesarski Štrekna bus, ki Šaleško dolino povezuje s Koroško in avstrijskim Labotom s kopalnim jezerom.

Štrekna bus

Bicikel Bus

Zahtevnejši kolesarji

lahko izberete tematske kolesarske poti, kakršne so Tematska kolesarska pot Paški Kozjak, Šentjanška kolesarka pot po Vinski Gori in Vinskogorska kolesarska pot. Osvajanje cilja pri Domu na Paškem Kozjaku na višini 1272 m ter premagovanje zahtevnih poti po vinskogorskem območju je primerno za kolesarje z gorskimi kolesi.

Navodila za uporaba bikemap aplikacije

Aplikacija Savinjska2go

Kolesarske poti

 

Kolesarske poti z navigacijo

Trebeliško - Tuš - Šalek

Več
Gora Oljka – Andraž

Več
Loke – Paški Kozjak – Dolič

Več
Kolesarski vodnik za vodena doživetja S kolesom po Šaleški dolini

Več
Gaberke – Zgornji Razbor – Sleme – Topolšica

Več
Bevče – Dobrna – Zavrh – Paški Kozjak

Več
Loke – Lopatnik – Trebeliš

Več
Gaberke – Rdečnik – Sedlar – Kavčnik – Lajše

Več
Šaleški grad – Tuš – Paški Kozjak – Dolič – Graška Gora – Šenbric

Več
Gaberke – Ramšak – Sleme

Več
Šaleški grad – Lipje – Hudičev graben – Brdce – Paški Kozjak

Več
Lepa njiva – Mozirje – Suha – Ston – Golte – Smrekovec

Več
Sopota – Plešivec – Gaberke

Več
Šenbric – Graška gora – Velunjski graben – Reštovnik – Gnojičnik – Šoštanj

Več
Paški Kozjak – Firer – Dolič

Več
Velunjski graben – Reštovnik – Velunjski graben

Več
Mostnar – Skorno – Gorica

Več
Mostnar – Rečica – Farbanca – Dobrovlje – Letuš

Več
Velunjski graben – Sedlar – Sleme – Encij – Bele vode

Več
Gora Oljka – Polzela – Jama Pekel – Bevče

Več
Bevče – Janškovo Selo – Hudičev graben – Paški Kozjak – Dolič

Več
Gaberke – Konečki graben – Sleme – Grebenšek – Lom

Več
Loke – Paški Kozjak

Več
Veliki vrh – Mali vrh – Ložnica – Kavče

Več
Velunjski graben – Rihter – Zgornji Razbor – Kavčnik – Strmina – Lajše

Več
Loke – Klanc – Dobrna – Prelska – Bevče

Več
Sopota – Plešivec – Metulj – Sveti Vid – Završe – Huda luknja

Več
Bevče – Loka pri Dobrni – dolina mlinov – Prelska

Več
Bevče – Klanc – Pavlek – Tuš

Več
Velunjski graben – Forhtenek – Žabja vas

Več
Okoli Velenja

Več

Skok v Velenjsko jezero

Velenjska plaža je najboljše izhodišče za sprehode, kolesarjenje, jezdenje okoli jezer, za plavanje, supanje, jadranje in otroške vragolije v vodnem parku, za sprostitev v prijetnih lokalih in za presenetljiva odkritja potopljenih vasi!
Želim izvedeti več Puščica povezave

Namestitve

Hotel Paka

Hotel Paka je sodoben poslovno-konferenčni hotel, ki s prostorskimi možnostmi in tehnično opremo omogoča odlično izvedbo seminarjev, simpozijev, konferenc … Hotel Paka je dobitnik številnih priznanj doma in v tujini.

 

Več
Veduna farm, retreats center

Tisti, ki iščete priložnost za duhovno rast, boste to našli na Veduni. Tu sta Gordana in Chris Biles uresničila svoje sanje – ustvarila sta popolno okolje za celostno sprostitev in povratek k sebi.

Več
Turistična kmetija Apat

Pri Apatovih lahko pobegnete v samoten kotiček v naravi, se spočijete in dobro jeste. Počutite se kot doma v njihovi apartmajski hiši, v kateri si lahko privoščite tudi savno in jacuzzi.

Več
Hotel Razgoršek

Hotel Razgoršek je družinski garni hotel, v katerem so vse sobe stilsko opremljene. Nahaja se 15 kilometrov od izvoza z avtoceste, v neposredni bližini trgovskih centrov, pošte, banke ter avtobusne in železniške postaje.

Več
Prenočišče Mraz

Prenočišče Mraz se nahaja ob robu gozda v naselju Gorica v Velenju, kjer lahko gostje uživajo v mirnem okolju in naravi. Do središča mesta, ki je oddaljeno približno 1,5 km, je mogoče priti z brezplačnim mestnim avtobusom ali po sprehajalni poti.

Več
Mladinski hotel Velenje - Slovenia Green Accommodation

Mladinski hotel Velenje leži 500 m od centra mesta Velenje in glavne avtobusne postaje. Nahaja se ob reki Paki nasproti Osnovne šole Livada. Popolnoma obnovljen in atraktiven objekt šteje 58 ležišč v dvo- do šestposteljnih sobah.

Več
Hotel Montis, Golte

Turistično-rekreacijski center Golte je znal združiti naravne danosti s sodobno in živahno turistično ponudbo. Počitnice ali enodnevna potepanja po čudoviti kraški planoti so doživetje, ki si ga boste znova zaželeli.

Več
Terme Topolšica

Privoščite si oddih v srcu narave. Prepustite se zdravilnim učinkom termalne vode, uživajte v brezskrbnih sončnih dneh in aktivno raziskujte slikovito okolico. Doživite nepozabno izkušnjo v Termah Topolšica. Zaupajte modrosti narave.

Več
Glamping Dolina miru pri Lamperček

Hiške se nahajajo na mirni lokaciji ob potočku, kjer se lahko odpočijete od mestnega vrveža in uživate v naravi ob žvrgolenju ptičk.

Več
Vila Herberstein

Vila Herberstein je zagotovo ena najlepše ohranjenih primestnih vil iz 19. stoletja, danes pa sodi med najelitnejše slovenske restavracije. V neposredni bližini vile je zimski velenjski bazen, gozd za vilo pa omogoča prijetne sprehode.

Več

Povpraševanje

#VisitSaleska