Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Martinovanje v Starem Velenju 2022 – Ponudniki vina in kulinarike

Martinovanje v Starem Velenju,
Stari trg v Starem Velenju
petek, 11. 11. med 11:11 dopoldan in 11:11 uro zvečer

𝐃𝐞𝐠𝐮𝐬𝐭𝐚𝐜𝐢𝐣𝐚 𝐯𝐢𝐧 𝐬𝐥𝐨𝐯𝐞𝐧𝐬𝐤𝐢𝐡 𝐯𝐢𝐧𝐨𝐫𝐨𝐝𝐧𝐢𝐡 𝐨𝐤𝐨𝐥𝐢š𝐞𝐯 𝐢𝐧 𝐣𝐞𝐬𝐞𝐧𝐬𝐤𝐚 𝐤𝐮𝐥𝐢𝐧𝐚𝐫𝐢č𝐧𝐚 𝐬𝐩𝐫𝐞𝐦𝐥𝐣𝐚𝐯𝐚.

V petek, 11. 11. med 11:11 dopoldan in 11:11 uro zvečer, bo na Starem trgu v Starem Velenju potekalo Martinovanje na prostem z degustacijo vin slovenskih vinarjev, ki ga pripravlja Zavod za turizem Šaleške doline v sodelovanju z Mladinskim centrom Velenje.

Martinovanje je poseben poklon dobremu vinu. Je dan, ko se mošt spremeni v vino, zato vabljeni na pokušino v čudovit ambient Starega Velenja. S svojimi vini se bo predstavilo več vinarjev iz različnih vinorodnih okolišev Slovenije. Poleg degustacije vin, bo poskrbljeno tudi za pokušino jesenskih in Martinovih dobrot, za glasbeno spremljavo in prijetno vzdušje.

Z nami bodo: Krašna vinogradništvo in sadjarstvo, Posestvo Fervin, Puklavec Family Wines, Klet Brda, Vina Pregeljc, Vinogradništvo Kugler, Špančeva zidanica, Hiša dobrih vin Koželj, Vinogradništvo Cvitanič, Vina Poljšak, Vina Vehovar, Vino Jamnik in Vina Magdič. Kulinarične jedi bodo pripravljali: Šili testenine, Opa resort, Gorenje gostinstvo catering in Turistična kmetija Karničnik.
Za glasbeno spremljavo bosta poskrbela Kristina Oberžan z bendom in Damjan Hren s harmoniko.

Za vinogradnike in ostale ljubitelje žlahtne kapljice bodo namreč naslednji dnevi v znamenju njihovega osrednjega praznika – Martinovega. Ta v vseh vinorodnih okoljih predstavlja pomemben čas, ko se po starih šegah mošt spremeni v vino. Martinovo pomeni simboličen zaključek vinogradnikovega truda v vinogradu in je namenjeno predstavitvi vinogradnikov, vinarjev ter njihovega mošta in mladih vin. Za vse, ki živijo izključno od grozdja in vina, je to največji praznik v letu. Obeležuje se ga vsako leto 11. novembra, na god sv. Martina. Ne le na vinorodnih območjih, temveč tudi drugod po Sloveniji različna društva in predvsem gostinci god Sv. Martina obeležujejo z organizacijo različnih družabnih, etnoloških in športnih prireditev.

Dogodek je organiziran s spoštovanjem do okolja. Obiskovalce naprošamo, da na dogodek pridejo peš, s kolesom ali z brezplačnim mestnim avtobusnim prevozom. Spodbujamo lokalno. Opozarjamo na skrbno ločevanje odpadkov in spodbujamo uporabo povratne in biorazgradljive embalaže.

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska