Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Martinovanje v Starem Velenju

Martinovanje v Starem Velenju
Stari trg v Starem Velenju
petek, 11. 11. med 11:11 dopoldan in 11:11 uro zvečer

Degustacija vin slovenskih vinorodnih okolišev in jesenska kulinarična spremljava.

V petek, 11. 11. med 11:11 dopoldan in 11:11 uro zvečer, bo na Starem trgu v Starem Velenju potekalo Martinovanje na prostem z degustacijo vin slovenskih vinarjev, ki ga pripravlja Zavod za turizem Šaleške doline.

Martinovanje je poseben poklon dobremu vinu. Je dan, ko se mošt spremeni v vino, zato vabljeni na pokušino v čudovit ambient Starega Velenja. S svojimi vini se bo predstavilo več vinarjev iz različnih vinorodnih okolišev Slovenije. Poleg degustacije vin, bo poskrbljeno tudi za pokušino jesenskih in Martinovih dobrot, za glasbeno spremljavo in prijetno vzdušje.

Za vinogradnike in ostale ljubitelje žlahtne kapljice bodo namreč naslednji dnevi v znamenju njihovega osrednjega praznika – Martinovega. Ta v vseh vinorodnih okoljih predstavlja pomemben čas, ko se po starih šegah mošt spremeni v vino. Martinovo pomeni simboličen zaključek vinogradnikovega truda v vinogradu in je namenjeno predstavitvi vinogradnikov, vinarjev ter njihovega mošta in mladih vin. Za vse, ki živijo izključno od grozdja in vina, je to največji praznik v letu. Obeležuje se ga vsako leto 11. novembra, na god sv. Martina. Ne le na vinorodnih območjih, temveč tudi drugod po Sloveniji različna društva in predvsem gostinci god Sv. Martina obeležujejo z organizacijo različnih družabnih, etnoloških in športnih prireditev.

Dogodek je organiziran s spoštovanjem do okolja. Obiskovalce naprošamo, da na dogodek pridejo peš, s kolesom ali z brezplačnim mestnim avtobusnim prevozom. Spodbujamo lokalno. Opozarjamo na skrbno ločevanje odpadkov in spodbujamo uporabo povratne in biorazgradljive embalaže.

Vsi zainteresirani vinarji nam pišite na e-naslov turizem@velenje.si.
PRIJAVNICA

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska