Rezervacija

Rezerviraj počitnice

OB MEDNARODNEM DNEVU GOZDOV IN SVETOVNEM DNEVU VODA ZAVEZA ŠALEŠKE DOLINE K ZELENEMU IN VARNEMU TURIZMU

V času negotovosti zaradi pojava novega koronavirusa je uspešnost v turistični panogi odvisna od zaupanja gostov, da lahko pri nas dopustujejo varno in zdravo. Zavod za turizem Šaleške doline in številni ponudniki smo pridobili nov znak GREEN&SAFE, pod katerim Slovenska turistična organizacija združuje odgovorne potovalne standarde, ki vključujejo visoke higienske standarde in protokole ter dodatna trajnostna priporočila za turistične ponudnike in destinacije. Za standarde, ki so vključeni pod ta znak je Slovenija med prvimi državami na svetu pridobila tudi znak Safe Travels (varna potovanja) Svetovnega potovalnega in turističnega sveta (WTTC). Z aktivnostmi, ki temeljijo na varnosti, odgovornosti in trajnosti, povečujemo zaupanje gostov, da je Slovenija in Šaleška dolina zelena in varna turistična destinacija.

 

Deset temeljev zelene in varne Slovenije in Šaleške doline:

  1. Na državni ravni smo sprejeli visoke higienske zahteve in zaščitne ukrepe.
  2. V turistični dejavnosti spoštujemo ukrepe, zahteve in priporočila NIJZ.
  3. Delujemo v državi, ki je po indeksu varnosti med primi desetimi na svetu.
  4. Smo prva država na svetu, ki se kot celota ponaša z nazivom Green Destination.
  5. Pri upravljanju trajnostnih destinacij smo najboljši v Evropi – to dokazuje nagrada Best of Europe 2020.
  6. Že več kot 50 slovenskih destinacij izpolnjuje mednarodne zahteve Green Destinations Standard.
  7. Smo edina država Evrope, ki združuje Alpe in Mediteran, Kras in Panonsko nižino. Geografska raznolikost je povezana z izjemno biotsko pestrostjo.
  8. Po vseh državi načrtno razvijamo pristna, butična in edinstvena doživetja za manjše skupine in posameznike v sodelovanju z naravo. Za gostje smo odlična izbira 365 dni na leto.
  9. Kakovost bivanja gostov temelji na jasni kategorizaciji nastanitev.
  10. Smo država gostoljubnih ljudi in prijaznih lokalnih skupnosti. V turističnih destinacijah skrbimo za sodelovanje in povezovanje.

Več o Green&Safe standardih je na voljo na spletni strani Slovenske turistične organizacije.

 

Velenje sicer ponosno nosi znak Slovenia Green Silver in tako izpolnjujejo obljubo, da deluje po trajnostnih načelih in je predano nenehnim zelenim izboljšavam.  Ob včerajšnjem Mednarodnem dnevu gozdov in današnjemu Svetovnemu dnevu voda je prav, da se spomnimo pomembnosti narave, čiste vode in mogočnih gozdov. Voda je čista in pitna povsod v Sloveniji. Ali veste, da smo ena redkih držav na svetu, ki je zaščitila pitno vodo na najvišji ravni in da si v Šaleški dolini lahko čisto pitno vodo nalijete praktično na vsakem koraku? Zdaj je čas, da spoznate tudi gozdove, ki obkrožajo Šaleško dolino. Zdaj je čas, da se peš odpravite do zanimivih ciljev. Od jezer, ki dajejo Šaleški dolini poseben značaj, do razglednih in prijazno dostopnih ciljev. Tja vas pripeljejo raznotere sprehajalne, tematske in pohodniške poti. Veliki premiki se zgodijo tudi z majhnimi koraki.

 

 

 

Prijazen pozdrav iz Zavoda za turizem Šaleške doline

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.