Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Peš do zanimivih ciljev

Od jezer, ki dajejo Šaleški dolini poseben značaj, do razglednih in prijazno dostopnih ciljev vas pripeljejo raznotere sprehajalne, tematske in pohodniške poti. Vrhove po obronkih doline odkrivajte na Šaleški planinski poti.

Sprehodi po dolini, pohodi do razglednih vrhov.

 

Vodeni sprehod

Velenje, Šoštanj in Topolšica so mesta in kraji, ki jih zlahka spoznavate na lahkotnih sprehodih od ene do druge znamenitosti, do jezer in okoli njih ali do reke, potoka, gozda. Na sprehodih lahko odkrivate kulturno in naravno dediščino območja. Poiščite zase najzanimivejši vodeni sprehod!

Razgled na dolino

Pohodnike in planince po razglede na dolino poleg posameznih vrhov, kot so Smrekovec, Paški Kozjak ali vrhovi, ki obkrožajo Vinsko Goro, vabijo odseki Šaleške planinske poti, planinska obhodnica Po poteh Vinske Gore in Trška pot po nekdanjih mejah Šoštanja. Izberite svojo planinsko pot.

Za otroke in družine

Če vas ne mikajo vzponi v višave, lahko Šaleško dolino spoznate na tematskih učnih poteh. Mnoge med njimi so odličen navdih za otroke in družine. Potepajte se po gradovih z zmajem Pozojem, po Dolini mlinov s škratom Biserom, po Topolšici z metulji, po gozdu z Želodkom in po Sadnem gozdu z gospodom Črvekom!

Najlepše poti

 

Planinske poti

K 24 - Koroški hribovski izziv

K 24 je ime za Koroški planinski izziv oz. pot, ki povezuje pet najpomembnejših Koroških vrhov.

Več
Slovenska planinska pot

Slovenska planinska pot se prične v Mariboru ter se konča na Debelem Rtiču ob Jadranskem morju.

Več
Šaleška planinska pot

Šaleška planinska pot poteka po obronkih Šaleške doline. Pot je označena z markacijami, na razpotju so tudi smerne table z napisi.

Več
Po poteh Vinske Gore

Planinska obhodnica Po poteh Vinske Gore poteka po gričih in hribih okoli kraja Vinska Gora.

Več
Pot Sv. Martina

Pot svetega Martina Tourskega, ki jo je leta 2005 Svet Evrope proglasil za Veliko evropsko kulturno pot je dolga 2500 km in povezuje kraje, ki so zaznamovali življenje in čaščenja tega znamenitega svetnika.

Več

Tematske poti

Pozojeva grajska pot

Na sklenjeni poti si ogledamo in spoznamo pet znamenitosti (Velenjski grad in gradovi Šalek, Ekenštajn in Turn ter območje potopljenih Škal – nekdaj središče Šaleške doline).

Več
Učna pot škrata Bisera

Pot ima šest točk na katerih spoznamo bogato zgodovino območja Doline mlinov.

Več
Tematska pot Družine Woschnagg v Šoštanju

Tematska pot Družine Woschnagg z zanimivim vsebinami ponuja odlično predstavitev mesta in občine Šoštanj ter razvoj usnjarske industrije.

Več
Za metulji na potep

Na poti lahko doživite naravo skozi opazovanje ter razumevanje življenja in posebnosti metuljev tega območja ter raznolikosti tukaj živečih vrst metuljev.

Več
Tematska pot v okolici Kavčnikove domačije

Vabljeni na prijeten sprehod pod okriljem gozdnih dreves, kjer boste spoznali rastlinske in živalske vrste gozdne krajine.

Več
Želodkova pot

Pot nam ponuja prijazno zavetje gozda, kjer slišimo žuborenje potoka, šelestenje vetra v krošnjah in opazujemo gozdne prebivalce.

Več

Skok v Velenjsko jezero

Velenjska plaža je najboljše izhodišče za sprehode, kolesarjenje, jezdenje okoli jezer, za plavanje, supanje, jadranje in otroške vragolije v vodnem parku, za sprostitev v prijetnih lokalih in za presenetljiva odkritja potopljenih vasi!
Želim izvedeti več Puščica povezave

Namestitve

Hotel Paka

Hotel Paka je sodoben poslovno-konferenčni hotel, ki s prostorskimi možnostmi in tehnično opremo omogoča odlično izvedbo seminarjev, simpozijev, konferenc … Hotel Paka je dobitnik številnih priznanj doma in v tujini.

 

Več
Hotel Razgoršek

Hotel Razgoršek je družinski garni hotel, v katerem so vse sobe stilsko opremljene. Nahaja se 15 kilometrov od izvoza z avtoceste, v neposredni bližini trgovskih centrov, pošte, banke ter avtobusne in železniške postaje.

Več
Camp Velenje

Kamp leži ob Velenjskem jezeru, le nekaj metrov stran od vedno bolj obiskane Velenjske plaže. Njegova ponudba zajema: nastanitev v mobilnih hiškah, prenočitve v avtodomih in prikolicah ter šotorjenje na čudovitem travniku tik ob jezeru.

Več
Mladinski hotel Velenje - Slovenia Green Accommodation

Mladinski hotel Velenje leži 500 m od centra mesta Velenje in glavne avtobusne postaje. Nahaja se ob reki Paki nasproti Osnovne šole Livada. Popolnoma obnovljen in atraktiven objekt šteje 58 ležišč v dvo- do šestposteljnih sobah.

Več
Vila Herberstein

Vila Herberstein je zagotovo ena najlepše ohranjenih primestnih vil iz 19. stoletja, danes pa sodi med najelitnejše slovenske restavracije. V neposredni bližini vile je zimski velenjski bazen, gozd za vilo pa omogoča prijetne sprehode.

Več
Veduna farm, retreats center

Tisti, ki iščete priložnost za duhovno rast, boste to našli na Veduni. Tu sta Gordana in Chris Biles uresničila svoje sanje – ustvarila sta popolno okolje za celostno sprostitev in povratek k sebi.

Več
Turistična kmetija Apat

Pri Apatovih lahko pobegnete v samoten kotiček v naravi, se spočijete in dobro jeste. Počutite se kot doma v njihovi apartmajski hiši, v kateri si lahko privoščite tudi savno in jacuzzi.

Več
Glamping Dolina miru pri Lamperček

Hiške se nahajajo na mirni lokaciji ob potočku, kjer se lahko odpočijete od mestnega vrveža in uživate v naravi ob žvrgolenju ptičk.

Več
Prenočišče Mraz

Prenočišče Mraz se nahaja ob robu gozda v naselju Gorica v Velenju, kjer lahko gostje uživajo v mirnem okolju in naravi. Do središča mesta, ki je oddaljeno približno 1,5 km, je mogoče priti z brezplačnim mestnim avtobusom ali po sprehajalni poti.

Več
Turistična kmetija Tuševo

Turistična kmetija Tuševo leži na samem, sredi gozda, obdana s travniki in pašniki ter lepim razgledom na Šaleško dolino. Kmetija leži na nadmorski višini 618 m in je znana po pripravi odličnih pogrinjkov za zaključene družbe, ki jih razvajajo v odlični domači hrani.

Več

Povpraševanje

#VisitSaleska