Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Otvoritev nove Bicy sezone: Komunalno podjetje Velenje novi upravljavec Bicy koles

Z letošnjo kolesarsko sezono upravljanje sistema Bicy prevzema Komunalno podjetje Velenje. Kot lokalno podjetje z bogatimi izkušnjami z upravljanjem lokalne infrastrukture se bodo lahko hitro odzivali na potrebe uporabnikov in sistem še nadgradili.

Avtomatiziran sistem brezplačne izposoje mestnih koles Bicy bo ponovno na voljo od 25. aprila dalje. Letos je na 21 izposojevalnih postajah (16 v Velenju in 5 v Šoštanju) na voljo 149 koles, od tega je kar polovica vseh koles električnih. Kolesa so na voljo na 16 izposojevalnih postajah v Velenju in na 5 izposojevalnih postajah v Šoštanju.

Obveščamo vse uporabnike, da brezplačna telefonska številka sistema Bicy 080 19 61 ostaja v veljavi, tako da uporabniki tudi v prihodnje lahko vse reklamacije sporočajo nanjo.

Uvajamo tudi nekatere novosti. Vsem uporabnikom bomo v plačilo posredovali že izpolnjen UPN obrazec za plačilo registracije za leto 2023, skupaj s Pogodbo o naročništvu za najem kolesa ter veljavnimi Splošnimi pogoji. Podpis pogodb in registracija sta mogoča na treh lokacijah: Komunalno podjetje Velenje (upravna stavba), Vila Bianca in Občina Šoštanj od 25. aprila 2023 dalje. Za registracijo je potrebno predložiti veljavni osebni dokument in davčno številko. Registracija velja za tekoče koledarsko leto in jo je v novem koledarskem letu potrebno obnoviti. Uporaba storitev sistema Bicy je brezplačna, uporabniki pa morajo ob vsakoletni registraciji ali zamenjavi stare uporabniške kartice z novo, ki omogoča uporabo nadgrajenega sistema, za  stroške vzdrževanja in registracije plačati 10 evrov.

Brezplačen sistem Bicy je ukrep, ki pomaga pri razširjanju trajnostne mobilnosti. Mestna občina Velenje bo tudi v prihodnje vodila projekte, ki bodo spodbujali hojo, kolesarjenje, uporabo javnega potniškega prometa in alternativne oblike mobilnosti. Kmalu bodo uporabniki sistema preizkusili tudi nove kolesarske povezave proti Dobrni in Hudi luknji.

V Velenju imamo kar 21 km novih kolesarskih stez in 70 novih električnih koles, ki smo jih pridobili iz mehanizma CTN. V prihodnjih letih pričakujemo tudi izgradnjo regionalnih kolesarskih povezav.

Vse informacije o sistemu Bicy si preberite na povezavi.

Pozivamo občane, da s kolesi ravnajo skrbno, saj bodo le tako lahko čim dlje časa v uporabi. Vandalizem je nedopusten in vsak incident prijavimo policiji. Želimo vam prijetno kolesarjenje.

Vir: Komunalno podjetje Velenje

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska