Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Mestna kolesa Bicy

Avtomatiziran sistem za izposojo mestnih koles

Sistem BICY je avtomatiziran sistem za izposojo koles, ki  letos vključuje 120 koles. Sistem BICY omogoča izposojo kolesa do 14 ur na teden za uporabnika. V sistem so vključena kakovostna kolesa slovenskega proizvajalca KRPAN. Izposojeno kolo lahko vrnete na katerikoli postaji oziroma prostem stojalu sistema BICY. Sistem BICY je bil razvit lokalno, s strani zunanjega izvajalca – Šolskega centra Velenje.

Za uporabo sistema BICY je potrebna osebna registracija uporabnika, ki bo do preklica mogoča na treh lokacijah po prilagojenem delovnem času:

  • v Komunalnem podjetju Velenje na naslovu Koroška cesta 37/b, Velenje, vsak dan, od ponedeljka do petka, od 7.15 do 14. 45 uro,
  • v prostorih Občine Šoštanj (Trg svobode 12, Šoštanj), vsako sredo med 15. in 17. uro.

Registracija uporabnika

Za dostop do storitve sistema BICY uporabnik sklene pogodbo in ob tem pridobi uporabniško kartico. Za  registracijo je potrebno predložiti veljavni osebni dokument in davčno številko. Registracija velja za tekoče koledarsko leto (2. 4. 2024 – 31. 12. 2024) in jo je v vsakem novem koledarskem letu, potrebno obnoviti. Vsi obstoječi uporabniki, ki so se registrirali v pretekli sezoni, so prejeli sms sporočilo z vabilom za ponovno aktivacijo BICY kartice.

Ob registraciji ali zamenjavi stare uporabniške kartice z novo, ki omogoča uporabo nadgrajenega sistema, se delno krijejo stroški vzdrževanja in registracije v višini 20 EUR letno. Po opravljeni prijavi lahko uporabnik uporablja sistem BICY vse dni v tednu, z upoštevanjem časovne omejitve v višini 14 ur v posameznem koledarskem tednu.

Mobilna Bicy Velenje aplikacija

Vabljeni k uporabi mobilne aplikacije BICY, ki omogoča spremljanje stanja sistema za izposojo koles preko pametnih telefonov. Aplikacijo si lahko na telefon naložite preko trgovine Google Play (bicy) in IoS App Store (bicy app). Aplikacija omogoča pregled prostih koles in prostih stojal v sistemu BICY, z njeno pomočjo pa bo izposoja koles potekala še bolj enostavno.

Registracija uporabnika preko mobilne aplikacije MICycle

Aplikacijo si lahko na telefon naložite preko trgovine Google Play in IoS App Store.

QR kodi:

Ko si uporabnik namesti mobilno aplikacijo na telefon, zgoraj levo v meniju izbere gumb »Registracija«. Nato vpiše osebne podatke (ime, priimek, e-naslov, naslov, mobilno številko in davčno številko). Pri »Pošti« izbere iz menija kraj stalnega prebivališča. Nato pod gumbom »Sistem« ustrezno izbere »Velenje – Bicy« ali »Šoštanj – Bicy Šoštanj«. Na SMS prejme aktivacijsko kodo. Ob vpisu kode v mobilno aplikacijo obkljuka tudi strinjanje s pogoji uporabe (Splošni pogoji in Pogodba). Za dokončanje registracije vpiše podatke o plačilni kartici. Uporabniku se za rezervacijo vzame 1 EUR za preverbo pravilnosti TRR računa. Vračilo rezervacijskega 1 EUR se bo praviloma izvedlo v 7 dneh. Ob koncu registracije uporabnik prejme uporabniško ime in geslo na SMS.

Z uporabniškim imenom in geslom se uporabnik prijavi v aplikacijo. Pod zavihkom »Profil« izbere gumb »Paket« in opravi nakup »Bicy članarina 2024« v vrednosti 20 EUR za tekoče leto.

Za izposojo kolesa na zemljevidu izbere Bicy postajo, na kateri se nahaja, in pri želenem kolesu izbere gumb »Najemi«. Gumb ob stojalu izbranega kolesa bo začel utripati rdeče, uporabnik pritisne ta gumb in nato izvleče kolo.

Po opravljeni prijavi lahko uporabnik uporablja sistem Bicy vse dni v tednu, z upoštevanjem časovne omejitve v višini 14 ur v posameznem koledarskem tednu.

Aplikacija omogoča pregled prostih koles in prostih stojal v sistemu BICY, z njeno pomočjo pa bo izposoja koles potekala še bolj enostavno.

Uporabniki, ki so do sedaj že bili registrirani, bodo samodejno prejeli SMS z uporabniškim imenom in geslom. Če doslej še niso uspeli  poravnati letne članarine Bicy za letošnje leto, bodo to lahko naredili preko mobilne aplikacije.

Servisno stojalo

V Velenju, ob glavni avtobusni postaji (gozdna pot), je postavljeno servisno stojalo, na katerem si lahko uporabniki sami popravijo kolo in napolnijo pnevmatike.

Video z napotki za izposojo

Promocijski film

Bicy-splošni-pogoji-2024

Kratka navodila za uporabo koles Bicy

BICY POSTAJE

Velenje:

1 – Avtobusno postajališče Velenje
2 – Vila Bianca
3 – Mestni stadion – MIC
4 – Mladinski hotel
5 – Mestna občina
6 – Sončni park
7 – Na Selu
8 – Na Gorici
9 – Stavba C ŠCV
10 -TC Velenjka
11 – KS Pesje
12 – OŠ Šalek
13 – Velenjska plaža
14 – Konjeniški klub
15 – OŠ Anton Aškerc
16 – PC Stara vas
17 – Premogovnik Velenje

Šoštanj:

18 – Tresimirjev park,
19 – Kajuhov park,
20 – Metleče (pri ekološkem otoku),
21 – Topolšica,
22 – Pohrastnik – Florjan.

Izposoja koles Bicy

 

#VisitSaleska