Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Presenečenja šaleške preteklosti

Potepajte se po gradovih in muzejih. Izkusite pravo kmečko življenje, kot je bilo pred stoletji in se prepustite presenečenjem šaleške preteklosti.

Velenje, ki je v časih Jugoslavije s svojim gospodarskim razvojem veljalo za pravi socialistični čudež, še danes ohranja vrednote multikulturalizma, rudarskega tovarištva in socialistične solidarnosti. Povezuje jih s starodavnimi zgodbami o mastodontih ledene dobe, življenju na gradovih in na stoletja starih kmečkih domačijah ter o obrteh, ki so oblikovale trge Šaleške doline. Posebnosti iz preteklosti odkrivata Muzej Velenje in Muzej usnjarstva Slovenije.

  

V dolini, ki ima svoj urbani center ob trgu s še stoječim velikim kipom Tita, predsednika socialistične Jugoslavije, vas o dobi, v kateri je Velenje postalo eno najpomembnejših gospodarskih središč Slovenije, Šoštanj pa kraj električne energije, med drugim čakajo nostalgična doživetja polpretekle zgodovine.

 

Kadarkoli pridete v Šaleško dolino, lahko pričakujete pravo doživetje. Za vas smo pripravili nekaj predlogov za vikend ogled:
  1. Muzej Velenje
  2. Muzej usnjarstva 
  3. Spomenik Maršala Tita
  4. Vila Mayer
  5. Kavčnikova domačija
  6. Grilova domačija
  7. Spominska soba podpisa delne nemške kapitulacije v Topolšici

Za vse dodatne informacije smo za vas na voljo na telefonski številki 03 8961 715 ali mail turizem@velenje.si.

Vabljeni tudi v TIC Velenje ali TIC Vista, kjer dobite vse potrebne informacije o najbolj atraktivnih lokacijah in hkrati izkoristite priložnost za nakup kakšnih lokalnih dobrot ter spominkov zase ali svoje bližnje. Ponudbo spominkov preverite TUKAJ.

 

Prijazno vabljeni.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.