Rezervacija

Rezerviraj počitnice

ŠOŠTANJ.
Mesto lepega kamna in svetlobe.

Mesto posebnih obrti in dejavnosti

Svetlobo so za svoje delo potrebovali šoštanjski usnjarji, osvetljevala je slikovite vile okoli trga. Danes za svetlobo skrbi tudi energija iz šoštanjske termoelektrarne. Posebnosti trga, ki se je razvijal z veliko usnjarno, danes Muzejem usnjarstva na Slovenskem, lahko spoznavate na vodenih ogledih mesta, ki je neločljivo povezano s podeželjem. Tam vas čakajo Kavčnikova domačija, doživetja Lončarstva Bahor ter druge točke naravne in kulturne dediščine.

Šoštanj z višine in od blizu

V Šoštanj je letalo prvič priletelo že leta 1927. Danes je v bližnjih Lajšah športno letališče, s katerega lahko poletite na panoramske oglede Šaleške doline. Kar vidite, lahko od blizu obiščete tudi po pohodniških in kolesarskih poteh. Če želite v miru strniti vtise, se sprostite ob jezeru, privlačnem tudi za ribolov, ali v bližnjih Termah Topolšica.

Usnjarstvo v Šoštanju

Šoštanj je dolgo dišal po usnju! Slikovit trg z mestnimi vilami se je več kot 200 let razvijal z usnjarno. V Muzeju usnjarstva Slovenije vstopite v delavsko stanovanje, direktorjevo pisarno in čevljarsko delavnico.
Želim izvedeti več

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.