Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Tradicionalna otvoritev kopalne sezone na Velenjski plaži

VELENJSKA PLAŽA
PETEK, 17. 6. 2022, OB 19. URI
SOBOTA, 18. 6. 2022, MED 10. IN 22. URO

Ta konec tedna bomo otvorili novo kopalno sezono na Velenjski plaži. Poletje bomo pozdravili v petek, 17. junija 2022, ob 19. uri s Kresno nočjo in tradicionalnim prižigom lučk na Velenjskem jezeru. Športni, družabni in zabavni program bo posebno pester v soboto, 18. junija 2022, ko se začne ob 10. uri z jadralno regato za pokal Mestne občine Velenje in družinskimi igrami za otroke, nadaljuje ob 17. uri s prihodom superjunakov in gosta presenečenja in popelje v poletno noč s koncertom skupine Tris Lignjev na Plaži Žlajfer ob 20. uri.

Program:

petek, 17. junij

 • ob 19. uri: Kresna noč (živa glasba, kulinarika, tradicionalen prižig lučk na Velenjskem jezeru)
 • ob 22. uri: DJ Arne, Plaža Žlajfer

sobota, 18. junij

 • ob 10. uri: Regata za pokal Mestne občine Velenje
 • ob 10. uri: Družinske športne igre (motorični poligon, delavnice, igre …)
 • ob 17. uri: Nastop superjunakov in poseben gost presenečenja
 • ob 18. uri: Balkan trap night, DJ Aron, Sporty bar Jezero Velenje
 • ob 20. uri: Koncert skupine Tris lignjev, Plaža Žlajfer

Velenjska plaža je bila že četrtič zapored razglašena za najboljše naravno kopališče v Sloveniji, kar opravičuje sredstva, ki jih vse od leta 2013 vlagamo za razvoj tega območja. V novo kopalno sezono vstopamo z dodatnimi storitvami, ki bodo še izboljšale izkušnjo kopalcev. V petek, 17. junija, ob 19. uri bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje za letovanje otrok iz socialno šibkih družin predal ček v vrednosti na dražbi prodane kolesarske majice ekipe UAE Emirati s podpisom Tadeja Pogačarja, najboljšega kolesarja sveta na UCI lestvici. Donatorju, ki je ponudil najvišjo ceno, bomo majico predali na prireditvi Kresna noč.

Tudi letos nekaj novosti

Na novo kopalno sezono smo se ponovno dobro pripravili in poskrbeli za nekaj izboljšav na območju Velenjske plaže. Plažo smo podaljšali proti Visti – parku z razgledom, jo opremili z novimi senčniki, med sezono pa bomo skladno z novo strategijo razvoja turizma v Šaleški dolini obogatili ponudbo aktivnosti za družine. Vsako nedeljo, od 10. julija do konca avgusta, bodo v dopoldanskem času med 10. in 12. uro na Visti kolesarski spretnostni poligoni za otroke in možnost igranja košarke. V popoldanskem času med 16. in 18. uro pa bodo na Velenjski plaži potekale športne igre za otroke. 1. julija 2022 se bo ponovno odprl Camp Velenje ob Velenjski plaži.

Klub vodnih športov Velenje ob vstopu v poletje že tradicionalno organizira Kresno noč s humanitarno noto. V petek, 17. junija, bodo že ob 16. uri na ogenj postavili bograč, s katerim bodo od 20. ure dalje pogostili obiskovalce. Pekli bodo Pozojeve palačinke, s katerimi bodo zagotovo najbolj razveselili najmlajše obiskovalce in zanje izvedli tudi nagradno igro. Zbrane prostovoljne prispevke obiskovalcev bodo namenili osebam s posebnimi potrebami. V prihodnjih dneh jih bodo namreč obiskali otroci s posebnimi potrebami, za katere pripravljajo nepozabna doživetja na Velenjski plaži. Kresno noč bodo obiskovalci lahko doživeli tudi na vožnji z leseno ladjico Pletrco in čolnom Pozojem (cena vožnje bo znašala 5 evrov).

Zavod za turizem Šaleške doline, krovni upravljalec Velenjske plaže, bo v času kopalne sezone obiskovalcem nudil informacije o doživetjih v Šaleški dolini in turistični ponudbi. Turistično informacijski center na Visti od 25. junija do konca avgusta odprt vsak dan od 9. do 17. ure.

Za osvežitev priporočamo obisk ponudnikov: Vista bar, Sporty bar Jezero, Plaža Žlajfer, Restavracija Jezero in ponudnikov v lesenih hiškah na Velenjski plaži. Na Velenjski plaži bodo ob otvoritvi postavljena tudi igrala na vodi za otroke, ki bodo brezplačna.

Vabimo vas na nepozabno zabavo na Velenjsko plažo, kjer se bodo to poletje zvrstile številne aktivnosti za odrasle, otroke in družine. Že danes vas vabimo na prireditev Pljusk, ki bo potekala v soboto, 25. junija, in obiskovalcem ponudila raznolike brezplačne športne aktivnosti. Zavod za turizem Šaleške doline bo v soboto, 25. junija, pripravil Beach food festival, na katerem se bodo predstavili različni ponudniki gostinskih storitev.

Prijazno vabljeni v Velenje, na Velenjsko plažo!

Spremljajte spletno stran Zavoda za turizem Šaleške doline www.visitsaleska.si in družbena omrežja @VisitSaleska!

Napovedujemo:

Vsi ljubitelji košarke vabljeni na letošnji VISTA STREETBALL 3×3 v Velenju, ki bo potekal v soboto, 18. 6. 2022, v sklopu ŠPORTNEGA VIKENDA NA VISTI. Med sabo se bo pomerilo 16 ekip v želji po zmagi in osvojitvi nagrad za prva tri mesta turnirja.

Zaključni rokometni turnir za otroke v sklopu 2. Kampa Ose bodo pospremile športne igre, številne aktivnosti za družine, hrana in pijača ter obilica dobre volje.

Na Visto prihajata glasbena zvezdnika Balkana – Severina in Saša Matić. Ekstazo zabave obljubljajo hrvaška pop ikona in igralka z nepozabnimi uspešnicami, »kralj meraka« z edinstvenim glasom, DJ Ney s plesnimi ritmi, plesalke s spektakularnim šovom ter hostese in barmani z odlično postrežbo izbranih pijač.

Velenjsko jezero ob začetku poletja spet vabi na celodnevno dogajanje za adrenalinske odvisneže, ljubitelje ležernega džuskanja ob vodi in družinske rekreacije. Vabimo vas na tradicionalni 5. PLJUSK na Velenjski plaži, uživanje ob, na in v vodi, dodaten izgovor za obisk Pljuska pa letos prinaša še dogodek za ljubitelje razvajanja brbončic – Beach Food Festival.

Doživite spektakularni Skok v poletje z razvpitimi osvajalci balkanske hip hop scene, laserskim šovom, roboti, plesalkami, hostesami in barmani, ki bodo skupaj ustvarili ekstazo zabave.

V Šaleškem Študentskem klubu so skupaj z izvajalci in Mestno občino Velenje poiskali najbolj optimalno rešitev, in sicer, da se koncert ponovno izvede v petek, 1. 7. 2022, na Visti. Tokrat bomo večer preživeli z zasedbami Big Addiction, Siddharta, Takeoff band.

Iščete sogovornika za razvoj svoje inovativne ideje in bodočega partnerja za sodelovanje? SoundGarden je poslovno-kreativni festival za vse, ki jih spremembe navdahnejo s svežo energijo in si upajo narediti korak naprej na osebni in karierni poti. Kot stična točka deljenja idej in iskanja navdiha, kjer se prepletajo glasba, znanje in druženje, združuje prodorne ustvarjalce, ki iščejo orodja, ideje, osebe in navdihe za pogled izven okvirjev. SoundGarden ponuja orodja, znanja in tehnike razvijanja kreativnega razmišljanja, inovativnega ustvarjanja in povezovanja z ljudmi, ki so to pot že prehodili.

 • 3.-10. 7., Velenjsko jezero: Velenje open Slovenska teniška turneja 2022
 • 16. 7. 2022, Vista: Velenjska noč

Velenjska noč bo potekala od 17. ure dalje ob Velenjskem jezeru. Program bo vključeval aktivnosti za otroke, gostinsko ponudbo in živo glasbo pri ponudnikih na Velenjski plaži.

 • 27. 8. 2022, Vista: Veliki poletni koncert na Visti
 • 25. 9. 2022, Vista: Slovenski piknik veselja in zabave na Visti

Na Visti se obeta družinski dogodek v znamenju slovenske glasbe, ki obljublja zabavo in druženje ob popularnih, zimzelenih in narodno zabavnih napevih. Za ples se boste lahko podkrepili z izvrstno kulinarično ponudbo domačih okusov.

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska