Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Umetna inteligenca osrednja tema Dnevov slovenskega turizma in Dneva šaleškega turizma

V okviru 13. Dnevov slovenskega turizma smo se tudi predstavniki Zavoda za turizem Šaleške doline uspešno vključili v dogajanja. Dnevi slovenskega turizma (DST) so največji in najpomembnejši strokovni dogodek v turizmu, ki ga Slovenska turistična organizacija v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport že 13. leto zapored organizira skupaj z vsemi večjimi partnerskimi institucijami.

Priložnosti med drugim ponuja uvajanje naprednih tehnologij in s tem povezanih novih poslovnih modelov. »Umetna inteligenca in novi poslovni modeli v turizmu« so tako tudi krovna tematika letošnjega dogodka. Dnevi slovenskega turizma so postregli z obsežnim programom, ki je zajemal plenarni del, podelitev najvišjih priznanj v turizmu, gostinsko turistični zbor, številne strokovne delavnice, IT- Tour in druge zanimive dogodke. Ključno vlogo so odigrali aktualni izzivi v turizmu, med katerimi je izstopala tema umetne inteligence in novih poslovnih modelov.

VELENJE NOSILEC PRIZNANJA LJUBLJENEC LJUDSKIH SRC

Mestna občina Velenje je na zaključni razglasitvi zmagovalcev akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna v organizaciji Turistične zveze Slovenije vnovič prejela priznanje kot zmagovalka spletnega glasovanja v kategoriji velikih mest in s tem postala nosilec priznanja Ljubljenec ljudskih src. Posebno priznanje Turistično gostinske zbornice Slovenije za kakovost in uspešnost so podelili tudi Velenjčanki Anici Oblak iz Društva barmanov Slovenije, in sicer za izjemen prispevek k razvoju slovenskega turizma.

Posebna priznanja so na Dnevih slovenskega turizma v Novi Gorici za naj prostovoljke in prostovoljce v posameznih društvih prejeli Nataša Dolejši iz Turističnega društva Velenje, Breda Kolar za aktivno sodelovanje v Turistični zvezi Velenje, Miro Dugi iz Društva zeliščarjev Velenje, Minka Bartolac iz Turističnega društva Šalek, Ivo Petek iz Turističnega društva Šentilj, Anica Drev iz Turističnega društva Vinska Gora, Silvester Marič iz Regijske turistične zveze Saška in Eva Kumer iz društva Revivas Škale.

Čestitamo!

DAN ŠALEŠKEGA TURIZMA

Tudi Dan šaleškega turizma bo prinesel priložnost za poglobljeno razumevanje vpliva umetne inteligence na turistični sektor. Izobraževalni del dogodka bo vodil Aleš Pevc, vodja tehnološke in razvojne pisarne v Tehnološkem parku Ljubljana, priznan strokovnjak na področju razvoja XR in AI tehnologije.  Dogodek bo potekal 23. novembra 2023, med 9. in 14. uro v Vili Bianca v Velenju. Več dogodku in prijave na povezavi.

Vsi zainteresirani ste vabljeni, da se nam pridružite in soustvarjate prihodnost turizma!

Spremljajte nas preko spletne strani www.visitsaleska.si in preko družbenih omrežij @VisitSaleska.

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska