Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

V pričakovanju pestrega poletnega dogajanja

DOGODKI NA VELENJSKI PLAŽI

Poletje je tik pred vrati in s tem tudi prijetne temperature, ki nas vabijo na osvežujoč pobeg od vsakodnevnega vrveža. Mesec junij prinaša prav posebna doživetja – številne dogodke na Velenjski plaži, ki bodo dodali piko na i poletnemu vzdušju. Velenjska plaža se lahko pohvali, da je bila že peto leto zapored razglašena za najboljše naravno kopališče v Sloveniji.

Poletje bomo pozdravili že v petek, 23. junija 2023, ob 20. uri s Kresno nočjo in tradicionalnim prižigom lučk na Velenjskem jezeru.

Novo kopalno sezono bomo otvorili v soboto, 24. junija 2023. Tradicionalno odpiranje poletne sezone na Velenjski plaži pa letos dobiva nove dimenzije. Dogajanje bo atraktivno in raznoliko. Otvoritev Velenjske plaže bo potekala v okviru SPLASH FESTIVALA. Splash festival je nadgradnja festivala Pljusk, ki je od leta 2017 odpiral poletje na Velenjskem jezeru. V dveh festivalskih dneh bo združil brezplačne poletne aktivnosti na Velenjski plaži ter nastope vrhunskih glasbenih izvajalcev na Visti – največjem open air prireditvenem prostoru pri nas.

Brezplačno dnevno dogajanje 24. in 25. junija bo polno aktivnosti in tekmovanj za otroke in odrasle. Vračajo se številne družabne vsebine, spretnostni izzivi in zabavna tekmovanja za praktične nagrade, ki so uvodno počitniško ”džuskanje” na plaži bogatile že zadnjih nekaj let, med drugim tudi:

 • Odbojka na vodi * Hoja po vodi (mega vodni čevlji)
 • Plavajoča blazina Airtrack * Vodni zorbi (za hojo po vodi)
 • Namoči prijatelja * brezplačen najem SUP-ov
 • Zabavni nagradni spusti z napihljivčki …

Na plaži bodo modne pričeske v dobrodelni akciji Odreži drugačnost spet kreirali frizerji iz vse Slovenije, piknik na plaži si boste lahko sestavili tudi iz ponudbe food truckov in stojnic, uživali v šovih skupine Dunking Devils in nasploh preživeli nepozaben dan na plaži. Oziroma kar dva. Ali pa tri, saj bo mogoče nov tobogan testirati že v petek, na voljo pa bo tudi v soboto in nedeljo.

V mesecu juliju in avgustu bodo na Velenjski plaži potekali »Dnevi za družine« in kot novost »Film pod zvezdami«.

Dnevi za družine na Velenjski plaži

 • nedelja, 9. julij, med 16. in 18. uro – športne igre
 • nedelja, 16. julij 2023, med 16. in 18. uro – ustvarjalne delavnice
 • nedelja, 20. avgust 2023, med 16. in 18. uro – športne igre
 • nedelja, 27. avgust, med 16. in 18. uro – ustvarjalne delavnice

Film pod zvezdami

 • sobota, 22. julij, ob 21.15
 • sobota, 12. avgust, ob 21.15

Zavod za turizem Šaleške doline, krovni upravljalec Velenjske plaže, bo v času kopalne sezone obiskovalcem nudil informacije o doživetjih v Šaleški dolini in turistični ponudbi. Turistično informacijski center (TIC) na Visti bo od 23. junija do konca avgusta odprt vsak dan od 9. do 17. ure.

Za osvežitev priporočamo obisk ponudnikov: Vista bar, Sporty bar Jezero, Wunder bar, Restavracija Jezero, Restavracija Camp Velenje in ponudnikov v lesenih hiškah na Velenjski plaži. Na Velenjski plaži bodo ob otvoritvi postavljena tudi igrala na vodi za otroke, ki bodo brezplačna.

 

DOGODKI NA VISTI – PARKU Z RAZGLEDOM:

Dogodek, ki je namenjen vsem uporabnikom ter ljubiteljem električnih skirojev iz celotne Slovenije in okoliških držav.

Spektakularni dogodek American vehicle meeting – Days of Thunder že leta razveseljuje ljubitelje ameriške kulture v Sloveniji in preko meja.

Skupina Šank Rock bo na največjem odru do sedaj proslavila svojo 40. obletnico. Že od leta 1983 delijo svojo ljubezen do rocka in ustvarjajo glasbo, ki se je razvila od najstniške vihravosti do rokerske zrelosti.

Glasbeni spektakel bo na največjem prizorišču na prostem v Sloveniji, prvič v eni zgodbi na istem odru povezal DUBIOZO KOLEKTIV, SENIDAH in S.A.R.S.!

Festival kreativnih prebojev je prvi festival v Sloveniji, ki združuje podjetniško in osebno rast in ga postavlja v festivalsko okolje.

Košarka 3×3 velja za enega izmed bolj popularnih športov, v zadnjih letih pa doživlja še posebno hiter razvoj.

Metal Days 2023 je edinstven glasbeni dogodek; od leta 2013 dalje se preko 12.000 obiskovalcev iz več kot 70-tih držav sveta zbere na enem mestu – festivalu MetalDays.

Dogodek bo očaral s pestrim spremljevalnim programom. Več informacij sledi.

 

NE SPREGLEJTE:

V petek, 9. junija bo med 10. in 19. uro na Cankarjevi ulici zadišalo po okusnih gastronomskih presežkih, ki jih bodo v kuhinji na prostem pripravljali kuharski mojstri od blizu in daleč. Že drugič se bo Promenadi okusov pridružil Gin festival, ki bo potekal med 14. in 23. uro.

 • 25. 8. 2023: Dolga miza v Starem Velenju

V petek, 25. avgusta Zavod za turizem Šaleške doline in Šili testenine prirejata Dolgo mizo v Starem Velenju.

 

Dobrodošli v Šaleški dolini! Spremljajte naše objave na spletni strani www.visitsaleska.si in na družbenih omrežjih @Visit Saleska za več informacij o aktualne dogajanju.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska