Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Velenje kmalu s praznično podobo in dogajanjem

V ponedeljek, 20. novembra, ob 11. uri smo na Titovem trgu postavili približno 20 metrov visoko jelko, ki jo je mestu podarila občanka Blažka Planinšek s Kosovelove ceste v Velenju. Novoletna jelka bo v soju prazničnih luči zasijala v petek, 1. decembra, ob 18. uri s koncertom zasedbe Pop Deluxe band.

Praznični projekt Čarobni december 2023 bo v Velenju potekal ves december. Naj izpostavimo le nekaj večjih dogodkov.

Vse decembrske sobote bo program za najmlajše: otroci bodo lahko v kulturnem domu obiskali praznične predstave, kasneje pa ustvarjali v prazničnih delavnicah. 5. decembra bo najmlajše v Starem Velenju obiskal Miklavž. 9. decembra bo na Cankarjevi ulici Praznični sejem drobnih daril in prazničnih dobrot. 12. decembra bo na Titov trg prispel dedek Mraz (z njim bo poleg palčkov tudi zasedba BePop Ladies), sledili bodo številni obiski v vrtcih, šolah, po krajevnih skupnostih, …

Med 18. in 29. decembrom bo v središču mesta, na Titovem trgu, potekala Čarobna promenada (vsak dan od 15. do 21. ure, razen 24. 12.). Na voljo bo praznična gostinska in kulinarična ponudba ter pester program na odru. Ob 16. uri bomo vsak dan pripravili program za mlajše, vsak večer pa bo sledil še koncert (ob 18. ali 19. uri) – nekaj imen: Andrej Šifrer, Rebeka Dremelj, Rock Partyzani, Chateau, Nino Ošlak, Karneval band, Sam’s fever … Odrski program pripravljajo tudi osnovne šole, Šolski center Velenje, Glasbena šola Velenje in številna kulturna društva.

Decembra bo kar nekaj zanimivih večjih koncertov: koncert Jureta Pukla v glasbeni šoli (9. 12.), koncert Brine Vogelnik v Centru Nova (16. 12.), tradicionalni novoletni žur z zasedbo Šank Rock v Rdeči dvorani (22. 12.).

Zadnji dan v letu pripravljamo otroško silvestrovanje (tokrat dopoldne na Titovem trgu, ob 12. uri bomo z otroki odštevali in nazdravili), zvečer vabimo na ogled gledališke predstave Burundanga v izvedbi Gledališča Velenje, na letošnjem silvestrovanju na prostem na Titovem trgu pa bo nastopila Tanja Žagar.

Praznični projekt Čarobni december 2023 vodi Festival Velenje, pri izvedbi pa sodelujejo še drugi velenjski javni zavodi in organizacije. O dogodkih bomo podrobneje še obveščali.

Novoletno jelko bomo postavili s pomočjo krajanov Cirkovc in Šentilja ter mehanizacijo Glušič dvigala, prevozi in storitve.

VIR: MOV

 

NE ZAMUDITE:

Decembrski dogodki v organizaciji Zavoda za turizem Šaleške doline:

Vabljeni!

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska