Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Park za vse generacije

Preživite prosti čas v razgibanem parku Vista, ki ob Velenjskem jezeru vsakomur ponuja krasen razgled in še marsikaj zanimivega.

K jezeru po najljubša doživetja

Iz jezerskega zaliva sega daleč čez jezero velik pomol, na katerem boste prav od blizu lahko opazovali skrivnosti jezerskih globin. Prava pustolovščina vas čaka med plutjem z ladjico Pozoj ali ob vožnji s supom, saj lahko ob tem raziskujete potopljene vasi. Morda pa boste raje kar zaplavali, saj je voda zelo dobre kakovosti in kar kliče po prijetni osvežitvi.

Igrišča za male in velike

V parku Vista boste svoje mesto našli tudi športni navdušenci. Tenis igrišče, igrišče za odbojko na mivki in celo balinišče so vam na voljo, da razgibate dušo in telo. Za najmlajše tukaj še igrišče z raznovrstnimi igrali, na katerih bodo mladi nadobudneži odkrivali navihane ideje za razgibavanje. Okoliški travnik in parkovne površine pa ponujajo popolno sprostitev za vse, ki ste željni narave.

Anankus in mastodont

Anankus in mastodont sta skulpturi iz pobarvanega betona, visoki pet metrov, ki skozi drevje lomastita na prireditveni prostor. Njuni južni stranici sta v toplih rdeči in rumeni barvi, severni stranici pa v hladnih zeleni in vijolični. Vsaka ploskev ima tudi svoj prepoznaven vzorec: ena je kodrasto dlakava, druga s črticami, tretja s strogim mrežnim vzorcem, četrta s svobodno razsutimi linijami. Sprednji trobčar se smeji, zadnji pa čudi svetu: ooOOO!

Ostanki skrivnostne pradavnine

Zanimivi skulpturi anankusa in mastodonta nas spominjata, da so na področju Šaleške doline pred 3,6–2,5  milijona leti živeli trobčarji. Ogromne rastlinojede živali so bile podobne današnjim slonom. Fosilne ostanke trobčarjev, ki so jih leta 1964 našli v Škalah hranijo v Muzeju Velenje na Velenjskem gradu, kjer si lahko ogledate tudi realno upodobitev anankusa v naravni velikosti.

Skok v Velenjsko jezero

Velenjska plaža je najboljše izhodišče za sprehode, kolesarjenje, jezdenje okoli jezer, za plavanje, supanje, jadranje in otroške vragolije v vodnem parku, za sprostitev v prijetnih lokalih in za presenetljiva odkritja potopljenih vasi!
Želim izvedeti več

Ne spreglejte

Družinske počitnice

Drugačne počitnice

Združite čofotanje v bazenih, presenetljivo učenje in potepe po Šaleški dolini.

Več
Vikend z zmajem Pozojem

Dvodnevno za celo družino

Nastanite se blizu jezer s posebnimi zgodbami in presenetite najmlajše s prijaznimi potepi.

Več
Potepuška tura za šolarje in starše

Štiridnevni program vsak dan novih vodenih doživetij

Naj bo Šaleška dolina prizorišče vašega velikega družinskega popotovanja!

Več
Škratov šolski dan

3-urni potep za osnovnošolce

V Dolini mlinov na območju Vinske Gore v Šaleški dolini čakajo otroke do 4. razreda osnovne šole nepozabna srečanja z naravnimi pojavi, živalmi, rastlinami in tradicionalnimi obrtmi.

Več
Pika se po mestu potika

Družinski vikend na Pikinem festivalu

Gremo vsi pegasti in z različnimi nogavičkami na Pikine norčije v Velenje!

Več
Pozojeva grajska pot

5-urni program za otroke

Podajte se na Pozojevo grajsko pot in odkrijte po katerem gradu je naša dolina dobila ime!

Več
Učna pot škrata Bisera

Pot ima šest točk na katerih spoznamo bogato zgodovino območja Doline mlinov.

Več
Za metulji na potep

Na poti lahko doživite naravo skozi opazovanje ter razumevanje življenja in posebnosti metuljev tega območja ter raznolikosti tukaj živečih vrst metuljev.

Več
Želodkova pot

Pot nam ponuja prijazno zavetje gozda, kjer slišimo žuborenje potoka, šelestenje vetra v krošnjah in opazujemo gozdne prebivalce.

Več

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.