Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Aktualne novice iz sveta turizma Šaleške doline, 14. 4. 2023

Aktualno iz sveta turizma Šaleške doline

 

ŠALEŠKA DOLINA SKOZI OBJEKTIV KAMERE PLANET TV V OKVIRU KAMPANJE MOJA SLOVENIJA 🎥

Šaleško dolino je obiskala novinarka Eva Cimbola s Planet TV. Raziskovala je vrsto znamenitosti, ki Šaleško dolino uvrščajo med najbolj privlačne turistične destinacije v Sloveniji. 

V okviru kampanje Moja Slovenija se bo Šaleška dolina predstavila kot zelena in družinam prijazna destinacija. Kampanja preko inovativnih reportaž nagovarja in spodbuja prebivalce naše dežele k dopustovanju doma.

K snemanju prispevka so se vključili tudi nekateri ponudniki Šaleške doline. Z Domačije Lamperček, kjer smo hranili jelene in muflone, smo se odpravili na Turistično kmetijo Apat, kjer so postregli z okusnim domačim kosilom iz lokalnih sestavin. Še več priložnosti za preživljanje prostega časa ponuja objezerski raj Velenjskega jezera – Velenjska plaža in Vista – park z razgledom, ki velja za največji »open air« prireditveni prostor v Sloveniji. Novinarka je spoznavala tudi 5-zvezdično doživetje Skrivnosti potopljenih vasi in se preko virtualne resničnosti potopila pod gladino jezera.

Več informacij

 

MOBILNA APLIKACIJA SAVINJSKA2GO 🚴‍♀️

Savinjska2Go je kolesarski vodnik po Savinjski. Zajema območje občin Solčava, Luče, Ljubno, Gornji Grad, Rečica ob Savinji, Nazarje, Mozirje, Šmartno ob Paki, Velenje, Šoštanj.

Namenjen je vsem, ki radi odkrivate nove turistične kraje in znamenitosti na dveh kolesih. Aplikacija vsebuje informacije o 54 kolesarskih poteh in več kot 200 različnih zanimivih lokacijah, kot so:

 • kulturna dediščina,
 • naravne znamenitosti,
 • turistična ponudba,
 • gostišča in prenočišča,
 • turistično informacijski centri,
 • e-polnilniki.

Kolesarske poti so prikazane s podrobnimi informacijami, kot so: dolžina poti, trajanje, težavnost, opis poti, slika oznak, če so na voljo, podatki o nadmorski višini – vključno z višinskim profilom in zanimivimi lokacijami na poti. Za vsako pot lahko preverimo, ali je družinam prijazna, kolikšen del poti poteka skozi gozd in ali pot poteka po glavnih ali stranskih cestah.

NALOŽITE SI BREZPLAČNO APLIKACIJO

Bodite pripravljeni na novo sezono kolesarjenja.

Več informacij

 

PRESENEČENJA ŠALEŠKE PRETEKLOSTI 🕵️‍♂️

Velenje, ki je v času Jugoslavije s svojim gospodarskim razvojem veljalo za pravi socialistični čudež, še danes ohranja vrednote multikulturalizma, rudarskega tovarištva in socialistične solidarnosti.

Te vrednote povezuje s starodavnimi zgodbami o mastodontih, življenju na gradovih in na stoletja starih kmečkih domačijah ter o obrteh, ki so oblikovale trge Šaleške doline. Posebnosti iz preteklosti odkrivajo Muzej Velenje in tematski muzeji, kot sta Muzej premogovništva Slovenije in Muzej usnjarstva Slovenije.

Deževni dnevi kar vabijo na potepanja po gradovih in muzejih.

Zgodovinsko po Šaleški dolini

 

PREDSTAVLJAMO: VEDUNA FARM, RETREATS CENTER 🍃

Veduna je prostor globoke naravne lepote, mirne in sproščene energije in predvsem kraj, kjer je mreža življenja očitno še nedotaknjena.

Gordana in Chris Biles sta prenovila staro hribovsko kmetijo, ji dogradila fascinanten steklenjak, naravni bazen in ognjišče ter zasnovala razne aktivnosti. Tako sta ustvarila popolno okolje za celostno sprostitev in povratek k sebi.

Veduna nudi:

 • udobne namestitve v harmoniji naravnih materialov,
 • organsko pridelano hrano in zeliščne napitke,
 • spektakularen razgled na obzorje, ki se razteza od Pohorja do Alp,
 • delavnice joge, meditacije, umetniškega ustvarjanja,
 • izobraževanja za spodbujanje zdravega, trajnostnega načina življenja.

  Med 15. in 18. junijem bo na Veduni potekala 4-DNEVNA ALKIMIJA ŽENSKE ESENCE (butični vikend oddih s terapevtsko jogo in dihanjem.)

V Šaleško dolino k sebi

 

POVEZOVANJE JE KLJUČ DO USPEHA ⭐️

Sodelovanje v turizmu je ključnega pomena za razvoj destinacije. 

Sodelavci Zavoda za turizem Šaleške dolino smo aktivno vključeni v pripravo nove Strategije razvoja turizma SAŠA regije. Pretekli teden smo se udeležili delovnega srečanja z generalno direktorico Direktorata za turizem, Dubravko Kalin. Stkali smo še tesnejše vezi s sodelavci iz Term Dobrna in zastavili skupne projekte medsebojnega sodelovanja. Ta teden smo v snemanje reportaže vključili več ponudnikov, prav tako pa smo skupaj z Glorijo Kotnik posneli skriti kotiček Šaleške doline.

Spremljajte naše kanale @Visit Saleska za več informacij o aktualnem dogajanju.

 

NE SPREGLEJTE:

 

DOBRODOŠLI V ŠALEŠKI DOLINI.

 

Aktualne novice iz sveta Šaleške doline Zavod za turizem Šaleške doline oblikuje vsak teden in jih razpošlje po adremi prijavljenih na e-novice.
Prijavite se na aktualne novice iz sveta turizma Šaleške doline. Prvi boste izvedeli novosti, dogajanje in namige za izlete v Šaleški dolini.

PRIJAVI SE.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska