Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Dolina otroške igrivosti in ustvarjalnosti

V Šaleški dolini se odlično počutijo družine z manjšimi in večjimi otroki. Na potepih po Velenju boste zagotovo opazili skrbno vzdrževano mestno otroško igrišče, pravi igralni park v naravi sredi mesta, in Pikino igrišče ob Velenjskem jezeru z velikim peskovnikom in pravljično vilo Čira Čara. Obiščite tudi pustolovsko energetsko igrišče Rudarska vas, ki v Sončnem parku otroke igrivo seznani z viri energije. Tu lahko otroci s svojim gibanjem proizvedejo svetlobo, s spustom po žičnici sprožijo vrtenje spiral, z nalaganjem lignita na vozičke žarenje luči in podobno.

  

Nekaj namigov za igriv družinski obisk Šaleške doline:

  • prenesite si poseben Otroški zemljevid Velenja z lokacijami za zabavna in ustvarjalna doživetja najmlajših: Prenesi Otroški zemljevid Velenja
  • Preizkusite se v interaktivni igri Trippstory Velenje in vstopite v svet skrivnostnega Velenja. Dvourna dogodivščina vas bo vodila skozi mnoge zanimive lokacije mesta, kjer se vam bodo odklepali starodavni izzivi. Te vam bo z namigi pomagala reševati Pika. Več
  • Na Velenjski plaži je urejeno otroško igrišče tik ob čolnarni, na Visti – parku z razgledom in igrišče v prijetni senci ob omenjenem parku pri teniškem igrišču.
  • V Šoštanju je odlična lokacija za otroke Tresimirjev park z žičnico, toboganom, plezalno mrežo in drugimi didaktičnimi igrali.
  • K zanimivim odkritjem Šaleške doline jih poleg Pike vse leto vabijo tematske in učne poti z liki, kot sta zmaj Pozoj ali škrat Biser.

Kadarkoli pridete v Šaleško dolino, lahko pričakujete pravo doživetje.

Prijazno vabljeni!

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.