Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

LOV NA SVETILKO SKRIVNOSTI
Predvajaj Play button

LOV NA SVETILKO SKRIVNOSTI

Preizkusite se v interaktivni igri Trippstory Velenje in vstopite v svet skrivnostnega Velenja. Dvourna dogodivščina vas bo vodila skozi mnoge zanimive lokacije mesta, kjer se vam bodo odklepali starodavni izzivi.

Lov na svetilko skrivnosti

 

Preizkusite se v interaktivni igri Trippstory Velenje in vstopite v svet skrivnostnega Velenja. Dvourna dogodivščina vas bo vodila skozi mnoge zanimive lokacije mesta, kjer se vam bodo odklepali starodavni izzivi. Te vam bo z namigi pomagala reševati Pika. Rešeni izzivi vam bodo razkrili lokacijo Svetilke skrivnosti. Ali vas zanima kaj osvetljuje? Zaigraj Trippstory Velenje in ugotovi!

 

Mobilna aplikacija ”Lov na svetilko skrivnosti” je namenjena družinam z otroki in se nahaja v spletni trgovini Google Play in App Store. Za nalaganje in uporabo aplikacije potrebujete brezžično povezavo na internet (Wi-Fi) ali vključene mobilne podatke. Mobilno aplikacijo si naložite tako, da v iskalnik spletne trgovine vpišete besedi Trippstory Velenje. V aplikacijo se lahko prijavite z računom Facebook ali Google+, lahko pa se tudi na novo registrirate z e-mailom.

Krožna pot je lahka in vključuje le en manjši vzpon. Traja približno 2 uri, dobro pa je, če ste obuti v udobno športno obutev.

Na pustolovščini vas čaka 18 točk s skrivnostnimi izzivi, ki jih lahko osvojite peš. Natančno preberite zgodbo vsake točke in poglejte galerijo slik, saj se v njih skrivajo navodila in nasveti, kako rešiti izzive. Pri nekaterih izzivih bo treba dobro napeti oči in možgane ter pravilne odgovore poiskati v neposredni okolici. Če želite odkriti skrivno lokacijo magične svetilke in pridobiti kodo za odklepanje zaklada, morate uspešno rešiti glavne izzive oz. skrivnosti. Ne skrbite, pri vsakem od njih imate več poskusov.

Poleg glavnih skrivnosti vas na poti čaka še 8 bonus izzivov. Z njimi lahko osvojite nagradne cekine, ki se bodo z vsakim uspešno rešenim izzivom zbirali v vaši Zakladnici skrivnosti. Bonus točke z izzivi bodo na interaktivnem zemljevidu označene z vijolično barvo. Bonus izzivi niso obvezni za rešitev pustolovske misije, lahko pa z njimi razkrijete še kakšno dodatno skrivnost Velenja. A pozor, pri bonus izzivih imate samo 1 poskus, da ga pravilno rešite. Nekatere bonus točke so na lokacijah, ki so omejene z delovnim časom, a jih lahko pravilno rešite tudi brez vstopa v zaprte lokacije.

Za orientacijo si lahko vedno pomagate z interaktivnim zemljevidom, ki vam bo pokazal, kje se nahajate. Če imate težave pri iskanju nove točke, vas bo zemljevid s sporočili ustrezno usmeril na pravo pot. Pri odkrivanju skrivnosti vam bo s koristnimi namigi pomagala Pika. Njeni namigi bodo v obliki sporočil, ki se bodo pojavila ob opisih točk, zato jih le ne spreglej.

Skupaj s Piko je razvoj aplikacije omogočil Zavod za turizem Šaleške doline v sodelovanju z Lanara Consultingom, YouTree in drugimi partnerji.

Navodila – Lov na svetilko skrivnosti – Tripstory  Velenje

Na WEBSI Spletni prvaki je Zavod za turizem Šaleške doline z aplikacijo Lov na svetilko skrivnosti osvojil 2. mesto v kategoriji Inovativni ustvarjalci prihodnosti.

Preberite več

MNENJA STROKOVNE KOMISIJE

Zelo lepa video predstavitev projekta. Turistični cilji projekta se lepo dopolnjujejo z digitalizacijo v obliki aplikacije za iskanje »zakladov«, ki spodbuja k raziskovanju in odkrivanju velenjskih znamenitosti. V aplikacijo in zgodbo se lepo vpleta tudi vsem znana velenjska maskota Pika Nogavička s Pikinega festivala.  -Karmen Mlinar

Aplikacija pušča dober splošni vtis, saj ponuja izkušnjo destinacije na nov način. Iniciativa je vredna vse podpore, saj Velenje predstavi skozi zanimivo, zabavno in poučno izkušnjo.  – Janez Rakušček

Lepo prenešen koncept »lova na zaklad« v kontekst regionalne promocije, ki zastopa z bogato igralnostjo, odlično izvedbo in presežkom v smislu oblikovanja.  – Jaka Levstek

Turisti (in domačini) se radi igramo, radi imamo inovativne predstavitve turističnih destinacij in vsebin, všeč nam je, da doživljamo drugače , ne več skozi suhoparno predstavitev pomembnih točk in zgodovine. Zares vrhunska ideja in izvedba, bravo! Priporočam kot  vikend pustolovščino!  – Maja Visinski Andrejc

Odlična ideja, raziskovanje kraja preko »lova na zaklad«, ko je že sam lov pravi zaklad. Dobro izbrana nosilna junakinja in dodelane zgodbe. Prijeten izgled in lahkotnost uporabe aplikacije pa seveda  doprinese svoje k celostni izkušnji.  – Katja Meršol

Inovativen način približanja relativno neturističnega kraja Velenje gostom, všeč mi je prvoosebnost, ker se lahko gost že pred  prihodom vživi v destinacijo.  – Ana Praprotnik

Preberite več

           

 

 

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ne spreglejte

Družinske počitnice
Družinske počitnice

Drugačne počitnice

Združite čofotanje v bazenih, presenetljivo učenje in potepe po Šaleški dolini.

Več
Vikend z zmajem Pozojem
Vikend z zmajem Pozojem

Dvodnevno za celo družino

Nastanite se blizu jezer s posebnimi zgodbami in presenetite najmlajše s prijaznimi potepi.

Več
Potepuška tura za šolarje in starše
Potepuška tura za šolarje in starše

Štiridnevni program vsak dan novih vodenih doživetij

Naj bo Šaleška dolina prizorišče vašega velikega družinskega popotovanja!

Več
Škratov šolski dan
Škratov šolski dan

3-urni potep za osnovnošolce

V Dolini mlinov na območju Vinske Gore v Šaleški dolini čakajo otroke do 4. razreda osnovne šole nepozabna srečanja z naravnimi pojavi, živalmi, rastlinami in tradicionalnimi obrtmi.

Več
Pika se po mestu potika
Pika se po mestu potika

Družinski vikend na Pikinem festivalu

Gremo vsi pegasti in z različnimi nogavičkami na Pikine norčije v Velenje!

Več
Pozojeva grajska pot
Pozojeva grajska pot

Na sklenjeni poti si ogledamo in spoznamo pet znamenitosti (Velenjski grad in gradovi Šalek, Ekenštajn in Turn ter območje potopljenih Škal – nekdaj središče Šaleške doline).

Več
Učna pot škrata Bisera
Učna pot škrata Bisera

Pot ima šest točk na katerih spoznamo bogato zgodovino območja Doline mlinov.

Več
Za metulji na potep
Za metulji na potep

Na poti lahko doživite naravo skozi opazovanje ter razumevanje življenja in posebnosti metuljev tega območja ter raznolikosti tukaj živečih vrst metuljev.

Več
Želodkova pot
Želodkova pot

Pot nam ponuja prijazno zavetje gozda, kjer slišimo žuborenje potoka, šelestenje vetra v krošnjah in opazujemo gozdne prebivalce.

Več
Pikin festival

Pikin festival

Največji otroški festival v Sloveniji in daleč naokoli vsako leto v septembru ponuja več kot 100 delavnic, predstav, koncertov in drugih doživetij na različnih odrih ob jezeru in po mestu Velenju. Kamor se ozrete, povsod srečate nagajive Pike!
Želim izvedeti več Puščica povezave

Namestitve

Hotel Paka
Hotel Paka

Hotel Paka je sodoben poslovno-konferenčni hotel, ki s prostorskimi možnostmi in tehnično opremo omogoča odlično izvedbo seminarjev, simpozijev, konferenc … Hotel Paka je dobitnik številnih priznanj doma in v tujini.

 

Več
Hotel Razgoršek
Hotel Razgoršek

Hotel Razgoršek je družinski garni hotel, v katerem so vse sobe stilsko opremljene. Nahaja se 15 kilometrov od izvoza z avtoceste, v neposredni bližini trgovskih centrov, pošte, banke ter avtobusne in železniške postaje.

Več
Camp Velenje
Camp Velenje

Kamp leži ob Velenjskem jezeru, le nekaj metrov stran od vedno bolj obiskane Velenjske plaže. Njegova ponudba zajema: nastanitev v mobilnih hiškah, prenočitve v avtodomih in prikolicah ter šotorjenje na čudovitem travniku tik ob jezeru.

Več
Hostel Velenje - Slovenia Green Accommodation
Hostel Velenje - Slovenia Green Accommodation

Hostel Velenje leži 500 m od centra mesta Velenje in glavne avtobusne postaje. Nahaja se ob reki Paki nasproti Osnovne šole Livada. Popolnoma obnovljen in atraktiven objekt šteje 58 ležišč v dvo- do šestposteljnih sobah.

Več
Vila Herberstein
Vila Herberstein

Vila Herberstein je zagotovo ena najlepše ohranjenih primestnih vil iz 19. stoletja, danes pa sodi med najelitnejše slovenske restavracije. V neposredni bližini vile je zimski velenjski bazen, gozd za vilo pa omogoča prijetne sprehode.

Več
Veduna farm, retreats center
Veduna farm, retreats center

Tisti, ki iščete priložnost za duhovno rast, boste to našli na Veduni. Tu sta Gordana in Chris Biles uresničila svoje sanje – ustvarila sta popolno okolje za celostno sprostitev in povratek k sebi.

Več
Turistična kmetija Apat
Turistična kmetija Apat

Pri Apatovih lahko pobegnete v samoten kotiček v naravi, se spočijete in dobro jeste. Počutite se kot doma v njihovi apartmajski hiši, v kateri si lahko privoščite tudi savno in jacuzzi.

Več
Glamping Dolina miru pri Lamperček
Glamping Dolina miru pri Lamperček

Hiške se nahajajo na mirni lokaciji ob potočku, kjer se lahko odpočijete od mestnega vrveža in uživate v naravi ob žvrgolenju ptičk.

Več
Prenočišče Mraz
Prenočišče Mraz

Prenočišče Mraz se nahaja ob robu gozda v naselju Gorica v Velenju, kjer lahko gostje uživajo v mirnem okolju in naravi. Do središča mesta, ki je oddaljeno približno 1,5 km, je mogoče priti z brezplačnim mestnim avtobusom ali po sprehajalni poti.

Več
Turistična kmetija Tuševo
Turistična kmetija Tuševo

Turistična kmetija Tuševo leži na samem, sredi gozda, obdana s travniki in pašniki ter lepim razgledom na Šaleško dolino. Kmetija leži na nadmorski višini 618 m in je znana po pripravi odličnih pogrinjkov za zaključene družbe, ki jih razvajajo v odlični domači hrani.

Več

Povpraševanje

#VisitSaleska