Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Vila Bianca

Že več kot 700 let se pod vznožjem Velenjskega gradu stiska današnje Staro Velenje oziroma nekdanji trg Velenje, ki je skupaj z gradom nastal sredi 13. stoletja. Trški ambient od druge polovice 19. stoletja omejuje vila Bianca, ena najlepših stavb v trgu. Predmestna vila, grajena v duhu starih fevdalnih dvorcev, je mešanica neorenesanse in neogotike. Poleg Vile Herberstein in graščine Gorica je ena od treh historičnih palač v Velenju. Vila Bianca je dobila ime po grofici Bianci Adamovich, ki je živela v 19. stoletju.

 

Obiščite Zavod za turizem Šaleške doline, kjer si lahko ob najavi pod strokovnim vodstvom ogledate samo stavbo in se spoznate z bogato zgodovino ali si pogledate knjigo Špele in Roka Polesa: Vila Bianca – Zgodba o ponovnem rojstvu vile.

V sodobno urejeni reprezentančni Vili Bianci, v prijetnem kotičku terase z razgledom, je zaživela butična gostilnica, ki ponuja kulinarične kreacije izpod prstov kuharskega mojstra Igorja Stankoviča.
Igor Stankovič je človek, ki uživa v kuhinji. Vrhunski chef, ki dobro pozna gastronomijo Šaleške doline in ima močno voljo, da jo še nadaljnjo razvija in izboljša. Že na Vili Herberstein je ustvarjal vrhunske kulinarične dobrote in svoje znanje nadgradil pod mentorstvom kuharskega mojstra, nagrajenega s kar šestimi Michelinovimi zvezdicami.

 

 

Vila Bianca je pravo mesto za več priložnosti

 

Več informacij..

 

#VisitSaleska