Rezervacija

Rezerviraj počitnice

DAN ZEMLJE

Vabilo ponudnikom k pridobitvi trajnostnih znakov

Vabilo ponudnikom k pridobitvi trajnostnih znakov ob svetovnem dnevu zemlje

22. aprila obeležujemo Svetovni dan Zemlje. Tematika letošnjega leta je: “Obnovimo našo Zemljo”.

Spomnimo se, kako pomembna je skrb za okolje, v katerem živimo. Vsi skupaj poskusimo živeti čim bolj odgovorno, zeleno in varčno. Naj bo tudi turizem ZELENI in TRAJNOSTNI. In ker se v Šaleški dolini zelo trudimo biti okolju prijazni in trajnostni, bi vas radi povabili na aktivno preživljanje prostega časa in obisk zanimivih kotičkov naše prelepe doline (peš ali s kolesom).

Predlogi za raziskovanje Šaleške doline:

  • S KOLESOM PO DOLINI, med griči, gozdovi, rekami in jezeri kolesarite po številnih kolesarskih poteh. Na kolo za zdravo telo in obenem poskrbite tudi za okolje
  • PEŠ DO ZANIMIVIH CILJEV, vse od jezer, ki dajejo Šaleški dolini poseben značaj, do razglednih in prijazno dostopnih ciljev vas pripeljejo raznolike sprehajalne, tematske in pohodniške poti. Vrhove v okolici odkrivajte na Šaleški planinski poti. V naši dolini je možnosti za pešpoti ogromno. Tako po mestu kot tudi po okoliških hribih

 

Zavod za turizem Šaleške doline vabi vse gostinske in turistične ponudnike k odgovornemu, zelenemu in varnemu turizmu ter k pridobitvi okoljskih trajnostnih  znakov.

Velenje ponosno nosi znak Slovenia Green Silver, Zavod za turizem pa tudi znak Green&Safe in Safe travels. Želimo si, da so zeleni in trajnostni tudi ponudniki iz celotne Šaleške doline.

 

GREEN&SAFE – zaveza odgovornemu, zelenemu in varnemu turizmu 

Stopite z nami na odgovorno in trajnostno pot

Zdaj je čas, da nadaljujemo po začrtani poti odgovornosti in trajnosti, z namenom večanja zaupanja naših gostov. Bodite del te poti tudi vi.

Turistične destinacije in turistične ponudnike vabimo k registraciji uporabe komunikacijskih orodij in znaka GREEN&SAFE za varno, trajnostno in odgovorno delovanje. Na tej osnovi vam bomo po pošti poslali nalepko odgovornih potovalnih standardov, ki združuje znak GREEN&SAFE in globalni znak Safe Travels WTTC. Poleg tega vam bo omogočen dostop do komunikacijskih orodij in znaka ter priporočil uporabe GREEN&SAFE.

 

JAVNI RAZPIS ZA SPODBUJANJE UVAJANJA OKOLJSKIH IN TRAJNOSTNIH ZNAKOV ZA TURISTIČNE NASTANITE IN GOSTINSKE PONUDNIKE

Namen tega javnega razpisa je spodbuditi pravne in fizične osebe, društva in druge subjekte javnega in zasebnega prava, ki delujejo na področju turizma in gostinske ponudbe, k uvajanju ekološkega oziroma trajnostnega managementa in ekoloških ali trajnostnih standardov v turističnih nastanitvenih objektih in gostinskih obratih ter jih tako spodbuditi k pridobitvi mednarodno uveljavljenega okoljskega ali trajnostnega znaka.
Cilj javnega razpisa je spodbujanje pridobitve okoljskih in trajnostnih znakov za turistične nastanitve in gostinske ponudnike.

Predmet razpisa je sofinanciranje stroškov pridobitve mednarodno uveljavljenega okoljskega ali trajnostnega znaka za turistične nastanitve in gostinske ponudnike ter stroškov, povezanih s promocijo konkurenčne prednosti turističnega/gostinskega ponudnika, ki jo je pridobil z znakom.

Na razpis lahko prijavijo pravne in fizične osebe, društva in drugi subjekti javnega in zasebnega prava, ki delujejo na področju turizma, in ki doslej niso bili prejemniki sredstev ministrstva za namen uvedbe istega okoljskega/trajnostnega znaka za isto turistično nastanitev ali gostinski obrat.

Okvirna skupna višina sredstev, ki bo na razpolago za izvedbo predmetnega javnega razpisa, je 150.000,00 evrov.

Višina sofinanciranja upravičenih stroškov uvajanja okoljskega/trajnostnega znaka za turistične nastanitve in gostinske ponudnike lahko dosega največ 5.000,00 EUR za posamezen objekt in znak.

Rok za prijavo je 5. maj 2021.

    

 

POZIV K ODDAJI PRIJAV ZA PRIDOBITEV ZNAKA SLOVENIA GREEN 

Turistične in gostinske ponudke vabimo k vključitvi v Zeleno shemo slovenskega turizma, ki s praktičnim in učinkovitim orodjem uvaja in pospešuje uvajanje trajnostnih poslovnih modelov v slovenski turizem ter krepi osnovo za trženje zelene ponudbe. Deležnikom omogoča pozicioniranje kot okoljsko, družbeno in ekonomsko odgovornih ponudnikov, doseganje sinergijskih učinkov na področju trajnostnih prizadevanj, v kolikor je v ZSST vključena tudi vaša  destinacija ter dodatno promocijo v okviru distribucijskih kanalov STO za večjo
prepoznavnost na domačem in tujih trgih.

Znak lahko pridobijo nastanitveni ponudniki, gostinski ponudniki, turistične agencije, atrakcije, zabaviščni in tematski parki, živalski vrtovi in akvariji, muzeji in galerije, interpretacijski centri, gradovi, trdnjave, palače, arheološki parki, večja svetišča (cerkve, samostani), muzejske železnice, vinoteke in pivovarne ter druge turistične atrakcije.

Več o okoljskih znakih za ponudnike je na voljo tukaj.

Za znake Agency/Attraction/Beach/Cuisine je poziv odprt celo leto, do 31. 12. 2021.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.