Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Aktualne novice iz sveta turizma Šaleške doline, 26. 5. 2023

Aktualno iz sveta turizma Šaleške doline

I. TURISTIČNI FORUM ŠALEŠKE DOLINE

Včeraj, 25. maja 2023 je v Vili Bianca v Velenju potekal 1. Turistični forum Šaleške doline v organizaciji Zavoda za turizem Šaleške doline.

Program je vključeval nagovore oz. predstavitve 12 govorcev, dogodka pa se je udeležilo več kot 100 deležnikov. Govorci so predstavili aktualne projekte na področju trajnostnega razvoja turizma v Šaleški dolini.

Posebno pozornost smo namenili festivalu MetalDays, ki bo potekal v Velenju na Visti – parku z razgledom med 30. julijem in 5. avgustom. Z različnimi deležniki smo razpravljali o priložnostih, ki jih prinaša eden od večjih festivalskih dogodkov v Sloveniji.

Več informacij

 

VELEYE E-BIKE TOUR USPEŠNO ZAKLJUČEN 🚴

Prvi VELEYE EBIKE TOUR v organizaciji ekipe Xsports je poskrbel tako za varnost, zdravje, okrepčitev, kot za veliko dobre volje med udeleženci.

Slednji so se zbrali na Velenjskem jezeru in pot nadaljevali proti Graški gori, Slemenu ter preko Smrekovca in Golt prispeli na Mozirsko kočo. Svojo turo so sklenili turo v Velenju.

S kombinacijo čudovitih naravnih poti, navdušujočih razgledov in s pomočjo električnega pogona je dogodek omogočil udeležencem, da so se popolnoma potopili v čarobnost kolesarjenja brez večjih naporov.

Več informacij

 

ZELENA TURISTIČNA VODENJA NA VELENJSKEM JEZERU

Na Zavodu za turizem Šaleške doline smo v sodelovanju z Mestno občino Velenje pripravili zelena turistična vodenja in spoznavanje ekoremediacijskih otokov na Velenjskem jezeru.

Več informacij

 

PRVI DRIVE-IN KINO NA VISTI – PARKU Z RAZGLEDOM

V nedeljo, 21. maja 2023 je na Visti parku z razgledom potekal prvi Drive-in kino. Predvajal se je film Umazani ples.

Umazani ples je ameriška romantična drama iz leta 1987.

38. RALLY VELENJE

Danes, 26. maja, vabljeni na ogled Shakedown-a na Visto, od 16. do 19. ure! To je čas, ko bodo posadke pred začetkom relija na krajši progi preizkusile svoja tekmovalna vozila – napovedujejo 3 kroge za vsako vozilo. Ob 19:30 sledi še ceremonialni start!

Tista prava preizkušnja pa bo jutri, 27. maja, ko se bodo tekmovalci pomerili na različnih progah in lokacijah.

PREDSTAVLJAMO LOKALNEGA PONUDNIKA:
DRUŠTVO ŽELIŠČARJEV VELENJE

Ljubitelji narave in zdravilnih rastlin so leta 1998 ustanovili neprofitno Društvo želiščarjev Velenje. Pod okrilje društva spada tudi zeliščni vrt na Grilovi domačiji, v katerem gojijo več kot osemdeset zdravilnih rastlin.

Dejavnosti društva:

– spoznavanje zdravilnih rastlin v naravi,
– izobraževanje in usposabljanje članov, ki se ljubiteljsko ukvarjajo z želiščarstvom,
– izmenjava delovnih izkušenj z upoštevanjem ljudskih izročil o uporabi želišč,
– prirejanje tečajev in predavanj s področja želišč vsem zainteresiranim ljubiteljem narave in zelišč,nastopanje na sejmih in turističnih prireditvah …

Z GLORIJO KOTNIK RAZISKUJEMO ŠALEŠKO DOLINO:
VELENJSKI GRAD


Spet je čas za potepanje z Glorijo Kotnik po Šaleški dolini. 

Tokrat vam bo pokazala eno njenih najljubših trening lokacij, ki jih je v Velenju res veliko. Na grad vodi 233 stopnic, ki so odlične za trening. Tukaj je veliko trenirala in si kovala pot do uspeha.
Gloria pravi: “Pot na vrh ni nikoli lahka in enostavna, je pa zato toliko lepše, ko si na vrhu in uživaš v svojem uspehu oziroma v tem primeru tudi razgledu”. Če je stopnice dobro preštela in jih je res 233, pa preverite sami.

VIDEO

NE SPREGLEJTE:

Foto: Jasmina M. (Vista)

DOBRODOŠLI V ŠALEŠKI DOLINI.

Aktualne novice iz sveta Šaleške doline Zavod za turizem Šaleške doline oblikuje vsak teden in jih razpošlje po adremi prijavljenih na e-novice.
Prijavite se na aktualne novice iz sveta turizma Šaleške doline. Prvi boste izvedeli novosti, dogajanje in namige za izlete v Šaleški dolini.

PRIJAVI SE.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska