Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Aktualne novice iz sveta turizma Šaleške doline, 7. 4. 2023

Aktualno iz sveta turizma Šaleške doline

 

NOVINARKA DNEVNIKA KLEINE ZEITUNG NA 5-ZVEZDIČNEM DOŽIVETJU POLET V USNJARNO EVROPE

Danes, 7. aprila 2023 se na obisku mesta Šoštanj mudi avstrijska novinarka Regina Rauch Krainer. V organizaciji Zavoda za turizem Šaleške doline se je udeležila 5-zvezdičnega doživetja Polet v usnjarno Evrope v Šoštanju.

Kleine Zeitung je avstrijski dnevnik, ki je bil prvič izdan leta 1904 v Gradcu, danes pa je eden najpomembnejših regionalnih časopisov v Avstriji. Časopis se osredotoča na poročanje o lokalnih in nacionalnih novicah, vključno s politiko, gospodarstvom, športom, kulturo in zabavo.

Turistični produkt Polet v usnjarno Evrope – Gosposko po Šoštanju je strokovna komisija pod okriljem Slovenske turistične organizacije uvrstila v družino Slovenia Unique doživetij. Gre za butični 5-zvezdični produkt, ki temelji na digitalizaciji kulturne dediščine nekdanje tovarne usnja in zgodovine usnjarstva na Slovenskem ter na vrhunskem kulinaričnem doživetju.

Več informacij

 

VELIKA NOČ

Velika noč je eden najpomembnejših krščanskih praznikov, saj praznujemo Jezusovo vstajenje od mrtvih. Po krščanski veri je Jezus trpel, umrl in bil nato vstal tretji dan po svoji smrti. Velika noč je torej praznik upanja in novega življenja. Velika noč je tudi čas, ko se družine in prijatelji zberejo skupaj.

Dobrodošli v Vili Bianca, dobrodošli v Šaleški dolini.

 

POTICA, KRALJICA SLOVENSKIH PRAZNIČNIH JEDI

Potica zaseda prvo mesto med slovenskimi tradicionalnimi prazničnimi pecivi. Pripravljena je iz zavitega in razvaljanega kvašenega testa in polnjena z različnimi nadevi. Slovenske gospodinje jo z veseljem pečejo tudi ob neprazničnih dneh in z njo razvajajo svoje najbližje. Babice in mame imajo velikokrat pomembno nalogo, da hčere in vnukinje izurijo v zahtevni peki potice.

Recept za orehovo potico

 

SPLASH FESTIVAL – VELIKONOČNA VIKEND AKCIJA

Kupite vstopnice za večerni koncert Dubioze Kolektiv, Senidah in S.A.R.S s 10 % popustom. Koncert bo potekal 25. junija na Visti – parku z razgledom v Velenju.

Popust je aktiven od petka, 7. aprila, do ponedeljka, 10. aprila 2023.

Nakup vstopnic

 

PREDSTAVLJAMO: TURISTIČNA KMETIJA KARNIČNIK

Obdana s prelepimi gozdovi in travniki je pravi magnet za vse, ki znate ceniti naravne lepote. Ko boste prispeli na kmetijo, vas bosta prevzela mir in tišina, ki jo prekinjajo le zvoki podeželja, čeprav boste od Velenja oddaljeni le nekaj kilometrov.

🍴Ljubitelji preprostih, a vrhunsko pripravljenih jedi iz krušnih peči ne smete izpustiti obiska 𝐓𝐮𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐧𝐞 𝐤𝐦𝐞𝐭𝐢𝐣𝐞 𝐊𝐚𝐫𝐧𝐢𝐜̌𝐧𝐢𝐤, znane po vzreji konjev in avtohtonega slovenskega krškopoljskega prašiča. Ta slovi po marmoriranem mesu višje kakovosti, ki navdušuje gurmane. Če želite domače in prijatelje presenetiti s pristnimi okusi šaleškega podeželja, vas Karničnikova trgovina z najrazličnejšimi izvrstnimi suhomesnatimi izdelki ne bo razočarala. Redijo govedo Black Angus in nudijo odlične suhozorjene steake.

🥾Če si želite bolj aktivnega oddiha, boste v okolici kmetije našli veliko priložnosti za pohodniška raziskovanja. Od Turistične kmetije Karničnik vas loči le 25 minut hoje do Vodemle. Na vrhu je prekrasen razgled na Šaleško dolino.

Več informacij

 

IZOBRAŽEVANJE TURISTIČNIH VODNIKOV ZA VODENJE PO STAREM VELENJU

V Mestni občini Velenje si prizadevamo za dvig prepoznavnosti in privlačnosti Starega Velenja. Z ohranjanjem spomeniških vrednosti trga in izobraževanjem o zgodovini mesta spodbujamo pripadnost in dvigujemo tržno vrednost območja, kar bo posledično izboljšalo pogoje za rast turističnega in obrtniškega sektorja.

Lokalne turistične vodnike vabimo na prvo delavnico – izobraževanje turističnih vodnikov za vodenje po Starem Velenju, ki bo potekalo v soboto, 15. aprila, med 9. in 11. uro v prostorih Pekarne idej v Starem Velenju.

Prijave zbiramo na elektronski naslov: starovelenje@velenje.si, najkasneje do srede, 12. aprila.

Več informacij

 

PREDSTAVLJAMO: TURISTIČNO DRUŠTVO VINSKA GORA

Turisti, turizem in Turistično društvo Vinska Gora so bile besede, ki so močno vznemirjale misli in porajale ideje dvaindvajsetih Vinskogorčank in Vinskogorčanov v daljnem letu 1987. To leto je bilo TD tudi ustanovljeno.

V Turističnem društvu Vinska Gora prirejajo številne dogodke:

  • Pustno nedeljo z Vingosi,
  • Srečanje Članov in krajanov na Domačiji Lamperček,
  • Prvo nedeljo v septembru skupaj s KUD Dobrno pripravijo Mlinarsko nedeljo, naslednji vikend pa Biserjev vikend za mlade.

Ob obiskih turistov so kalili gostoljubje in urejali domača okolja; ob vsebinah prireditev pa so odpirali skrinje njihove kulturne in naravne dediščine.

Ena izmed najbolj prepoznavnih tematskih poti v Vinski Gori je Učna pot škrata Bisera. Pot ima šest točk na katerih izvemo bogato zgodovino območja Doline mlinov.

Več informacij o Učni poti škrata Bisera

 

NE SPREGLEJTE:

 

“Sodelavci Zavoda za turizem Šaleške doline vam želimo vesele, zdrave, pirhov in ostalih dobrot polne velikonočne praznike.”

 

Aktualne novice iz sveta Šaleške doline Zavod za turizem Šaleške doline oblikuje vsak teden in jih razpošlje po adremi prijavljenih na e-novice.
Prijavite se na aktualne novice iz sveta turizma Šaleške doline. Prvi boste izvedeli novosti, dogajanje in namige za izlete v Šaleški dolini.

PRIJAVI SE.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska