Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Dogodki in doživetja z Zavodom za turizem Šaleške doline (Poletje v Šaleški dolini – junij, julij in avgust 2024)

Kakšna doživetja nam v Šaleško dolino prinaša poletje? Tople dopoldneve bomo posvetili raziskovanju priljubljenih urbanih kotičkov ali očarljivih utrinkov podeželja. Prosti popoldnevi nas bodo razvajali z dobro družbo in lokalnimi okusi. Dolge večere si bomo popestrili z glasbo in drugimi kulturno-umetniškimi vsebinami. Zavod za turizem Šaleške doline bo v sodelovanju z drugimi organizacijami od začetka junija do konca avgusta nizal prireditve na Visti in Velenjski plaži, v središču Velenja in na Starem trgu, pod vodno gladino in v zraku. Obetajo se kulinarična druženja na Promenadi okusov in ob Dolgi mizi. Koncerte med drugimi napovedujejo Umek, Magnifico in Plavi orkestar. Za Skok v poletje bodo poskrbeli Prljavo kazalište, Drugo dugme in Čaga boys. Gostili bomo srečanje ljubiteljev ameriških avtomobilov in kulture Days of Thunder. Izvedli bomo več tematskih vodenj in butičnih 5-zvezdičnih doživetij. Nedelje pa bodo rezervirane za družine.

Celoten poletni program predstavljamo v nadaljevanju sporočila za javnost. Hvaležni vam bomo, če boste na poletna druženja v Šaleški dolini povabili tudi druge. Spremljajte nas na spletni strani visitsaleska.si in na družbenih omrežjih @visitsaleska. Veselimo se vas!

 

JUNIJ 2024

Prvi poletni mesec nam med drugim prinaša Skok v poletje, Days of Thunder, koncert Magnifica in Promenado okusov.

 

 1. junija 2024 ꟾ od 10. ure dalje, veselica ob 18.00 ꟾ Vista – Park z razgledom

Srečanje lastnikov gozdov in veselica z Mladimi Dolenjci

Zveza lastnikov gozdov Slovenije letošnje srečanje članov prireja na Visti. Ves dan bo zapolnjen s pestrim družabnim programom. Predstavljena bo gozdarska mehanizacija. Najbolj izurjeni in spretni se bodo pomerili na sekaškem tekmovanju Zveze lastnikov gozdov Slovenije. Ob 18.00 pa se bo začela veselica z ansamblom Mladi Dolenjci. Poskrbljeno bo za hrano in pijačo.

Vstopnine ni.

 

 1. junija 2024 ꟾ 11.00 ꟾ Camp Velenje

Otroška predstava z Malo Lu

Mala Lu bo otroke in družine zabavala v vlogi priljubljenega lika Pika Flika. Njene prigode se bodo prepletale s pesmijo, čarovnijo in zabavnimi pripomočki. Obljublja vam rajanje, gibanje in smeh. S svobodno domišljijo boste skupaj ustvarili zgodbo igrivih preobratov, zabavnih doživetij, plesnih korakov, izzivov in čarobnih vragolij.

Vstopnine ni.

 

 

 1. junija 2024 ꟾ 10.00–20.00 ꟾ Cankarjeva ulica

Promenada okusov

Petkovo popoldne ob polni mizi in v sproščenem urbanem vzdušju? Povabite prijatelje, družino ali sodelavce na Cankarjevo ulico, kjer bo zadišalo po kulinaričnih presežkih različnih kuharskih mojstrov. Odkrijte nove okuse in spoznajte gostinsko ponudbo Šaleške doline in okolice. Več kot 20 stojnic bo ponujalo vse od sodobnih jedi do street food klasik in domačih specialitet. Pestra bo tudi ponudba lokalnih in tujih vin ter drugih pijač od blizu in daleč.

 

 1. junij 2024 ꟾ 21.00 ꟾ Vista – Park z razgledom

Magnifico – veliki koncert na Visti

Obeta se koncert enega najbolj karizmatičnih in inovativnih ustvarjalcev na slovenski glasbeni sceni. Magnifico že desetletja navdušuje s svojo edinstveno glasbeno estetiko in provokativnimi besedili. Njegova glasba združuje različne žanre, kot so balkanska glasba, pop, rock, rap in elektronika, ter ustvarja prepoznaven zvok, ki ga je težko preslišati. Znani so njegovi živahni in barviti nastopi, kjer prevzame občinstvo s svojo energijo in karizmo. Prejel je številne nagrade in priznanja za svoje delo. Njegov vpliv na slovensko glasbeno sceno je nedvomno neprecenljiv, saj je odprl vrata novim glasbenim žanrom in slogom ter navdihnil številne umetnike.

Kupite vstopnico.

 

 1. in 8. junij 2024 ꟾ Wunder Beach Bar in Vista – Park z razgledom

Days of Thunder

V sodelovanju z Mladinskim centrom Velenje in Avto-moto klubom Filand na Visti organiziramo spektakularno srečanje ljubiteljev ameriške kulture iz Slovenije in tujine. Days of Thunder združuje  predstavitev izjemnih primerkov klasičnih in sodobnih ameriških avtomobilov ter druge atrakcije iz ameriške kulture, kot so vozila s hrano, stojnice z zanimivo ponudbo raznih oblačil in dodatkov ter koncerti blues, rockabilly, rock’n’roll in drugih žanrov.

Dogajanje se bo začelo v petek, 7. junija, ob 21.00 v Wunder Beach Baru s koncertom skupine Marcello and The Flaming Boppers in zabavo z DJ-em Martin13.

Vrhunec bo v soboto, 8. junija, ko se bo prizorišče odprlo ob 13.00. Na ogled bo več kot 250 avtomobilov in motorjev znamenitih ameriških znamk, ki jih le redko vidimo od blizu. V spremljevalnem programu bodo ponudniki jedače in pijače ter modnih dodatkov. Igrali bodo Celeia Dixie Band, Urban Zotel s pop up koncertom, Cyphre Louis, The Bad Week, TV Eye in The Road Crew.

Vstopnine ni.

 

 1. junij 2024 ꟾ 17.00 ꟾ Vista – Park z razgledom

Predstavitev knjige artikuliranih zapisov Bojana Pavška in fotografskih refleksij Ksenije Mikor

Na pomolu Viste bomo prelistali knjigo Vidim. Vidi! Vidiš?: (Iz) kontekst(a) Šaleške doline. Koncept publikacije, v kateri kolumnske in esejistične zapise Bojana Pavška dopolnjujejo umetniške fotografije Ksenije Mikor, temelji na kontekstu – preprosti besedi z veliko izrazno močjo. Njena uporaba danes doživlja globalni razcvet, saj postaja vse bolj ključna za (po)ustvarjanje javnega mnenja. S postavitvijo dogodkov, pojavov ali družbenih stanj v ustrezen kontekst namreč interpretiramo njihovo bistvo. Z manipulacijo pa sprožimo učinke, ki lahko ustvarjajo tako negativne kot pozitivne odklone.

Z avtorjema se bo o zborniku in še čem pogovarjala sourednica Tina Felicijan. Predstavitev knjige bomo sklenili z vožnjo z ladjico po Velenjskem jezeru.

 

 1. junij 2024 ꟾ 10.00 ꟾ Camp Velenje

Tematsko vodenje: Vista in Velenjska plaža

V sklopu brezplačnih tematskih vodenj z naslovom Poznaš svoje mesto? tokrat vabimo na raziskovanje zgodb potopljenih vasi. Spoznali bomo pripoved o nastanku jezer in njihovem razvoju. Kaj so vzela in kaj lahko dajo? Sprehodili se bomo skozi proces revitalizacije degradiranega območja in pogledali v prihodnost. Predstavili bomo sodobno ponudbo območja in raziskali Velenjsko plažo. Pokukali bomo tudi v prenovljeni kamp.

Število mest je omejeno. Prijave zbiramo na elektronskem naslovu turizem@velenje.si ali po telefonu 03 896 17 15.

 

 1. junij 2024 ꟾ 21.00 ꟾ Camp Velenje

Paolo Barbato – zabava s svetovno znanim DJ-em

Sobotno noč bomo preživeli v plesnih ritmih. Z nami bo DJ Paolo Barbato. Njegova strast do glasbe se je vnela že leta 1978, ko je organiziral prve partije in investiral prve denarce za nakup vinilk. Leta 1984 je zmagal na znamenitem tekmovanju DJ Competition v severni Italiji in stopil na profesionalno pot. V svoji dolgoletni karieri je nastopil v prestižnih klubih, kot so Peter Pan, Miro, Movida, Gilda, Loft (ITA), Space (Zurich SUI), Ambasada Gavioli (SLO), Fabric, Millenium (AUT) in s svetovno priznanimi DJ-ji, kot so David Morales, Frankie Knuckles, Mousse T, Marshall Jefferson, Claudio Coccoluto, Ricky Morison, Boris Lugosh, Joe T. Vannelli … Trenutno usklajuje svoje delo v klubih z delom v studiu s producentsko skupino East Town in sodeluje z znanim glasbenikom Davidom Sabadinom in tehnikom Gabrielom.

 

 1. junij 2024

5-zvezdično doživetje Skrivnosti potopljenih vasi

Vabimo na doživetje, ki vam razkrije, kako je rudarstvo vplivalo na podobo Šaleške pokrajine in na njene prebivalce. Pomagajte potomcu rudarjev, ki so z odkopavanjem lignita na eni od najdebelejših plasti premoga na svetu spremenili pokrajino svojega bivanja, najti dragocen predmet pod gladino jezera! Doživetje vključuje ogled Muzeja premogovništva Slovenije na drugačen način, plovbo po Velenjskem jezeru z izkušnjo virtualnega potopa in kulinarično razvajanje tik nad vodno gladino.

Trajanje: približno 4 ure

Obvezne rezervacije in informacije: turizem@velenje.si

 

 1. junij 2024 ꟾ 21.00–23.00 ꟾ Velenjska plaža

Kresna noč

Klub vodnih športov Velenje bo tudi letos prižgal luč poletju. Skuhali bodo jezerski bograč, spekli bodo Pozojeve palačinke, priredili bodo igre, povezane s kresno nočjo, ob 21.00 pa bodo ob živi glasbi prižgali luči na Velenjskem jezeru.

 

 1. junij 2024 ꟾ 10.00–20.00 ꟾ Velenjska plaža

Skok v poletje

Ste se letos že kopali v Velenjskem jezeru? Skočimo skupaj v poletje in odprimo kopalno sezono na Velenjski plaži! Družinski dan zabave in športa, druženja in sproščanja bo imel bogat program. Na vodno gladino se vračajo napihljiva igrala. Obetajo se adrenalinske preizkušnje na vodnem poligonu in drčah. Otroške delavnice in animacije bodo povezale najmlajše obiskovalce. Za dobro razpoloženje bo skrbel bogat glasbeni program. Dogajanje bo začinila pestra kulinarična ponudba.

Vstopnine ni.

 

 1. junij 2024 ꟾ 20.00 ꟾ Vista – Park z razgledom

Skok v poletje: Prljavo kazalište, Drugo dugme in Čaga boys

Skočimo v poletje v ritmu ex-yu rocka! V Velenje prihajajo pionirji žanra, legendarni in brezčasni Prljavo kazalište! Slišali bomo največje hite, kot so Mojoj majci (Ruža Hrvatska), Mi plešemo, Marina, Ne zovi mama doktora, Zaustavite zemlju, Sve je lako kad si mlad, Previše suza u mom pivu in druge. Pred tem nas bodo ogreli Drugo Dugme in domačini Čaga Boys.

Število vstopnic je omejeno.

 

27.–29. junij 2024 ꟾ Velenjska plaža

Soundgarden festival

Soundgarden – festival kreativnih prebojev je prvi festival v Sloveniji, ki združuje podjetniško in osebno rast s festivalskim doživetjem. Cilj festivala SoundGarden je navdihovati in opolnomočiti posameznike in podjetja, da si prizadevajo za bolj trajnostno, pravično in uspešno prihodnost za vse. Festival služi kot platforma za predstavitev in slavljenje najbolj inovativnih in kreativnih rešitev, ki pozitivno vplivajo na družbo, okolje in gospodarstvo. Postavljen je v naravo, med krošnje dreves in Velenjsko jezero, kjer se skozi pogovor, učenje, zabavo in mreženje vzpostavljajo novi projekti za grajenje svetlejše prihodnost zase, za podjetja in svet okoli nas. Kot že samo ime pove, festival Soundgarden obljublja tudi pester glasbeni program.

Več o programu in vstopnicah

 

 1. junij 2024

5-zvezdično doživetje Polet v usnjarno Evrope

Se lahko vživite v legendarnega podjetnika, ki je priletel v Šaleško dolino in obiskal rodbino Vošnjak – Woschnagg in najuglednejšo tovarno usnja daleč naokrog? Šaleško dolino spoznajte iz zraka, podoživite gosposko zgodbo in poslovni obisk sklenite tako, kot ga je leta 1931 Tomaš Bata, češki tovarnar in največji izvoznik čevljev. 5-zvezdnično doživetje vključuje svečano kosilo v Vili Mayer, ekskluzivni ogled Muzeja usnjarstva na Slovenskem, vožnjo s starodobnikom na posestvo Gutenbüchel in na stezo letališča v Lajšah, od koder boste poleteli nad Šaleško dolino.

Trajanje: približno 4 ure

Obvezne rezervacije in informacije: turizem@velenje.si

 

 

JULIJ 2024

Julija se bodo začeli nedeljski družinski dnevi. Vrhunec poletnih zabav ob Velenjskem jezeru pa obljublja DJ Umek!

 

 1. julij 2024 ꟾ 11.00 ꟾ zvezda na Titovem trgu

Tematsko vodenje za otroke: Moderno mesto Velenje

Brezplačna tematska vodenja z naslovom Poznaš svoje mesto? nadgrajujemo z raziskovalnimi vodenji za otroke. Mesto bomo spoznavali skozi igro in uganke. Tokrat bomo pohajkovali po središču mesta modernizma. Raziskali bomo, kako so naši dedki in babice gradili to mesto in kako so v njem odraščali naši starši. Menda se je tu zgodil pravi čudež. Kakšen le?

Doživetje je primerno za otroke od 6. leta starosti. Število mest je omejeno. Prijave zbiramo na elektronskem naslovu turizem@velenje.si ali po telefonu 03 896 17 15.

 

 

 1. julij 2024 ꟾ 16.00–18.00 ꟾ Camp Velenje

Nedelja, dan za družine

V sodelovanju s turističnimi ponudniki raznih doživetij ob Velenjskem jezeru bomo poletne nedelje spremenili v družinske dneve. Pripravljamo animacijski program za otroke vseh starosti, ustvarjalne delavnice, športne igre za celo družino in predstavitev potapljaške dejavnosti. Po čem si bomo zapomnili to poletje? Po skupnih trenutkih, ki bodo večen spomin.

 

 1. julij 2024 ꟾ Vista – Park z razgledom

Overlake 2024: DJ Umek

Se že pripravljate na nepozabno noč ob zvokih, ki bodo pretresli Šaleško dolino? Na največje open air prizorišče v Sloveniji prihaja slovenski techno superstar! Po 20 letih se v Velenje vrača DJ Umek, ki že tri desetletja navdušuje množice po vsem svetu. Nastopil bo na dogodku Overlake 2024, ki obljublja vrhunsko produkcijo zvoka in svetlobnih efektov za edinstveno vzdušje pod zvezdnatim nebom.

Umek je začetnik elektronske glasbene scene v svoji domovini, saj je najprej organiziral ilegalne ravee, nato pa je postal ena najbolj zaželenih slovenskih izvoznih znamk in glasbeni ambasador številka ena po vsem svetu. Vsako leto obišče skoraj vse celine. Njegov letni koncertni dnevnik beleži več kot 100 nastopov tako v temačnih podzemnih klubih v Berlinu kot na velikih techno odrih na najbolj priznanih svetovnih festivalih. Umekov talent potrjujejo tudi prestižne nagrade – je najboljši techno umetnik na Beatport Music Awards leta 2010, najboljši techno DJ na EMPO Awards leta 2013. Rredno se uvršča na lestvico DJ Mag Top 100 DJ’s. Poleg tega je tudi neutruden producent. Njegova glasba je na ploščah najboljših založb, kot sta Spinnin’ Records in Ultra Records. Sam je ustanovitelj in lastnik več založb, med katerimi izstopa 1605, ki pogosto daje priložnost nadarjenim, širši javnosti neznanim producentom. Je tudi soustanovitelj glasbenega start up podjetja Viberate, ki glasbenike razvršča glede na njihovo priljubljenost.

Kupite vstopnico.

 

 1. julij 2024 ꟾ 10.00 ꟾ Grilova domačija

Tematsko vodenje: Grilova domačija

Pri izvedbi brezplačnih tematskih vodenj z naslovom Poznaš svoje mesto? smo se povezali z Muzejem Velenje in tokrat vabimo na obisk Grilove domačije. Raziskovali bomo staro viničarijo, kjer je življenje teklo v tempu narave, brez elektrike in z ročnimi deli. Ogledali si bomo posestvo z naravnim travnikom, zeliščnim vrtom, čebelnjakom, sadnim drevjem in s slamo krito kmečko hišo.

Število mest je omejeno. Prijave zbiramo na elektronskem naslovu turizem@velenje.si ali po telefonu 03 896 17 15.

 

 1. julij 2024 ꟾ 16.00–18.00 ꟾ Društvo za podvodne dejavnosti – pomol pri vodnem parku

Nedelja, dan za družine

V sodelovanju s turističnimi ponudniki raznih doživetij ob Velenjskem jezeru bomo poletne nedelje spremenili v družinske dneve. Pripravljamo animacijski program za otroke vseh starosti, ustvarjalne delavnice, športne igre za celo družino in predstavitev potapljaške dejavnosti. Po čem si bomo zapomnili to poletje? Po skupnih trenutkih, ki bodo večen spomin.

 

 1. julij 2024 ꟾ 11.00 ꟾ Vila Bianca

Tematsko vodenje za otroke: Staro Velenje in skrivnosti stare ledenice

Brezplačna tematska vodenja z naslovom Poznaš svoje mesto? nadgrajujemo z raziskovalnimi vodenji za otroke. Tokrat bomo skozi igro in uganke spoznavali Staro Velenje. Raziskali bomo trg pod Velenjskim gradom in pokukali v staro ledenico. Zgodbe o daljni preteklosti nam bodo pripovedovale stare hiše in njihovi nekdanji prebivalci.

Doživetje je primerno za otroke od 6. leta starosti. Število mest je omejeno. Prijave zbiramo na elektronskem naslovu turizem@velenje.si ali po telefonu 03 896 17 15.

 

 1. julij 2024

5-zvezdično doživetje Skrivnosti potopljenih vasi

Vabimo na doživetje, ki vam razkrije, kako je rudarstvo vplivalo na podobo Šaleške pokrajine in na njene prebivalce. Pomagajte potomcu rudarjev, ki so z odkopavanjem lignita na eni od najdebelejših plasti premoga na svetu spremenili pokrajino svojega bivanja, najti dragocen predmet pod gladino jezera! Doživetje vključuje ogled Muzeja premogovništva Slovenije na drugačen način, plovbo po Velenjskem jezeru z izkušnjo virtualnega potopa in kulinarično razvajanje tik nad vodno gladino.

Trajanje: približno 4 ure

Obvezne rezervacije in informacije: turizem@velenje.si

 

 

 

AVGUST 2024

Poletje bomo kronali z enim najbolj zaželenih kulinaričnih dogodkov v Šaleški dolini – Dolgo mizo z zgodbo, navito na vilice.

 

 1. avgust 2024 ꟾ 16.00–18.00 ꟾ Camp Velenje

Nedelja, dan za družine

V sodelovanju s turističnimi ponudniki raznih doživetij ob Velenjskem jezeru bomo poletne nedelje spremenili v družinske dneve. Pripravljamo animacijski program za otroke vseh starosti, ustvarjalne delavnice, športne igre za celo družino in predstavitev potapljaške dejavnosti. Po čem si bomo zapomnili to poletje? Po skupnih trenutkih, ki bodo večen spomin.

 

 1. avgust 2024 ꟾ 11.00 ꟾ TIC Vista

Tematsko vodenje za otroke: Zgodba potopljenih vasi

Brezplačna tematska vodenja z naslovom Poznaš svoje mesto? nadgrajujemo z raziskovalnimi vodenji za otroke. Tokrat se bomo podali v čas, ko Šaleška dolina še ni imela jezer in o zmaju Pozoju še ni bilo ne duha ne sluha. Skozi igro in uganke bomo spoznavali pripoved o potopljenih vaseh in opazovali novo življenje v okolici jezer.

Doživetje je primerno za otroke od 6. leta starosti. Število mest je omejeno. Prijave zbiramo na elektronskem naslovu turizem@velenje.si ali po telefonu 03 896 17 15.

 

 1. avgust 2024 ꟾ 10.00 ꟾ Kavčnikova domačija

Tematsko vodenje: Kavčnikova domačija

Pri izvedbi brezplačnih tematskih vodenj z naslovom Poznaš svoje mesto? smo se povezali z Muzejem Velenje in tokrat vabimo na obisk Kavčnikove domačije. Kavčnikova domačija v Zavodnju je biser kmečke arhitekture na Slovenskem in najjužnejša ohranjena alpska dimnica v evropskem prostoru. Muzejska predstavitev dimnične hiše obiskovalcem da občutek, da v njej še vedno živijo ljudje, saj na ognjišču vsak dan plapola ogenj in tudi dim se še danes prosto vali po prostoru.

Število mest je omejeno. Prijave zbiramo na elektronskem naslovu turizem@velenje.si ali po telefonu 03 896 17 15.

 

 1. avgust 2024 ꟾ 16.00–18.00 ꟾ Camp Velenje

Nedelja, dan za družine

V sodelovanju s turističnimi ponudniki raznih doživetij ob Velenjskem jezeru bomo poletne nedelje spremenili v družinske dneve. Pripravljamo animacijski program za otroke vseh starosti, ustvarjalne delavnice, športne igre za celo družino in predstavitev potapljaške dejavnosti. Po čem si bomo zapomnili to poletje? Po skupnih trenutkih, ki bodo večen spomin.

 

 1. avgust 2024 ꟾ 19.00 ꟾ Staro Velenje

Dolga miza v Starem Velenju

Starotrški ambient bo ponovno prizorišče najdaljše mize v Šaleški dolini. Prevevale ga bodo arome italijanske kuhinje. Odzvanjal bo klepet ob spremljavi žive glasbe. Zgodbo, navito na vilice, tudi letos pripravljamo v sodelovanju z družino Šilc, ki svoje butične testenine Šili streže po domačih receptih, začinjenih z ljubeznijo.

Obvezne rezervacije in informacije: turizem@velenje.si

 

 1. avgust 2024 ꟾ 16.00–18.00 ꟾ Wunder Beach Bar

Nedelja, dan za družine

V sodelovanju s turističnimi ponudniki raznih doživetij ob Velenjskem jezeru bomo poletne nedelje spremenili v družinske dneve. Pripravljamo animacijski program za otroke vseh starosti, ustvarjalne delavnice, športne igre za celo družino in predstavitev potapljaške dejavnosti. Po čem si bomo zapomnili to poletje? Po skupnih trenutkih, ki bodo večen spomin.

 

 1. avgust 2024 ꟾ 9.00 ꟾ Pri Ribiški koči ob Škalskem jezeru

Tematsko vodenje za otroke: S Fano in Jurijem na potem

Brezplačna tematska vodenja z naslovom Poznaš svoje mesto? nadgrajujemo z raziskovalnimi vodenji za otroke. Že poznate Fano in Jurija? Oba sta iz vasi, ki je danes ni več? Kje pa je? Pod gladino jezer, ki so zalila ugreznine v Šaleški dolini. Zanimiva zgodba? Skozi igro in uganke bomo razkrili podrobnosti o potopljenih Škalah in opazovali novo življenje v okolici jezer.

Doživetje je primerno za otroke od 6. leta starosti. Število mest je omejeno. Prijave zbiramo na elektronskem naslovu turizem@velenje.si ali po telefonu 03 896 17 15.

 

 1. avgust 2024 ꟾ 9.00–13.00 ꟾ Cankarjeva ulica

Plavi orkestar- veliki koncert na Visti

Suada, Od rodjendana do rodjendana, Bolje biti pijan nego star, Kaja, Sava tiho teče, Zelene su bile oči te … Legendarni sarajevski rock bend Plavi orkestar že desetletja ustvarja hite, ki jih prepevajo vse generacije. Pred jesensko nostalgijo zaužijmo še en poletni večer in se prepustimo sproščenemu vzdušju ob Velenjskem jezeru.

Kupite vstopnice.

 

 

Pogled nazaj – maj 2024

V mesecu mladosti in ljubezni smo Zavod za turizem Šaleške doline in drugi organizatorji poskrbeli za raznolik program. Izstopal je 2. Turistični forum Šaleške doline z naslovom Dediščina premogovništva kot priložnost za razvoj turizma Šaleške doline, ki smo ga pripravili v sodelovanju z Razvojno agencijo SAŠA. Obravnavali smo poglede na premogovniško zapuščino in njene potenciale za razvoj turizma. Na okrogli mizi pa smo izpostavili pomen razvoja kulturnega turizma premogovne regije na pragu gospodarskega prestrukturiranja.

Ob mednarodnem dnevu čebel in v spomin na dan mladosti smo priredili urbano kulinarično doživetje z najboljšim mladim chefom leta 2023 in drugimi lokalnimi ponudniki. Na prireditvi Stopimo skupaj v medeni svet je Boštjan Volk stregel imenitno sladico medeni objem, drugi ponudniki so poskrbeli za slane prigrizke, manjkale pa niso niti osvežilne pijače. Prav tako smo poskrbeli za gostinsko ponudbo na Pomladnem sejmu.

Vista je gostila 39. Rally Velenje. Dirka je štela za slovensko državno prvenstvo, hrvaško državno prvenstvo in pokal Mitropa.

Našo destinacijo smo predstavili na 26. Slovenski turistični borzi – SIW na Bledu.

Izvedli smo mesečno tematsko vodenje in raziskovali Vilo Bianca ter Stari trg. Naši lokalni turistični vodniki pa so izvedli več vodenj tako za domačine kot za obiskovalce.

 

Vaša podpora nam veliko pomeni. S širjenjem glasu o naših prizadevanjih za obiskovalcem in domačinom prijazno Šaleško dolino nam pomagate razvijati potenciale naše turistične destinacije. Hvala vam!

 

Vabljeni v našo družbo. Skupaj nam bo lepše!

 

VSI DOGODKI V VELENJU

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska