Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Dogodki in doživetja z Zavodom za turizem Šaleške doline

Pomlad v Šaleški dolini – april 2024

Živimo z naravo, zato ob pomladnem prebujenju predstavljamo program, ki nas vabi na prosto. Dobivali se bomo na rekreativnih in družabnih srečanjih, tematskih vodenjih in kulturno-umetniških prireditvah. Prijazno vas vabimo, da se nam pridružite na dogodkih in doživetjih, ki jih pripravljamo v aprilu. Hvaležni vam bomo, če boste na aprilska druženja v Šaleški dolini povabili tudi druge. Spremljajte nas na spletni strani visitsaleska.si in na družbenih omrežjih @visitsaleska. Veselimo se vas!

 

𝟒. april 𝟐𝟎𝟐𝟒 ꟾ 18.00 ꟾ Vila Bianca

Vstopimo skupaj v svet lončarstva s Keramiko Bahor

Razkrili bomo vsak korak od gline do umetnine. Naš umetniški gost bo Igor Bahor, pogovor pa bo moderirala Jana Bahor. Dogodek bomo oplemenitili z glasbo BosaZnova in s kozarcem vina ali brezalkoholne pijače, poleg tega pa bodo obiskovalci imeli priložnost, da se tudi sami preizkusijo v lončarskih spretnostih in poslikajo svojo skodelico.

Vstopnice so že pošle.

𝟓. april 𝟐𝟎𝟐𝟒 ꟾ 8.00–12.00 ꟾ Cankarjeva ulica

Dan zdravja

Na prireditvi ob svetovnem dnevu zdravja preizkusite nova električna kolesa in tricikel na poligonu! Smo družinam prijazna destinacija, zato razvijamo družinam in okolju prijazno mobilnost po Šaleški dolini. S kolesi, triciklom ali poganjalčki za najmlajše lahko cela družina raziskuje destinacijo v svojem tempu in brez ogljičnega odtisa.

Na prireditvi Dan zdravja se bodo na 15 stojnicah predstavila številna društva s področja zdravja in preventive. Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Velenje bo predstavil preventivne presejalne programe DORA, ZORA in SVIT. Na voljo bodo brezplačne meritve s področja zdravja in preventive – meritve krvnega tlaka, nasičenosti s kisikom in testiranje za funkcijsko manjzmožnost. Svetovale bodo diplomirane medicinske sestre s specialnimi znanji, ki delujejo v referenčni ambulanti Zdravstvenega doma Velenje.

𝟓.–𝟕. april 𝟐𝟎𝟐𝟒

Predstavitev Šaleške doline na sejmu Freizeit v Celovcu

Našo družinam, aktivnim raziskovalcem in ljubiteljem pristnega podeželja prijazno destinacijo bomo predstavili na enem največjih avstrijskih sejmov. Obiskovalce bomo povabili na zgodovinska, kulinarična, aktivna, sproščujoča, urbana, zabavna in zelena popotovanja.

𝟔. april 𝟐𝟎𝟐𝟒 ꟾ 9.00–12.00 ꟾ Vista – Park z razgledom

Duatlon na Visti

Medobčinsko prvenstvo v duatlonu je tekmovanje v teku in kolesarjenju. Namenjeno je otrokom od 2.  do 9.  razreda osnovne šole. Navijajmo skupaj! Organizator dogodka je Triatlon klub Velenje.

Prijave in več informacij: info@trivelenje.com

𝟏𝟎. april 𝟐𝟎𝟐𝟒 ꟾ 18.30 ꟾ Muzej premogovništva Slovenije

5-zvezdično doživetje VELENJE UNDERGROUND

V najgloblji jedilnici v Evropi, urejeni kar 160 m pod zemeljskim površjem, bomo ponovno ponudili rudarske in gastronomske presežke Slovenije. Doživite jih z vsemi čuti! V spremstvu vodnika pa šaleškem podzemlju vas bodo natakarji in vrhunski chefi razvajali z izvirnimi jedmi, ki so jih navdihnile lokalne sestavine in rudarska tradicija.

Trajanje: približno 3 ure

Rezervacije in informacije: turizem@velenje.si

𝟏𝟕. april 𝟐𝟎𝟐𝟒

Srečanje turističnih ponudnikov Šaleške doline

Spoznajte storitve, izdelke in doživetja, ki jih ustvarjajo turistični ponudniki v Šaleški dolini. Ustvarjamo priložnosti za mreženje in sodelovanje ponudnikov. Spodbujamo promocijo in trajnostni razvoj destinacije. Na srečanju bomo predstavili primera dobre prakse na področju trajnostnega delovanja in proces pridobitve okoljskega znaka Green Key (Zeleni ključ). Gostili bomo predstavnike Razvojnega centra Murska Sobota – Expano in Gostišča Smogavc iz Zreč.

𝟐𝟎. april 𝟐𝟎𝟐𝟒 ꟾ 10.00 ꟾ Vila Mayer

Tematsko vodenje po Vili Mayer

V sklopu brezplačnih tematskih vodenj z naslovom Poznaš svoje mesto? vabimo na edinstveno popotovanje skozi čas in prostor, kjer se prepletajo zgodbe kulture, umetnosti, zgodovine in arhitekture. Naše vodenje je namenjeno vsem ljubiteljem kulture, umetnosti, zgodovine, arhitekture in turizma, ki želijo poglobiti svoje znanje in izkusiti edinstveno izkušnjo odkrivanja lokalnih znamenitosti. Skozi zgodbe, ki jih bomo delili, boste Vilo Mayer videli v povsem novi luči in spoznali njeno vlogo v tkivu Šoštanja.

Prijave: turizem@velenje.si

𝟐𝟎. april 𝟐𝟎𝟐𝟒 ꟾ Vista – Park z razgledom

Evropsko tekmovanje z vozili na pedala

Vabimo na družabno srečanje in turistično atrakcijo, saj pedalni avtomobili niso narejeni izključno za hitrostno dirkanje, temveč odražajo domišljijo in inovativnost njihovih kreatorjev. Pedalni avtomobili in z njim povezane dejavnosti so v Sloveniji nekaj povsem novega in privlačnega predvsem za srednje tehnične šole. V vseh državah poteka tudi redna organizacija dirk, katerih se udeležujejo tekmovalci iz različnih evropskih držav. Organizator dogodka je Zavod APGA.

𝟐𝟐. april 𝟐𝟎𝟐𝟒 ꟾ Vila Bianca

Otvoritev razstave Na vroči strani Alp

Gostujoča razstava Umanotere orisuje posledice podnebnih sprememb, ki jih bomo v Sloveniji občutili, če ne bomo hitro in odločno zmanjšali izpustov toplogrednih plinov. Njen poglavitni namen je prikazati, da podnebne spremembe predstavljajo resno grožnjo življenju, kot ga poznamo danes, a da hkrati še ni vse izgubljeno – še vedno namreč lahko ublažimo podnebno krizo in se taki prihodnosti izognemo. Organizator dogodka je Mestna občina Velenje.

𝟐𝟗. april 𝟐𝟎𝟐𝟒 ꟾ 10.00 ꟾ Vila Bianca

Tematsko vodenje: »Špancir« skozi Staro Velenje in ogled stare ledenice

Družine z otroki, babice in dedki z vnuki, vsi mladi radovedneži – vabljeni na vodeno doživetje preteklosti! Počitniška avantura v pod grajskim gričem bo spodbudila otroško domišljijo, obogatila znanje in zagotovila nepozabno izkušnjo v Starem Velenju.

Prijave: turizem@velenje.si

𝟑𝟎. april 𝟐𝟎𝟐𝟒 ꟾ 10.00 ꟾ Gasilski dom Šalek

Tematsko vodenje: Skrivnosti Šaleškega gradu

Znameniti Šaleški grad bomo spoznavali skozi tradicionalno japonsko umetnost pripovedovanja ob slikah. Kamišibaj nas bo popeljal na odkrivanje najbolj skritih skrivnosti, ki so stoletja tičale med starimi kamnitimi zidovi Šaleškega gradu. Počitniška avantura je pristno doživetje za družine z otroki, babice in dedke z vnuki in vse mlade radovedneže.

Prijave: turizem@velenje.si

 

Vaša podpora nam veliko pomeni. S širjenjem glasu o naših prizadevanjih za obiskovalcem in domačinom prijazno Šaleško dolino nam pomagate razvijati potenciale naše turistične destinacije. Hvala vam!

Vabljeni v našo družbo. Skupaj nam bo lepše!

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska