Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Velenjska plaža – čistoča in urejenost kot temelj za brezskrbno obalno doživetje

Zavod za turizem Šaleške doline je ponosni upravljavec Velenjske plaže, katera je bila v kategoriji naravnih kopališč po mnenju slovenskih kopalk in kopalcev že petič zapored razglašena za najboljše naravno kopališče. Vse večje število obiskovalcev, ki vsako leto obišče Velenjsko plažo, kaže na rastočo priljubljenost tega pristnega in živahnega kraja. Na Zavodu za turizem skrbimo za nenehno izboljšanje in ohranjanje urejenosti ter čistoče Velenjske plaže. Vabimo vas, da se pridružite našim prizadevanjem. Skupaj lahko ustvarimo privlačno in varno okolje, ki bo vsem omogočalo uživanje v naravnem biseru, ki ga imamo. 

Domačine in obiskovalce vabimo, da odprejo srca zelenim navadam:

 • Začutite Velenje kot zeleni dom in poskrbite, da ostane čist in urejen.
 • Velenjska plaža je naš skupni prostor za sprostitev in rekreacijo, zato je pomembno, da ohranjamo čisto okolje. Prosimo, uporabite smetnjake za odstranjevanje odpadkov ali jih odnesite s seboj;
 • Bodimo odgovorni do okolja. Zmanjšajmo uporabo plastike, reciklirajmo in uporabljajmo trajnostne alternative. Majhni koraki vsakega posameznika imajo lahko velik pozitiven vpliv na naše okolje.
 • Ko zapustite plažo, prosimo, da za seboj pospravite svoje ostanke. Skupaj ohranjajmo plažo čisto za naslednje obiskovalce in prihodnje generacije.
 • Namesto z avtom se po Velenju raje gibajte peš, s kolesom ali se zapeljite z Lokalcem.
 • Kupite stekleničko za večkratno uporabo in si privoščite Šaleški biser na številnih pitnikih v mestu.
 • Izbirajte mila, kozmetične in druge čistilne izdelke, ki so okolju prijazni in ne škodujejo naravi ali njenim občutljivim ekosistemom.
 • Kupujte lokalno.
 • Podpirajte lokalne proizvajalce.
 • Pomagajte ohraniti občutljivo naravno ravnovesje in stopajte po uhojenih in označenih poteh.
 • Vsak sprehod izven urejenih poti lahko povzroči biotsko neravnovesje.
 • Tudi sicer ravnajte čim bolj trajnostno.

Poleg tega želimo opozoriti, da je pomembno upoštevati pravila obnašanja na Velenjski plaži in v vodnem parku. Varnost je na prvem mestu, zato vas prosimo, da upoštevate naslednje:

 • Prepovedano je preseganje nosilnosti vodnega igrala: Brez prijave in zapestnice je vstop na vodno igralo strogo prepovedan. Spoštovanje te omejitve je ključno za preprečevanje morebitnih poškodb.
 • Pred uporabo vodnega parka skrbno preberite in upoštevajte navodila ter varnostna opozorila. Le tako lahko zagotovimo varno in zabavno izkušnjo za vse.

Za ohranjanje čistosti, urejenosti in varnosti Velenjske plaže potrebujemo vašo pomoč. Skupaj lahko ustvarimo okolje, ki bo navdihovalo in očaralo nas ter prihodnje generacije. Zahvaljujemo se vam za sodelovanje in spoštovanje pravil.

Letos smo na plaži med drugim obnovili pomole, razširili vodni park z novimi zanimivimi in adrenalinskimi elementi ter obogatili dodatno ponudbo (Piknik kino, družinske nedelje). Tudi v letošnji kopalni sezoni bomo zagotavljali usposobljene reševalce iz vode in redno spremljali kakovost vode. Mestna občina Velenje bo v letošnjem letu za urejanje, vzdrževanje in obratovanje Velenjske plaže namenila približno 165 tisoč evrov.

Tudi v letošnji kopalni sezoni bomo zagotavljali usposobljene reševalce iz vode in redno spremljali kakovost vode. Prvi letošnji monitoring je pokazal, da voda Velenjskega jezera ustreza merilom za kopanje. Rezultate bomo ažurno objavljali na spletni strani Mestne občine Velenje, na visitsaleska.si in Facebook profilu Velenjska plaža. Pri vzdrževanju plaže bomo upoštevali higienska priporočila za naravna kopališča. Vse organizatorje dogodkov na Velenjski plaži in Visti naprošamo, da prostore in okolico počistijo najkasneje do 8. ure zjutraj.

Nadgradnja Velenjske plaže je zagotovo tudi ponovno delujoči Camp Velenje z novo restavracijo. Gostinska ponudba na plaži se je razširila s foodtruckom »Fuul burger« in atraktivnim barom »Okrepčevalnica Cuba« na Velenjski plaži, ki bo svoja vrata odprl v začetku julija. Za vas bodo dnevno pripravljali sveže obroke in mešali odlične koktejle. V lesenih hiškah na Velenjski plaži vas bodo s svojo ponudbo razvajali naslednji ponudniki: James place Velenje (žar ponudba), Fast Turk (kava, osvežilne pijače, pomfri, zvitki, hot dog, piščančji zrezki), Veleya led (dnevno sveži sladoledi, palačinke, vaflji) in Bubble (vaflji, ameriške palačinke, pijača, sladoled, hot dog). S prenovljeno ponudbo bo v poletje vstopil tudi Wunder Beach Bar, ki se nahaja tik ob Velenjski plaži.

Šaleška dolina sledi zeleni zgodbi in strateško razvija trajnostni turizem, ki odraža naš trajnostni pristop in odgovornost do okolja. Trajnostnemu razvoju turizma sicer v Šaleški dolini sicer že več let dajemo velik poudarek. Velenje tudi ponosno nosi znak Slovenia Green Destination Gold.

Več informacij:

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska