Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Razgibano na vodni gladini

Velenjska plaža, rekreativno območje ob jezerih, je odlično izhodišče za različne vodne športe. Tu lahko jadrate na deskah ali z jadrnicami, supate, veslate, plavate ali pa se pustite zapeljati s pletno.

Jezera navdihov za športna doživetja.

 

Rekreativna doživetja

Škalsko, Velenjsko in Družmirsko jezero so območja neštetih priložnosti za rekreativna doživetja vode in za raznotere vodne športe.

Velenjska plaža

najboljša slovenska naravna plaža leta 2018, poleg sprostitve na soncu ali v senci prijaznih lokalov, plavanja ter zabave za otroke na igralih v vodnem parku ponuja obilo priložnosti za jadranje, supanje, veslanje in druge športe. Veščin, kot sta jadranje na deski ali upravljanje jadrnice razreda optimist, se lahko tudi naučite. Športne pripomočke si lahko izposodite.

Odlična izbira za ribolov

Jezera so odlična izbira za domala vse vrste ribolova – beličarjenje, lov iz čolna, muharjenje, talni ribolov in vijačenje. Škalsko jezero je znano po kapitalnih somih, Velenjsko jezero po velikih krapih. Na revirjih reke Pake lahko muharite za avtohtono potočno postrv.

Skok v Velenjsko jezero

Velenjska plaža je najboljše izhodišče za sprehode, kolesarjenje, jezdenje okoli jezer, za plavanje, supanje, jadranje in otroške vragolije v vodnem parku, za sprostitev v prijetnih lokalih in za presenetljiva odkritja potopljenih vasi!
Želim izvedeti več

Namestitve

Terme Topolšica

Privoščite si oddih v srcu narave. Prepustite se zdravilnim učinkom termalne vode, uživajte v brezskrbnih sončnih dneh in aktivno raziskujte slikovito okolico. Doživite nepozabno izkušnjo v Termah Topolšica. Zaupajte modrosti narave.

Več
Hotel Paka

Hotel Paka je sodoben poslovno-konferenčni hotel, ki s prostorskimi možnostmi in tehnično opremo omogoča odlično izvedbo seminarjev, simpozijev, konferenc … Hotel Paka je dobitnik številnih priznanj doma in v tujini.

 

Več
Vila Herberstein

Vila Herberstein je zagotovo ena najlepše ohranjenih primestnih vil iz 19. stoletja, danes pa sodi med najelitnejše slovenske restavracije. V neposredni bližini vile je zimski velenjski bazen, gozd za vilo pa omogoča prijetne sprehode.

Več
Hotel Razgoršek

Hotel Razgoršek je družinski garni hotel, v katerem so vse sobe stilsko opremljene. Nahaja se 15 kilometrov od izvoza z avtoceste, v neposredni bližini trgovskih centrov, pošte, banke ter avtobusne in železniške postaje.

Več
Hotel Golte

Turistično-rekreacijski center Golte je znal združiti naravne danosti s sodobno in živahno turistično ponudbo. Počitnice ali enodnevna potepanja po čudoviti kraški planoti so doživetje, ki si ga boste znova zaželeli.

Več
Mladinski hotel Velenje

Mladinski hotel Velenje leži 500 m od centra mesta Velenje in glavne avtobusne postaje. Nahaja se ob reki Paki nasproti Osnovne šole Livada. Popolnoma obnovljen in atraktiven objekt šteje 58 ležišč v dvo- do šestposteljnih sobah.

Več
Hostel Šmartno ob Paki

Hostel Šmartno ob Paki stoji v zavetju Gore Oljke (733m) in je zlahka dostopen z vseh urbanih središč.

Več
Prenočišče Mraz

Prenočišče Mraz se nahaja ob robu gozda v naselju Gorica v Velenju, kjer lahko gostje uživajo v mirnem okolju in naravi. Do središča mesta, ki je oddaljeno približno 1,5 km, je mogoče priti z brezplačnim mestnim avtobusom ali po sprehajalni poti.

Več
Camping jezero Velenje

Kamp leži ob Velenjskem jezeru, le nekaj metrov stran od vedno bolj obiskane Velenjske plaže. Njegova ponudba zajema: nastanitev v mobilnih hiškah, prenočitve v avtodomih in prikolicah ter šotorjenje na čudovitem travniku tik ob jezeru.

Več
Turistična kmetija Apat

Pri Apatovih lahko pobegnete v samoten kotiček v naravi, se spočijete in dobro jeste. Počutite se kot doma v njihovi apartmajski hiši, v kateri si lahko privoščite tudi savno in jacuzzi.

Več

Povpraševanje

#VisitSaleska