Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Aktualne novice iz sveta turizma Šaleške doline, 28. 4. 2023

Aktualno iz sveta turizma Šaleške doline

BREZPLAČNA DELAVNICA: ODDAJA NEPREMIČNIN V TURISTIČNE NAMENE

Ste razmišljali, da bi svoje nepremičnine oddali v turistični najem? 

Delavnica je namenjena vsem, ki razmišljate o tem, da bi v najem oddali bodisi svojo hišo, stanovanje ali sobo. V Šaleški dolini vsako leto beležimo več prihodov in nočitev s strani tujih in domačih gostov. Turisti vedno bolj množično prihajajo v mesto Velenje. Velenjsko plažo v poletni sezoni obišče več kot 100.000 zadovoljnih obiskovalcev. Letošnje poletje pa prinaša prav posebno priložnost za oddajo nepremičnin v turistične namene, saj bo na Visti – parku z razgledom, ob Velenjskem jezeru med 30. julijem in 5. avgustom potekal festival MetalDays, ki privabi več kot 12.000 metalcev iz več kot 70 različnih držav vsega sveta. Poleg festivala MetalDays bodo na Visti – parku z razgledom potekali tudi drugi koncerti. Koledar dogodkov na Visti v letu 2023 je objavljen na spletni strani www.vista.si.

Več informacij

 

PRVOMAJSKA DOGAJANJA IN IZLETI V ŠALEŠKI DOLINI

Za vse, ki še nimate načrtov, kako preživeti prvomajske praznike, smo pripravili nekaj namigov za dnevni izlet ali obisk kresovanja.

  • prvomajski pohod na Graško Goro in tradicionalno praznovanje 1. maja (zbor ob 8. uri pred Mestno občino Velenje),
  • dan odprtih vrat Spominskega parka in sobe na Graški Gori.

Kresovanja v Šaleški dolini, 30. 4. 2023

  • 16.00: LUBELA, Škale: tradicionalno kresovanje
  • 19.00: GORICA, travnik pod Belim dvorom: tradicionalno kresovanje
  • 20.00: GABERKE, Šoštanj: kresovanje z Modrijani

 

AVSTRIJSKI MEDIJ KLEINE ZEITUNG O 5-ZVEZDIČNEM DOŽIVETJU
POLET V USNJARNO EVROPE

V soboto, 22. aprila je bil v avstrijskem dnevniku Kleine Zeitung objavljen prispevek o 5-zvezdičnem doživetju Polet v usnjarno Evrope. Prispevek nosi naslov “Hier verleiht die Nostalgie Flügel”, kar pomeni “Tukaj nostalgija daje krila”.

V povzetku je avtorica prispevka zapisala: “Potovanje skozi čas s presenečenji po Sloveniji: Tisti, ki se boste potopili v razburljivo zgodovino nekdanje usnjarske trdnjave Šoštanj, boste ob koncu ture zagotovo poleteli.”

Kleine Zeitung je avstrijski dnevnik, ki je bil prvič izdan leta 1904 v Gradcu, danes pa je eden najpomembnejših regionalnih časopisov v Avstriji. Novinarka Regina Rauch-Krainer je prispevek objavila tudi na spletni strani svoje agencije ReisenKultur.

Več informacij

 

IZVEDENO 5-ZVEZDIČNO DOŽIVETJE
SKRIVNOSTI POTOPLJENIH VASI

V sredo, 26. aprila 2023 smo prvič v letošnji sezoni izvedli 5-zvezdično doživetje Skrivnosti potopljenih vasi.
Družina je obiskala Muzej premogovništva Slovenije in doživela VR potop na novi pletrci na Velenjskem jezeru.
Za izvedbo turističnih doživetij pišite na e-naslov turizem@velenje.si.

 

PREDSTAVLJAMO: LONČARSTVO BAHOR

Ali ste vedeli, da …

  • je lončarstvo je ena izmed najstarejših obrti, ki so se s tehnološkim razvojem spreminjale, a ohranjale svojo prvobitnost.
  • je Lončarstvo Bahor center za eksperimentalno arheologijo, center za raziskave in razvoj zgodovinskih tehnoloških postopkov, lončarska šola, ukvarjajo pa se tudi s prototipno proizvodnjo in rekonstrukcijo starih predmetov …

Več informacij

 

ZAVOD ZA TURIZEM ŠALEŠKE DOLINE JE PRISTOPIL K PROJEKTU
DAN BREZ ZAVRŽENE HRANE

Zavržena hrana je danes eden večjih globalnih izzivov, ki s seboj nosi visoko finančno, etično in okoljsko ceno. Odvržemo ogromne količine neporabljene, pretečene ali celo sveže hrane, saj imamo v razvitih državah svežo in poceni hrano vedno na dosegu roke.

Vabimo vas, da svoj delček k zmanjšanju količin zavržene hrane prispevate tudi vi s skrbnim načrtovanjem, z oblikovanjem obrokov po meri gosta v smislu velikosti porcij od majhnih pa do velikih (M, L, XL) in skupaj z nami ustvarjate boljši svet!

Več informacij

 

NE SPREGLEJTE:

 

DOBRODOŠLI V ŠALEŠKI DOLINI.

 

Aktualne novice iz sveta Šaleške doline Zavod za turizem Šaleške doline oblikuje vsak teden in jih razpošlje po adremi prijavljenih na e-novice.
Prijavite se na aktualne novice iz sveta turizma Šaleške doline. Prvi boste izvedeli novosti, dogajanje in namige za izlete v Šaleški dolini.

PRIJAVI SE.

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska